Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled Trhu Březen 2022

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Kryptoměnové novinky - březen 2022

Ve světě kryptoměn se neustále děje mnoho nového a nejinak tomu bylo také v březnu. Pro mnohé to byl měsíc, kdy jste vyplňovali daňové přiznání, které někteří z vás museli odevzdat nejpozději do 1. 4. Pojďme se společně podívat na to nejdůležitější, co se stalo v březnu. Novinkami vás dnes bude provázet Kytka, kterého můžete znát z redakce některých nejznámějších českých kryptowebů.

Nejprve krátký pohled na graf Bitcoinu.

Od samotného začátku měsíce se cena BTC potácela v červených hodnotách, kde vydržela po většinu března. Z přibližně 44 tisíc USD Bitcoin nejprve spadl až pod 38 000, kde si trh našel low a začal zase růst. Pozitivní závěr měsíce odstartoval výstup z červených čísel 25. března. Za 14 dní si hlavní kryptoměna připsala 10 tisíc dolarů. Díky následnému retestu nově vydobytého supportu na úrovních okolo 42 až 44 tisíc patřil závěr měsíce zformování ukázkového Bart Simpson patternu, pojmenovaného podle tvaru hlavy kresleného seriálového hrdiny.

Evropská unie v březnu zaměřila svou pozornost na kryptoměny. Kryptoměnové regulace se v EU nesly v nepříliš pozitivním duchu pro odvětví. Nejprve měly namále kryptoměny používající systém proof-of-work. Části europoslanců se totiž znelíbil energeticky náročný proces těžby pomocí práce hardwaru, jaký využívá například Bitcoin.

Návrh zakazující operace s takovými kryptoměnami nakonec Evropským parlamentem v této podobě neprošel. Oddech však netrval dlouho. V závěru měsíce europoslanci schválili novinku, která se bude týkat i všech soukromých kryptopeněženek. Burzy a další kryptoměnové podniky mají nově prověřovat vlastníky peněženek včetně tzv. self-custody.

Jednoduše řečeno platí, že kdykoli pošlete transakci např. ze směnárny na svou veřejnou adresu a naopak, bude třeba nejprve ověřit, komu peněženka patří.

Každá kryptoměnová transakce má nově podléhat hlášení úřadům. Zákon má početnou skupinu odpůrců, kteří tvrdí, že neúměrně trestá držitele kryptoměn a narušuje jejich individuální práva hluboce znepokojivými způsoby. Aby mohla být legislativa oficiálně přijata, musí ještě projít tripartitním jednáním mezi Evropským parlamentem, Evropskou komisí a Evropskou radou.

Kryptoměny pomáhaly válkou zasažené Ukrajině. Zatímco někteří odpůrci kryptoměn varovali před údajným obcházením sankcí uvalených na Rusko pomocí kryptoměn, krypto pomáhalo. Celkové kryptoměnové dary poskytnuté na pomoc Ukrajincům přesáhly 100 milionů dolarů. Byly použity na nákupy jídla a jiné humanitární pomoci, ale i k zajištění ochranného vybavení vojáků, jako jsou neprůstřelné vesty a helmy.

Pomoc kryptoměnové komunity Ukrajině byla tak významná, že si vyžádala osobní poděkování čelních představitelů země.

„V dnešní době hraje kryptoměna významnou roli v obraně Ukrajiny.” Uvedl Náměstek ministra pro digitální transformaci Alex Bornyakov na Twitteru. „Velké díky kryptokomunitě za tuto bezprecedentní podporu Ukrajiny a její obrany principů demokracie a svobody tváří v tvář válce vedené Ruskou federací,” dodal.

Ukrajinské Ministerstvo pro digitální transformaci 16. března oznámilo, že prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal zákon o virtuálních aktivech. Ukrajina, která se během probíhající ruské invaze stala první zemí oficiálně přijímající kryptodary na světě, má také nové regulace kryptoměn. Podle oznámení Ukrajina legalizovala kryptosektor.

„Od nynějška budou zahraniční a ukrajinské kryptoměnové burzy fungovat legálně a banky budou otevírat účty pro kryptospolečnosti. Je to důležitý krok k rozvoji trhu virtuálních aktiv na Ukrajině,” uvedlo k novým předpisům ministerstvo.

Zhruba v polovině března on-chain analytická platforma Glassnode informovala o probíhající akumulaci hodlerů. Dlouhodobí investoři podle dat společnosti na svých peněženkách v průběhu března hromadili Bitcoin (BTC) za stovky milionů dolarů každý den. Podle analytiků tím jen zvyšovali tlak na postupný růst ceny hlavní kryptoměny.

Své bitcoinové jmění zvyšuje také společnost MicroStrategy Michaela Saylora. Jak možná víte, MicroStrategy byla jednou z prvních veřejně obchodovaných společností držících Bitcoin. Společnost použije své BTC k zajištění půjčky 205 milionů dolarů od Silvergate Bank.

Díky tomuto pákování svých dlouhodobých pozic zvýší firma své celkové bitcoinové zásoby na zhruba 128 687 BTC v hodnotě více než 6 miliard dolarů.

Kryptoměny se mají stát součástí každodenního života obyvatel švýcarského města Lugano. Místní úředníci údajně spolupracují s Tetherem (USDT) a chystají učinit z několika kryptoměn de facto zákonné platidlo. Krok se má týkat Bitcoinu, stablecoinu USDT a LVGA – městského stablecoinu v hodnotě jedné setiny švýcarského franku.

Tímto krokem město Lugano svým obyvatelům umožní platit daně, parkovací lístky či veřejné služby a školné v kryptoměně.

Regulace se v březnu řešila také ve Spojených státech. Prezident Joe Biden 6. 3. podepsal exekutivní příkaz vyzývající americkou vládu, aby prozkoumala rizika a výhody kryptoměn. Položil tak základy pro kryptoregulační rámec v USA. Příkaz zaměstná velké množství státních zaměstnanců napříč mnoha úřady.

Podle ministryně financí Yellenové bude mít 82. exekutivní příkaz prezidenta Bidena globální důsledky na kryptoregulace. Komplexní soubor úkolů jednotlivých vládních agentur zahrnuje mnoho oblastí od konkurenceschopnosti USA až po boj proti nezákonným činnostem.

Klesají poplatky za ethereové transakce. Nyní tak může být vhodný čas i na vaše odkládané transakce v ethereové síti. Jednou z příčin je ochladnutí zájmu o NFT. K dalším faktorům, které pomáhají zpřístupnit používání ETH i lidem s menším kapitálem, patří L2 protokoly. Jedná se o projekty pro tvorbu druhé vrstvy na Ethereu, jako je Optimism, Arbitrum, zkSync a Polygon.

Zdroje:

https://decrypt.co/96539/eu-parliament-votes-impose-kyc-private-crypto-wallets

https://cointelegraph.com/news/european-parliament-votes-against-pow-ban-providing-huge-relief-to-the-crypto-industry

https://cryptopotato.com/crypto-donations-to-ukraine-top-100-million/

https://twitter.com/abornyakov/status/1502231351273172992

https://www.president.gov.ua/en/news/vidpovidalnist-za-voyenni-zlochini-dlya-rosijskih-vijskovih-73561

https://insights.glassnode.com/the-week-onchain-week-11-2022/

https://decrypt.co/96313/microstrategy-takes-out-205m-bitcoin-backed-loan-buy-more-bitcoin

https://youtu.be/Zfh-oOlt03I

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/presidential-actions/2022/03/09/executive-order-on-ensuring-responsible-development-of-digital-assets/

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.