Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled Trhu Březen II 2021

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

ZPRÁVY - Bitcoin konsoliduje, rozkol v ETH komunitě a chraňte si soukromí!

Bitcoin se nadále oklepává z korekce, která začala v posledním únorovém týdnu. Už sice zvládl vytvořit historické maximum, a dokonce i překonal hladinu 60 000 dolarů, ale v pondělí 15.3. klesl zpět a situace na trhu je aktuálně mírně neklidná.

Skeptici začínají tvrdit, že růst z minulého týdne byl pouze bull trap a aktuálně stojíme na počátku nového medvědího trhu. Je však pravděpodobnější, že pouze pokračuje korekce a Bitcoin potřebuje více času na konsolidaci.

Institucionální investoři nakupují a na trhu je nedostatek Bitcoinů

Po internetu se opět šíří zprávy o nákupech od institucionálních hráčů. Akreditovaní investoři z klasického finančního trhu se předhánějí v nakupování Bitcoinů. Mincí je ale v oběhu málo. Data ze společnosti Glassnode jasně ukazují, že hodleři nadále drží své BTC a neprodávají.

https://twitter.com/Negentropic_/status/1371870709195112454

Bitcoiny se z trhu rychle ztrácejí, a pokud nezačne více lidí prodávat, brzy se to odrazí i na ceně.

Na hladině 55 500 dolarů se vytvořil silný support

Bitcoin se nyní drží na supportu. Nízká volatilita Bitcoinu na hladině 55 500 USD naznačuje, že zájem o tuto kryptoměnu je silný. Obchodníci nakupují vždy, když klesneme přibližně pod tuto cenovku. Ve výsledku se tak na grafu Bitcoinu vytvářejí dlouhé stíny.

 1D BTC/USD - Bitstamp

1D BTC / USD - Bitstamp

Ty ukazují, že opakovaná snaha medvědů shodit cenu Bitcoinu o úroveň níže nefunguje. Nákupní tlak je momentálně příliš silný. Bitcoin se zároveň pohybuje ve stoupajícím kanále, který by ho mohl koncem týdne zvednout nahoru.

Měli bychom se bát dalšího pádu Bitcoinu?

Bitcoin ještě může klesnout, ale nemusí. To ukáže až budoucnost. Bát by se měl pouze ten, kdo investoval více, než je mu příjemné. Pokud máte v kryptoměnách velký balík a bojíte se, že se vám znehodnotí, měli byste postupně začít prodávat. Bitcoin totiž i v době největšího bullrunu občas bez jakéhokoliv varování padne o desítky procent.

Pak se sice většinou vrátí zpět, ale pokud zpanikaříte a v době korekce prodáte, tak jste prohráli. Obchodování s kryptoměnami je psychologická hra, kterou většina lidí nezvládá. A proto doporučujeme nakupovat pouze na dlouhodobý HODL. Jestli kupujete Bitcoin pravidelně za pár eur a plánujete jej držet 3-10 let, tak vás korekce o 30% nevystresuje a na konci budete mít mnohem větší zisk.

Tato strategie se jmenuje dollar cost averaging a je vhodná pro každého. Zabírá jen minimum času a historicky má nejlepší zisky.

Miliardové likvidace na futures platformách

A nejvíce by se měli bát ti, kteří si kvůli investici do kryptoměn půjčili. A je jedno, jestli z banky, nebo přes páku od burzy.

Poté, co Bitcoin překonal únorové historické maximum, chamtivost na trhu s kryptoměnami vystřelila na maximum a spekulanti začali s vidinou velkého zisku otevírat pozice s obrovskými pákami.

https://twitter.com/Negentropic_/status/1371414383822266369

Podle CEO společnosti Glassnode z futures platforem zmizely long pozice v objemu půl miliardy dolarů. Více než 60% pozic na trhu prý bylo otevřených s pákou 1:20 a vyšší. Používat tak vysokou páku na kryptoměny absolutně nedoporučujeme. Lepší šanci na zisk máte i na ruletě.

