Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Kryptoměnové novinky říjen 2022

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Ačkoli léto se již letos definitivně rozloučilo, určitá “okurková sezóna” na kryptotrhu zatím neskončila. Zatímco bear market srazil cenu krypto aktiv na výprodejové hodnoty, o novinky ze světa kryptoměn ani v říjnu nebyla nouze. Tak se na ně pojďme společně podívat. Novinkami vás i tentokrát bude provázet Kytka, kterého můžete znát z redakce některých nejznámějších českých kryptowebů.

Pro začátek krátký pohled na graf Bitcoinu.

Graf BTC / USD - říjen 2022

Říjen přinesl v závěru měsíce určité oživení poté, co se cena Bitcoinu usadila nad 20 tisíci dolarů. Krátký výlet nad tuto silnou psychologickou úroveň přitom přinesl již začátek měsíce. Mezi obchodníky a investory se pak stále častěji spekuluje o možném odrazu od dna, který již podle některých nastal.

Další však predikují hlubší propady a to i ve spojení s nepříznivou situací na akciových trzích. Pro dlouhodobé investory propady nabízejí možnost nákupu aktiv za nižší ceny. Nepropadají se přitom zdaleka jen kryptoměny. Například akcie Facebooku (META) již klesly o cca 75 %.

V porovnání s akciovými trhy se Bitcoin v říjnu držel relativně stabilně, což je pro zkušené pozorovatele a analytiky klasická situace, kdy kryptoměna nekoreluje s tradičními aktivy. Bear market 2022 byl společně s covidovým propadem v březnu 2020 (společný pád všech aktiv včetně BTC) v tomto ohledu spíše výjimkou, než pravidlem.

Merge, který měl primárně převést blockchain Ethereum na mechanismus konsenzu proof-of-stake (PoS), měl pozitivní dopad na vytváření nových bloků Ethereum. Ukázalo se, že po updatu stoupl počet bloků z přibližně 6 000 bloků na 7 100 bloků denně. V důsledku toho se zmenšil tzv. “block time” – interval mezi jednotlivými bloky – asi o 13 %.

Graf BTC / USD - říjen 2022

Senátor Spojených států Bill Hagerty, člen bankovního výboru Senátu, představil návrh zákona Digital Trading Clarity Act z roku 2022. Návrhem chce napravit nedostatek regulační jasnosti a chránit kryptoměnové burzy před SEC.

V tiskové zprávě se uvádí, že navrhovaná pravidla:

„Objasňují klasifikaci digitálních aktiv a příslušných závazků podle stávajících zákonů o cenných papírech, aniž by byla obětována ochrana spotřebitele. [...] Poskytují burzám digitálních aktiv bezpečné útočiště od některých vynucovacích opatření americké Komise pro cenné papíry a burzy (SEC).”

Notoricky známý fast food řetězec McDonald’s testuje krypto platby v Luganu. Řetězec přistoupil k platbám v kryptoměně mezi prvními. Reaguje tak na místní politiku, kdy švýcarské město v březnu 2022 oznámilo, že přijme Bitcoin, Tether a token LVGA jako zákonné platidlo. Krok byl pojmenován jako takzvaný „plán B.“

Navzdory makroekonomickým proti větrům a bear marketu na trhu s Bitcoinem, Lightning Network, platební řešení pro Bitcoin (BTC) na druhé vrstvě, nadále vzkvétá. Množství bitcoinů přidaných do bitcoinové 2. vrstvy v říjnu dosáhlo milníku 5 000 BTC (96 milionů dolarů).

Regulátoři EU zakázali přeshraniční platby z ruských krypto účtů. Nové sankce zahrnují úplný zákaz přeshraničních krypto plateb mezi Rusy a EU. Toto prohlášení zahrnuje zákaz „všech kryptoměnových peněženek, účtů nebo služeb úschovy, bez ohledu na výši částky na peněžence.“

Kryptoburza Coinbase uzavřela partnerství s gigantem Google. Na konferenci Cloud Next bylo oznámeno, že společnost Google za pomoci platformy Coinbase umožní svým zákazníkům platit za Google Cloud pomocí kryptoměn, včetně BTC či ETH.

„Chceme urychlit a usnadnit vytváření Web3 a toto partnerství s Coinbase pomáhá vývojářům dostat se o krok blíže k tomuto cíli,” řekl Thomas Kurian, generální ředitel Google Cloud.

Vyhledávač Google navíc v říjnu vůbec poprvé v historii začal fungovat jako blockchainový vyhledávač. Uživatelé, kteří dosud používali Etherscan.io a další ethereové vyhledávače, mohou nyní zadat svou ETH adresu přímo do vyhledávače Google. Zatím není jasné, zda bude vyhledávač podporovat také BTC adresy.

Společnost Meta Platforms (Facebook) uzavřela partnerství s technologickým gigantem Microsoft. V rámci spolupráce by uživatelé měli najít řadu produktů Microsoft Office 365 na platformě virtuální reality (VR) společnosti Meta. Pokud vše vyjde podle plánu, brzy by už nic nebránilo práci ve virtuálních prostředích.

„Přinášíme pohlcující zážitek ze schůzek Microsoft Teams do Meta Questu, abychom lidem poskytli nové způsoby, jak se mezi sebou spojit. Nyní se můžete připojit, sdílet a spolupracovat, jako byste byli spolu osobně.”

Samsung oznámil, že využije technologii blockchain k upgradu bezpečnostních protokolů. Nové bezpečnostní řešení Knox Matrix založené na blockchainu pokrývá všechna zařízení, od chytrých telefonů po domácí spotřebiče.

BNY Mellon nabídne krypto služby pro své zákazníky. Nejstarší americká banka s aktivy ve správě v hodnotě 43 bilionů dolarů přidává kryptoměny k aktivům, která drží jako správce v úschově.

Říjen 2022 si pro množství hacků vysloužil v kryptokomunitě přezdívku „hacktober.“ Přibližně 44 exploitů zasáhlo na 53 protokolů. Hackeři si za měsíc odnesli neuvěřitelných 760 milionů dolarů. 100 milionů pak bylo vráceno. Celkem v říjnu došlo podle zprávy DeFiYield včetně rugpullů a ponzi schémat ke krádeži kryptoměn za miliardu dolarů.

31. října 2022 si bitcoinová komunita připomněla 14. výročí od zveřejnění bitcoinového whitepaperu. Jedná se o základní text o Bitcoinu. Odkaz na něj Satoshi Nakamoto před 14 lety poslal do mailing listu Cypherpunk s předmětem „Bitcoin P2P e-cash Paper.“

Zdroje:

https://ycharts.com

https://www.congress.gov/bill/117th-congress/senate-bill/5030/all-actions-without-amendments

https://twitter.com/BitcoinMagazine/status/1576985578268418048

https://kryptohodler.cz/kapacita-bitcoinove-platebni-vrstvy-lightning-network-dosahuje-5-000-btc/

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_22_5989

https://kryptohodler.cz/google-zacina-fungovat-jako-blockchainovy-vyhledavac-pro-ethereum/

https://cointelegraph.com/news/microsoft-and-meta-partnership-brings-office-365-apps-to-the-metaverse

https://news.samsung.com/global/samsung-knox-matrix-a-revolutionary-security-solution-for-samsung-cross-device-experiences

https://www.reuters.com/business/finance/bny-mellon-offer-crypto-services-2022-10-11/

https://cointelegraph.com/news/scary-stats-3b-stolen-in-2022-as-of-hacktober-doubling-2021

https://kryptohodler.cz/14-let-od-vydani-bitcoinoveho-whitepaperu/

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.