Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Co je to bitcoin a jak vznikl

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

V současné době existují tisíce různých kryptoměn, mezi nejznámější z nich však stále patří bitcoin. Tato měna, byla zároveň také první digitální měnou, která odstartovala možnost investicí přes internet. Víte, co je to bitcoin, jaké jméno se pojí s jeho vznikem a co bylo první hmatatelnou transakcí za tuto novodobou měnu?

Kdo vymyslel bitcoin

Pokud se chcete dopátrat člověka, který bitcoin vymyslel a stojí tak za jeho vznikem, objevíte jméno Satoshi Nakamoto. Údajně se má jednat o japonského muže, který položil základ digitálním měnám a obchodování s nimi. Ve skutečnosti se však o tvůrci bitcoinu téměř nic neví. Může se jednat o skrytou identitu, tato osoba nemusí být ani muž, ani nemusí pocházet z Japonska. Satoshi Nakamoto nemusí být ani skutečné jméno a může se jednat o pouhý pseudonym. Málokterý vynález a nápad je opředen tolika záhadami a tajemstvím jako vznik bitcoinu.

Co je to bitcoin

Bitcoin je digitální měnou nebo také novodobými virtuálními penězi. Vzniká těžením pomocí speciálně navrženého počítačového softwaru, ke kterému je potřeba výkonný počítač. S bitcoiny můžete obchodovat na burze nebo jej koupit ve směnárně a uložit si jej ve virtuální peněžence. V současné době je ideální doba pro nákup bitcoinů, protože množství těchto digitálních peněz by mělo být omezené a v oběhu by jich mělo být celkově zhruba 21 milionů. Pokud tedy ještě žádné bitcoiny nevlastníte, je na čase zamyslet se nad výhodnou investicí do této virtuální měny budoucnosti.

Kdy bitcoin vznikl

Povědomí o krypoměnách a vznik bitcoinu se datuje k roku 2008. První větší transakce pak začaly probíhat o rok později. Od roku 2009 se obchodování s digitálními měnami rozšiřovalo do celého světa a v současné době patří mezi moderní způsoby zhodnocování finančních prostředků. Bitcoin se dokonce stává legálním platidlem, které je možné využít k platbě zboží i služeb.

První platba bitcoinem

Mezi prvním platbu za existující a hmatatelné zboží patří platba dvou pizz od společnosti Papa John´s. Zajímavostí je, že tyto dvě pizzy stály 10 tisíc bitcoinů, což bylo v době 2010 zhruba 500 korun. V současné době, s dnešním kurzem by měly tyto dvě pizzy hodnotu zhruba 500 milionů korun.

Kde je možné bitcoinem platit

V současné době je platba bitcoiny rozšířena do různých míst světa. Pomocí bitcoinů můžete platit přes internet v tisících obchodů. Bitcoiny zaplatíte například v USA, v Japonsku, ve Švédsku, v Německu, v Řecku, ale dokonce také u nás v České republice. Navíc je zřejmé, že čím více zemí tuto digitální měnu přijme jako funkční platidlo, tím více poroste hodnota bitcoinu.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Výkup
0,0120 BTC 26.3.24
Výkup
0,0229 BTC 21.3.24
Prodej
2,3374 SOL 20.3.24
Prodej
0,9886 ETH 20.3.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.