Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Kryptoměnové novinky červenec 2022

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Letní čas láká k vodě a na dovolenou, ale svět kryptoměn neúnavně přináší celou řadu novinek. Společně si projdeme souhrn toho nejzajímavějšího, co se stalo v červenci v tomto odvětví. Novinkami vás i tentokrát bude provázet Kytka, kterého můžete znát z redakce některých nejznámějších českých kryptowebů.

Pro začátek krátký pohled na graf Bitcoinu.

Graf BTC / USD - červenec 2022

Vysoká volatilita proměnila červencový graf hlavní kryptoměny oproti dolaru v bouřlivé “surfařské” vlny. Cena Bitcoinu v červenci rostla z minim na úrovni přibližně 19 tisíc USD. Maxima pak dosáhl v závěru měsíce na ceně cca 24 550 dolarů. Z nejnižších hodnot na červencová maxima šlo o více než 29% růst.

V médiích se v souvislosti s oživením krypto trhu nejčastěji spekulovalo, zda jde o konec tzv. krypto zimy. Pohled na zelená čísla mnohé inspiroval k tomu, že bear market skončil, nicméně jiní hovoří o býčí pasti.

Společnost Grayscale Investments zahájila právní bitvu proti Komisi pro cenné papíry a burzy Spojených států. Příčinou žaloby namířené proti regulátorovi je zamítnutá žádost společnosti Grayscale o přeměnu jejího vlajkového (bitcoinového) fondu Greyscale Bitcoin Trust (GBTC) na burzovně obchodovaný fond (ETF).

Michael Sonnenshein, generální ředitel společnosti Grayscale, k tomu poznamenal:

„Budeme i nadále využívat veškeré zdroje firmy k obhajobě našich investorů a spravedlivého regulačního zacházení s bitcoinovými investičními nástroji.”

Bitcoin zaznamenal nejhorší čtvrtletní ztrátu za 11 let. Podle kryptoanalytické platformy Coinglass ve druhém čtvrtletí klesla cena Bitcoinu z přibližně 45 000 USD na 19 884 USD, což představuje ztrátu 56,2 %. Jedná se o nejstrmější pokles ceny od třetího čtvrtletí roku 2011, kdy BTC klesl z 15,40 USD na 5,03 USD (přes 67 %).

Stefan Berger, poslanec Evropského parlamentu a zpravodaj pro nařízení MiCA, uvedl na Twitteru, že byla uzavřena „vyvážená“ dohoda, díky které se EU stala prvním kontinentem s regulací krypto aktiv. Subjektům EU poskytne čas na implementaci pravidel, přičemž součástí je kritizované omezení transakcí se stablecoiny, a to na pouhých 200 milionů eur za den.

Velká nizozemská burza Euronext Amsterdam, která je součástí celoevropského tržiště Euronext, v červenci představila bitcoinový (BTC) burzovně obchodovaný fond (ETF). Podle burzy jde o první spotový ETF fond na Bitcoin v Evropě.

Nastal konec prominentní, deset let staré společnosti, která podle analytické platformy Nansen spravovala ještě v březnu aktiva v hodnotě až 10 miliard dolarů. Společnost Three Arrows Capital (3AC) podala v červenci žádost o bankrot podle kapitoly 15. Ten se obvykle se podává ve snaze ochránit majetek dlužníka.

Pád 3AC dopadl také na společnost Voyager Digital, která rovněž vyhlásila bankrot. 650 milionů dolarů činí pohledávky vůči Three Arrows Capital (3AC), uvedla společnost s odkazem na půjčku 15 250 bitcoinů (BTC) a 350 milionů USD coinů (USDC).

Američtí vládní úředníci, kteří soukromě vlastní kryptoměny, mají nyní zakázáno pracovat na předpisech a zásadách, které by mohly ovlivnit tržní cenu digitálních aktiv. V novém informačním oznámení vydaném Úřadem pro vládní etiku (OGE) se mimo jiné uvádí:

„V důsledku toho se zaměstnanec, který drží jakékoli množství kryptoměny nebo stablecoinu, nesmí podílet na konkrétní záležitosti, pokud zaměstnanec ví, že konkrétní záležitost by mohla mít přímý a předvídatelný vliv na hodnotu jeho kryptoměny nebo stablecoinů.“

Ministerstvo financí USA vyzvalo veřejnost o vyjádření k politice digitálních aktiv. Činí tak na základě Bidenova výkonného příkazu, kterým americký prezident zapojil vládní agentury k řešení regulací kryptoměn.

