Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Kryptoměnové novinky srpen 2022

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Léto je za námi, je třeba vrátit se zpět do světa kryptoměn a podívat se na ty nejzajímavější novinky, které přinesl minulý měsíc. Nyní si společně projdeme souhrn toho nejdůležitějšího, co se stalo v srpnu v tomto odvětví. Novinkami vás i tentokrát bude provázet Kytka, kterého můžete znát z redakce některých nejznámějších českých kryptowebů.

Pro začátek krátký pohled na graf Bitcoinu.

Graf BTC / USD - srpen 2022

První polovina měsíce srpna přinesla pokračování růstu, který cena BTC zaznamenávala v červenci, kdy rostla až o cca 29 %. Přibližně v polovině měsíce se hlavní kryptoměna obchodovala na srpnových maximech jen asi 100 dolarů pod 25 tisíci dolarů. Pak ale býci začali ztrácet sílu a Bitcoin začal prudce padat.

V závěru měsíce propadl dokonce pod ATH z roku 2017 na ceně cca 20 tisíc USD, kam se nicméně v posledních 3 měsících podíval již několikrát. Celkově byl srpen pro BTC špatným měsícem a přinesl propad o bezmála 10 procent.

Příčinou pádu byla nejen situace na tradičních trzích, odkud se negativní sentiment vlévá také na kryptotrhy. Jak upozornila společnost CoinShares, slabá poptávka mezi institucionálními investory během konce léta vedla k odlivu kapitálu z investičních produktů digitálních aktiv v hodnotě 8,7 milionu dolarů za pouhý týden. Většina negativního sentimentu se přitom soustředila kolem BTC, zatímco ethereové produkty vykázaly naopak příliv.

Jedním z hlavních důvodů, proč se lidé uchylují k investicím do kryptoměn, je inflace znehodnocující úspory. Ta se v srpnu v eurozóně nacházela vysoko nad dvouprocentním cílem ECB. Podle v srpnu zveřejněných dat Eurostatu v červenci stoupla z červnových 8,6 procent na 8,9 %.

V rámci globální ekonomické situace ještě zmíníme, že USA se ocitly technicky v ekonomické recesi, když zaznamenaly pokles HDP za druhé čtvrtletí v řadě. FED však nyní bojuje s vysokou inflací, čímž vyvolává tlak na pokles na akciových trzích. Velmi negativním faktorem je samozřejmě také válka na Ukrajině a problémy v dodávkách energií..

Podle dat LookIntoBitcoin se neustále zvyšuje počet tzv. wholecoinerů BTC. Jen od červnového propadu vzrostl počet peněženek, které drží celý jeden bitcoin a více, o úctyhodných 40 000.

Kryptoměnové novinky - srpen 2022

Ministerstvo financí Spojených států přidalo více než 40 kryptoměnových adres údajně spojených s krypto mixérem Tornado Cash na sankční seznam Úřadu pro kontrolu zahraničních aktiv (OFAC). Podle úřadů jednotlivci a skupiny od roku 2019 použili mixér k praní kryptoměn v hodnotě více než 7 miliard dolarů, včetně 455 milionů dolarů ukradených hackerskou skupinou Lazarus Group přidruženou k Severní Koreji.

Ethereová komunita v srpnu vyhlížela dlouho očekávaný merge, který má realizovat přechod ETH na algoritmus proof-of-stake. Od konce roku 2020 bylo možné zamykat mince do smart kontraktu pro staking. Bez ohledu na propad ceny celkové množství zastakovaných a dosud uzamčených mincí ETH neustále rostlo.

Kryptoměnové novinky - srpen 2022

Polkadot a jeho parachain Acala se stal nejnovějším ekosystémem se stablecoinem ve vážných problémech. Poté, co se odehrál exploit a hacker byl schopen vymintovat 1,2 miliardy jednotek, došlo k propadu aUSD na jeden cent a tým v podstatě zastavil síť. Acala později informovala, že dohromady bylo na 16 označených adresách poskytovatelů likvidity vyraženo a nárokováno více než 3 miliardy aUSD.

