Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled Trhu Březen 2021

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

ZPRÁVY - Nejlepší měsíc pro Bitcoin navzdory tvrdé korekci je za námi!

Ledový únor máme za námi. Zima nebyla pouze venku, ale i na trhu s kryptoměnami. Tedy... aspoň v posledních dnech, kdy Bitcoin po fenomenálním růstu padl o 33 %. Takové korekce ovšem nejsou ničím výjimečným. Stačí se podívat na rok 2017, trh tehdy prošel několika velkými propady trhu a nakonec pokračoval v parabolickém stoupání až do prosince.

Bude zajímavé sledovat, jak se Bitcoin popere s hladinou 50 000 dolarů. V první polovině února ji překonal po čtyřdenní konsolidaci a krátce na to se stal bilionovým aktivem. Je dost možné, že nyní bude k překonání padesátitisícovky potřebovat více pokusů. Před námi je totiž historicky negativní měsíc březen. Moc toho tedy od kryptoměn nečekejme.

 4h BTC/USD - Bitstamp

Bitcoin v únoru 2021

Korekce zamávala s Ethereem, konkurence ho dohání

Nejhůře na korekci z posledního týdne zareagovalo Ethereum, které se krátce po překonání hladiny 2000 dolarů zřítilo na 1350 dolarů, což je cena ze začátku února.

A aby toho nebylo málo, Ethereum konečně dostalo vážného konkurenta. Cardano ADA během února předvedlo neskutečnou jízdu, a také ve dnech, kdy trhy krvácely, dosahovalo nových historických maxim. ADA za to vděčí skvěle načasovanému hard-forku Mary, který přinesl podporu smart-kontraktů a tokenů.

ADA funguje na technologicky vyspělejším a hlavně rychlejším proof-of-stake blockchainu, není tak limitována drahými poplatky za transakce, či používání smart-kontraktů. Cardano je tedy připraveno přivítat DeFi ekosystém. Je dost možné, že po dokončení podpory jazyka Solidity na tento chain přejdou některé známé DeFi projekty.

 ETH vs. ADA

ETH vs. ADA

Dokonce se šeptá, že Cardano by v blízké době mohlo v kapitalizaci předběhnout samotné Ethereum! Avšak k tomu má ještě daleko.

Ethereum zatím na přechod na PoS systém čeká. Vývojáři ještě musí dokončit shardovací protokol. Pracují tvrdě, o čemž svědčí i fakt, že Ethereum 2.0 brzy čeká hard-fork HF1 a Ethereum 1.0 čeká Berlin hard-fork.

Chystá se lepší rasa DOGEcoinu? Vývojáři připravili hard-fork!

Komunita kolem DOGEcoinu se spojila a po dlouhém čase připravila UPGRADE sítě. Kryptoměna DOGE založená na starém meme, jejíž kapitalizace nějakým zázrakem vystřelila na šest miliard dolarů, tak bude stejně kvalitní jako HYPE kolem ní. Tedy alespoň teoreticky.

Co přináší DOGEcoin Core 1.14.3 update?

  • Lepší synchronizaci mezi nody sítě a jednotlivými pooly, což zefektivní těžbu. Vývojáři tvrdí, že se jim podařilo výrazně zlepšit rychlost sdílení bloků tím, že odstranili kontroly integrity.
  • Zmenšení mempoolu - transakce v něm budou nacashované pouhých 24 hodin namísto 336 hodin.

Někdo vydírá Tether! Požaduje výkupné 500 BTC

Společnost Tether dnes na svém Twitteru informovala o pokusu o vydírání. Neznámý hacker firmě oznámil, že pokud nedostane 500 BTC (aktuální hodnota cca $220 milionů), zveřejní dokumenty, které zničí důvěru ve firmu. Podle Tetheru jde o zfalšované záznamy komunikace mezi firmou a bahamskou bankou, v níž má účet.

https://twitter.com/Tether_to/status/1366075545805615105

Tether na twitteru oznámil, že nic platit nebude.

JP Morgan doporučuje nakupovat Bitcoin!

Americká banka JP Morgan na čele s ředitelem Jamie Dimonem byla v minulosti vyhlášeným odpůrcem Bitcoinu. Jamieho posměšky však skončily v roce 2017 poté, co kapitalizace Bitcoinu překonala dvě stě miliard dolarů. Analytici JP Morgan se na konci minulého roku opět začali vyjadřovat ke kryptoměnám, tentokrát ale podstatně fundovaněji.

Na titulky časopisů se například dostalo vyjádření, že Bitcoin krade vzácným kovům podíl na trhu. Od té doby jsme od banky zaznamenali několik dalších fundovaných vyjádření, a nyní přišlo jedno, které nás opravdu zaskočilo a překvapilo.

"V dobře diverzifikovaném mohou investoři přidat až 1% své alokace do kryptoměn, což poslouží jako hedge proti volatilitě na tradičních trzích."

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
1,0000 BTC 29.3.24
Výkup
0,0120 BTC 26.3.24
Výkup
0,0229 BTC 21.3.24
Prodej
2,3374 SOL 20.3.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.