Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Jaké jsou známé kryptoměny

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Určitě už jste slyšeli o kryptoměnách, které vás mohou dovést až k pohádkovému bohatství. Víte však podrobnosti, jak kryptoměny vznikly a jaké jsou druhy kryptoměn?

Co je to kryptoměna

Kryptoměnou se rozumí digitální měna, která je v současnosti rozšířena po celém světě. Nejoblíbenější a nejznámější měnou jsou Bitcoiny. Mezi další patří například Litecoin nebo Ethereum. Původním záměrem při vytváření kryptoměn bylo vytvořit virtuální peníze, za které budou moct lidé platit menší částky na internetu.

Fungování kryptoměn

Mnohé zajímá, jak kryptoměny fungují. Velkou výhodou je, že nepotřebují žádnou banku ani centrální banku, která by kryptoměny řídila. Konkrétní kryptoměny, Bitcoin, Litecoin a další nikdo nevlastní a nikdo není jeho jediným správcem. Nemůže tak dojít k ovlivňování měny a dochází ke stanovování její hodnoty samotnými nakupujícími a prodávajícími.

Jaké jsou druhy kryptoměn

Mezi známé druhy kryptoměn patří Bitcoin, vedle něj pak zmíněný Litecoin nebo Etherum. Zajímavostí je, že existují další stovky digitálních měn a vznikají neustále nové a nové. Rozlišně pak plní různé funkce a jiná použití.

Litecoin a Ethereum

Kryptoměna Litecoin vznikla v roce 2011 a funguje podobně jako Bitcoin. Má však nižší náklady za transakce a v současné době začíná být čím dál víc využívaná k platbám u různých obchodníků.

Ethereum je kryptoměna, která byla vytvořena v roce 2015 Vitalikem Buterinem. Zajímavostí je, že i když je Ethereum také decentralizovaná měna, bývá často využívána k ověřování takzvaných chytrých kontraktů nebo smluv.

Další kryptoměny

Mezi méně známé, ale také těžitelné a dostupné kryptoměny patří Monero, která je zcela anonymní a její rozvoj je financován na bázi sponzorství. Další kryptoměnou je také Ripple, která je založena stejně jako Bitcoin na principu blockchainu, ovšem s nižšími transakčními náklady.

Jak je získat a vydělat

Všechny tyto výše zmíněné kryptoměny můžete koupit ve speciálním bankomatu, zaměřeném na kryptoměny. Můžete využít internetovou směnárnu, kde nakoupíte digitální měny v klidu a pohodlí domova nebo vyzkoušet obchodování na burze, kde je potřeba se registrovat, a poté již směle nakupovat a prodávat.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.