Kanárek Bitcoin předpověděl propad akciových trhů

Bitcoin v poslední době funguje jako kanárek na finančních trzích. Je velmi citlivý na kapitálové toky, a často tak ukazuje hlavní směr, kterým se s menším zpožděním vyberou i akcie.

Americký index S&P 500 začal padat v úterý, tedy den a půl po BTC. Nejde o žádný velký propad. Korekce indexu urvala necelých 50 bodů, tedy 1,25%. S&P 500 brzy překoná kulatých 4000 bodů.

 S&P 500

S&P 500

Ale pozor! Aktuální vrchol na grafu hodně připomíná ten únorový. Takže možná nakonec bude vše opět několik týdnů padat. Pak to ale určitě zachrání nový americký ekonomický stimulus ve výši 1900 miliard dolarů.

Ray Dalio varuje - Vláda USA může jít po těch, kteří vyměňují dolar za Bitcoin

Legendární investor a miliardář Ray Dalio ve svém článku na sociální síti LinkedIn varoval před možným útokem USA na kryptoměny. Vlády Spojených států a dalších zemí by mohly začít omezovat lidi a hlavně firmy, které začnou používat kryptoměny.

"Připravte se na šokující změny v daňových zákonech!"

Po začátku pandemie koronaviru se kvůli inflaci staly z obligací bezcenné papíry. Vlády se za poslední rok neskutečně zadlužily a při pokusu snížit státní dluh uvedou v účinnost nové daňové zákony. Jejich dopad by mohl být mnohem větší, než si lidé uvědomují.

"Pokud se podíváme do historie a použijeme logiku, zákonodárci, kterým chybí peníze, zvýší daně. Nebudou se jim líbit tyto pohyby kapitálu z dluhopisů do jiných aktiv, které lépe uchovávají hodnotu (Bitcoin, vzácné kovy apod.)."

Ve výsledku tak budou nejvíce trpět lidé, kteří ještě mají nějaké úspory.

Rozkol v Ethereum komunitě - Mineři rebelují proti vývojářům

V posledních týdnech v Ethereum komunitě narůstá napětí poté, co vývojáři na červenec 2021 naplánovali London hard-fork. Jeho hlavní částí má být vylepšení EIP-1559, které změní způsob vyplácení poplatků minerům. Těžařům by po London forku klesly zisky, a tak se rozhodli proti tomuto vylepšení bojovat.

Na 1.4.2021 plánují ukázat svou sílu tím, že uspořádají 51% útok na síť. Jeho cílem není někoho okradnout, ale ukázat, kdo je skutečným pánem sítě a kdo dělá všechna rozhodnutí. Bez podpory minerů bude velmi náročné pokračovat ve vývoji Etherea.

Nedávno bylo publikováno EIP-3368, které celý konflikt řeší zvýšením odměny za vytěžení bloku o 1 ETH. Minerům by se tak vykompenzovala ztráta, kterou jim způsobí EIP-1559.

Chraňte si vaše soukromí na internetu! Zde je návod, jak na to

Pokud s někým komunikujete přes internet, měli byste počítat s tím, že vaše konverzace není úplně soukromá. Analyzuje ji hejno robotů, a v případě potřeby si její obsah může vyžádat i policie, či jiná státní autorita. Soukromí na internetu již téměř neexistuje, avšak stále jsou služby, které ho dokáží zajistit.

Je důležité používat služby, které uchovávají soukromí na internetu

Jednou z nich je i Signal, populární messenger s end-to-end šifrováním, který by neměl mít zadní vrátka. Na rozdíl od aplikace WhatsApp, ke které má facebook neomezený přístup.

Používat Signal je v dnešní době opravdu dobrý nápad. Argument "nedělám nic špatného, ​​takže mě nějaké sledování na internetu nezajímá" neplatí. Člověk nikdy neví, jak se v budoucnu změní zákony a co všechno bude kriminalizováno. Věděli jste před rokem, že překročení hranice okresu bude zakázané?

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.