Největší stablecoin Tether (USDT) je roky předmětem dohadů, do jaké míry je podložen americkým dolarem. Společnost proto v poslední době i díky tlaku komunity začala dělat kroky k vyvrácení FUDu.

Podle čerstvé analýzy BDO Italia, dcery jedné z pěti největších účetních firem v Evropě, měl Tether k 30. červnu v aktivech 66 409 619 424 USD, což je více, než činila v dané době tržní kapitulace stablecoinu USDT (66 218 725 778 USD), který je těmito aktivy kryt. K úspěšnému auditu CTO Tetheru Paolo Ardoino uvedl:

,,Jsme plně odhodláni zachovat naši úlohu vedoucího stablecoinu na trhu. Užitečnost Tetheru je nadále podporována transparentností jeho rezerv a je hlavním zdrojem stability, který nám umožňuje vybudovat nástroj pro globální ekonomiku.“

Zdá se, že čínský výrobce krypto těžebních strojů nemá žádné problémy s místním zákazem těžby kryptoměn. Canaan oficiálně oznámil své finanční výsledky za druhé čtvrtletí roku 2022 a ohlásil 117% nárůst hrubého zisku oproti stejnému období roku 2021. Čistý zisk společnosti zaznamenal nárůst z 425 milionů RMB na 608 milionů RMB, neboli 91 milionů USD, za druhé čtvrtletí.

Průměrné transakční poplatky na bitcoinovém blockchainu poprvé za více než dva roky klesly pod 1,00 USD. Pokles poplatků lze připsat mnoha faktorům, zejména pak klesající tržní ceně hlavní kryptoměny, ale i nižší obtížnosti těžby. S poklesem ceny je na trhu méně nováčků, kteří obvykle v hypu provádějí velké množství transakcí.

Koncem srpna klesly průměrné poplatky za bitcoinové transakce na 0,825 USD, což je číslo naposledy zaznamenané 13. června 2020.

Kryptoměnové novinky - srpen 2022

Rapové ikony Snoop Dogg a Eminem přenesli předávání cen MTV Video Music Awards (VMA) do světa Bored Ape NFTs. Ve spolupráci s Yuga Labs, tvůrcem herního interoperabilního metaverse Otherside, Eminem a Snoop Dogg přeměnili scénu VMA do opičího stylu inspirovaného metaveresem pro svůj nejnovější společný singl. Šlo o první spolupráci dvojice po více než dvou desetiletích.

Zpráva je potvrzením probíhajícího průniku NFT do hudebního světa a kultury obecně, v tomto případě do světa hip-hopu.

Zdroje:

https://blog.coinshares.com/volume-94-digital-asset-fund-flows-weekly-report-232695b64592

https://www.forbes.com/sites/katharinabuchholz/2022/08/04/us-recession-just-a-technicality-infographic/

https://home.treasury.gov/policy-issues/financial-sanctions/specially-designated-nationals-and-blocked-persons-list-sdn-human-readable-lists

https://finbold.com/total-amount-of-staked-eth-almost-doubles-in-a-year-as-merge-approaches/

https://twitter.com/AcalaNetwork/status/1559796823543259136

https://tether.to/en/tether-releases-independent-auditor-report-from-top-5-accounting-firm-bdo-reinforcing-its-dedication-to-transparency-and-revealing-another-major-cut-to-commercial-paper-holdings/

https://www.prnewswire.com/news-releases/canaan-inc-reports-unaudited-second-quarter-2022-financial-results-301608365.html

https://twitter.com/MTV/status/1562832177234149376

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
1,0000 BTC 29.3.24
Výkup
0,0120 BTC 26.3.24
Výkup
0,0229 BTC 21.3.24
Prodej
2,3374 SOL 20.3.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.