ECB zveřejnila dokument, kde uvádí, že přínos Bitcoinu pro společnost je „pochybný,“ ale blockchain může mít potenciální výhody a případy použití. Centrální banka eurozóny navíc naznačila, že bude zakázán:

„Je těžké si představit, jak by se úřady mohly rozhodnout zakázat benzínová auta v přechodném období, ale [zároveň] přimhouřit oči nad aktivy typu Bitcoin postavenými na technologii PoW.”

Výrobce elektrických vozidel Elona Muska vyprázdnil většinu svých rezerv v BTC. Jak plyne z informací za druhé čtvrtletí, zveřejněných v červenci, Tesla prodala 75 % bitcoinů. Došlo tak k vyprázdnění velké části pozice v BTC, který Tesla nakupovala v prvním čtvrtletí roku 2021 za celkem 1,5 miliardy USD.

„Konverze ve 2. čtvrtletí přidaly do naší rozvahy 936 milionů dolarů v hotovosti,” uvedla společnost.

Obtížnost těžby Bitcoinu (BTC), která se automaticky upravuje na základě hashrate zhruba každé dva týdny, zaznamenala v červenci výrazné snížení. Ve druhé polovině měsíce se obtížnost snížila o 5,01 %, a to navíc již potřetí v řadě. Jde o největší negativní úpravu od 3. července loňského roku.

Akcie americké kryptoburzy Coinbase (COIN) se v závěru července propadly o 21 % za den v důsledku vyšetřování SEC. Regulátor pod Genslerovým vedením vyšetřuje společnost za to, že údajně umožňuje Američanům obchodovat s tokeny, které měly být registrovány jako cenné papíry. Hlavní právní ředitel společnosti Paul Grewal uvedl:

„Jsem rád, že to mohu znovu a znovu opakovat: jsme si jisti, že náš přísný proces péče – proces, který SEC již přezkoumala – drží cenné papíry mimo naši platformu. Těšíme se na jednání se SEC v této záležitosti.”

Podle údajů zveřejněných americkým Úřadem pro ekonomickou analýzu dosáhl anualizovaný hospodářský růst v zemi ve druhém čtvrtletí -0,9 %. Americká ekonomika se tak nyní technicky vzato nachází v recesi. Ta je běžně definována jako dvě po sobě jdoucí čtvrtletí hospodářského poklesu. Přesto se o aktuálním stavu ekonomiky vedou spory a vláda v zásadě tvrdí, že USA v recesi nejsou.

Zdroje:

https://twitter.com/Sonnenshein/status/1542311510055292928

https://www.coinglass.com/today

https://twitter.com/DrStefanBerger/status/1542589304010145793

https://www.businesswire.com/news/home/20220629005801/en/Jacobi-Asset-Management-Announces-It-Will-Launch-Europe%E2%80%99s-First-Bitcoin-ETF-on-Euronext-Amsterdam

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-07-01/crypto-hedge-fund-three-arrows-files-for-chapter-15-bankruptcy

https://www.oge.gov/web/oge.nsf/News+Releases/E116F1FD24F94BB3852588770058A0FA/$FILE/LA-22-04.pdf

https://cointelegraph.com/news/voyager-can-t-guarantee-all-customers-will-receive-their-crypto-under-proposed-recovery-plan

https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy0861

https://www.ecb.europa.eu/pub/financial-stability/macroprudential-bulletin/html/ecb.mpbu202207_3~d9614ea8e6.en.html

https://www.sec.gov/ix?doc=/Archives/edgar/data/1318605/000095017022012936/tsla-20220630.htm

https://cryptopotato.com/bitcoin-goes-through-largest-negative-mining-difficulty-adjustment-in-over-a-year/

https://kryptohodler.cz/dalsi-den-dalsi-problemy-pro-kryptosektor-coinbase-a-kraken-pod-palbou/

https://time.com/6201205/what-is-a-recession-2022/

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.