Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled Trhu Únor 2021

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Únor je rozběh, a tak můžeme konečně zhodnotit uplynulý měsíc. Jistě se s námi shodnete, pokud napíšeme, že byl naprosto dokonalý. Bitcoin hned v prvních lednových dnech nasadil šílené tempo a ukázal celému světu, kdo je tady pánem. Zájem institucionálních investorů vynesl jeho cenu na neuvěřitelných 42 000 $.

Tohoto ATH dosáhl ještě 8.1.2021. Dva dny vydržel a pak se zhroutil na 30 000 $. Tuto hladinu jsme v průběhu ledna testovali hned několikrát a zatím vždy vydržela. Je jasné, že se z této úrovně stal klíčový support. Pokud ji však Bitcoin prorazí, korekce může pokračovat ještě pořádně hluboko.

4h BTC / USD - Bitstamp4h BTC / USD - Bitstamp

Elon Musk a kryptoměny

Během ledna to několikrát vypadalo, že Bitcoin bude dále padat, ale vždy se nakonec nějak vytáhl nahoru. Naposledy vody kryptoměn rozfoukal Elon Musk, který si Bitcoin přidal do popisku na Twitteru.

Elon Musk Bitcoin twitterElon Musk Bitcoin twitter

Co to znamená? Těžko říct. Elon je známý jako velký Twitterový troll, ale Bitcoinu tato reklama rozhodně pomohla.

Institucionální investoři a Bitcoin

Zájem institucionálních investorů o Bitcoin se v lednu výrazně zvýšil. Došlo jim, že v minulém roce promeškali poslední příležitost na "levný" nákup Bitcoinu. Prudký růst z prvního lednového týdne zaskočil prakticky každého.

Každý druhý den se objevila nějaká zpráva o stomilionovém nákupu, a to i v dobách, kdy Bitcoin stál čtyřicet tisíc. Velcí hráči evidentně očekávají další růst a snaží se skoupit co nejvíce mincí, dokud to ještě jde relativně levně. Většina investorů nyní akumuluje Bitcoin a Ethereum a prodávají hlavně nováčci, jež vystrašila tři týdny trvající korekce.

Za zmínku stojí i divergence cen na spotových a derivátových burzách. Celé dva dny Bitcoin stál na CME o 1-5 % více než na Binance. Aktuálně se to už trochu uklidnilo, ale stále zde BTC stojí o 100-150 $ více. Situace, kdy jsou deriváty dražší než samotný asset, se nazývá contango a je to pozitívní zpráva.

Dogecoin vyrazil na cestu k Měsíci

Šílený Dogecoin nedávno šokoval celý svět, když v průběhu tří dnů jeho hodnota stoupla o neskutečných 900 %. Z 0,008 $ vystřelil na 0,075 $. Aktuálně už sice klesl na polovinu, ale stále je velmi vysoko. V době největší slávy se dokonce probojoval do první desítky největších kryptoměn podle kapitalizace! A to už je co říct. Konkurence je nyní totiž šílená.

Dogecoin

Kvalitní kryptoměny za sebou mají skvělý měsíc

V lednu jsme mohli sledovat pokračování altcoinového rallye, které začalo ještě v listopadu. Nejvíce nyní stoupají kvalitní mince. Do první pětky se na více než týden probojoval Polkadot, který se vyměnil za XRP. Ne však na dlouho. Te’d se oba coiny na čtvrté příčce střídají..

Až šest kryptoměn má nyní více než 10-miliardovou kapitalizaci. šesté je Cardano, které má za sebou skutečně skvělý měsíc..

Z TOP-desítky konečně vypadly všechny shitcoiny. Tedy ... všechny kromě Bicoinu cash, který je momentálně na desátém místě.

Lednový vzestup DeFi

Největší procenta v lednu (kromě Dogecoinu) dělaly mince DeFi projektů. Hlavně Uniswap token (UNI), Aave, Synthetix (SNX) a Cosmos (ATOM), jenž udělaly šílené zisky. Nevěříte? Tak se podívejte na DeFi složku stránky coinmarketcap. UNI udělal za týden 40 %, Compound (COMP) 100 % a SUSHI cca 95 %.

I DeFi ekosystém jako takový krásně narostl. Na začátku roku v něm bylo přibližně 15,5 miliard dolarů, dnes je to již $34,5 miliardy.

Ethereum po třech letech na novém historickém maximu!

Úspěch DeFi trhu samozřejmě zvyšuje i poptávka po Ethereu. Ethereum 2.0 Beacon chain funguje již dva měsíce a investoři do něj uzamkli téměř tři miliony mincí. To snížilo počet dostupných coinů v oběhu. Tyto dva faktory způsobily rekordní růst největšího altcoinu a téměř na den přesně tři roky po dosažení posledního ATH, dosáhl nového maxima.

Ethereum na novém historickém maximu

Ethereum v roce 2021

Ehereum je aktuálně na ceně 1475 $ - tedy těsně pod 1,5-tisícovou cenou. Analytici odhadují, že v nejbližších měsících by mohlo být na dvou tisících a pokud vše půjde jako po másle, nejvyšší predikce pro rok 2021 se pohybují okolo 10 000 $.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.