Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled Trhu Duben 2022

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Kryptoměnové novinky - duben 2022

Duben přinesl celou řadu zajímavých novinek ze světa kryptoměn. Tak si je pojďme společně projít a shrnout to nejdůležitější, co se v dubnu odehrálo. Novinkami vás i tentokrát bude provázet Kytka, kterého můžete znát z redakce některých nejznámějších českých kryptowebů.

Pro začátek vás čeká pohled na graf Bitcoinu.

Duben byl pro cenu Bitcoinu poměrně nepříznivým měsícem. Jak můžete vidět na grafu, bezmála celý měsíc byl BTC pod nadvládou medvědů. 5. dubna se cena hlavní kryptoměny propadla do červených hodnot, kde se potácela do konce měsíce.

Z maxima 46 912 dolarů začátkem měsíce se BTC propadl až na low na ceně 37 733 USD. To odpovídá zhroucení o více než 9 tisíc dolarů. Největší část propadu stihla proběhnout během pouhého týdne. Konkrétně cena Bitcoinu spadla o 7 400 dolarů mezi 5. a 12. 4. V období nižšího zájmu o BTC, když cena klesá, jsou obvykle také nižší transakční poplatky, což může být vhodná příležitost pro ty z vás, kteří dosud odkládali nějaké převody.

Těžba Bitcoinu má na kontě další zajímavý milník. V pátek 1. 4. byl vytěžen již 19miliontý bitcoin. K dosažení veškerých zbývajících mincí BTC tak nyní zbývá vytěžit poslední (necelé) 2 miliony jednotek. Zatímco prvních 19 mil. BTC se těžilo zhruba 13 let, zbytek bude trvat o něco déle.

K dokončení procesu těžby Bitcoinu bude od nynějška potřeba dalších 118 let, což je samořízeno procesem známým jako halving. Jde o pravidelné půlení těžařských odměn přibližně jednou za 4 roky.

Japonská centrální banka (BOJ) vyzvala země G7 k rychlému zavedení společného regulačního rámce pro kryptoměny. Sankce proti Rusku zde mohou být zneužity k útoku na kryptoměny, jak někteří odborníci na kryptosektor predikovali. BOJ krok zdůvodnila právě údajným obcházením sankcí. Sama pouhé 4 dny před výzvou přešla do druhé fáze testování životaschopnosti japonského CBDC. Pod zkratkou se skrývá digitální měna centrální banky.

Zaměstnanci americké Komise pro cenné papíry a burzy (SEC), regulačního orgánu, v dubnovém věstníku uvádí, že vidí rizika na kryptotrzích pro uživatele kryptoburz, která jsou pro tyto trhy jedinečné a v tradičních trzích se nevyskytují. Kryptoměnové burzy tak podle nich mají začít uvádět aktiva svých zákazníků na své platformě jako své závazky vůči uživatelům.

Každá taková společnost by dle názoru zaměstnanců SEC „měla ve své rozvaze vykazovat závazek, který odráží její povinnost chránit krypto aktiva držená pro uživatele její platformy.“

Vláda Spojeného království začátkem dubna zveřejnila plán budoucnosti, kde je UK „globálním centrem technologií krypto aktiv.“ Británie začne přijetím stablecoinů k platbám a postupně prozkoumá další možnosti a potenciální kryptoměnové regulace v království.

„Pokud budou krypto technologie velkou součástí budoucnosti, pak my, Spojené království, chceme být in – a v přízemí,“ řekl ekonomický tajemník ministerstva financí John Glen. Britská vláda svůj krok korunovala pověřením Královské mincovny, aby vydala NFT token. Ten má fungovat jako emblém výhledového přístupu, který vláda hodlá přijmout.

6. – 9. dubna proběhla každoroční bitcoinová konference v Miami. Vystoupila zde celá řada osobností z odvětví, jako je Anthony Pompliano, Mike Novogratz či Nick Szabo, ale i hvězda NFL Odell Beckham Jr. či CEO MicroStrategy, společnosti houfně skupující BTC, Michael Saylor a mnoho dalších.

Elektromobilový gigant Tesla se pustil do 100% solární těžby Bitcoinu. Muskova společnost spolupracuje s platební platformou Block a blockchainovou technologickou společností Blockstream. Společně budou těžit bitcoiny v Texasu pomocí solární energie.

Společnost Tesla za tímto účelem využije vlastní solární panely a baterie. „Zajímá nás [dokázat] naši tezi, že těžba Bitcoinu může pomoci financovat infrastrukturu zelené energie,“ uvedli.

Podle dubnového oznámení společnosti Arcane Research má nyní Bitcoin Lightning Network (LN) rekordních 80 milionů uživatelů. Bitcoinová 2. vrstva umožňující bleskově rychlé a levné transakce zaznamenala zdvojnásobení počtu plateb za poslední rok.

Po velkém úspěchu spotových burzovně obchodovaných bitcoinových (ETF) fondů v Kanadě se tyto invističní produkty šíří do Austrálie. První tři kryptoměnové ETF měly být v zemi spuštěny koncem dubna, z toho 2 bitcoinové a jeden na Ethereum. Z důvodu údajně běžné kontroly byly již schválené fondy zpožděny a začátek jejich obchodování na CBOE Australia se tak očekává až začátkem května.

Jared Huffman spolu s 12 dalšími zákonodárci USA požádal americkou Agenturu pro ochranu životního prostředí (EPA), aby posoudila kryptotěžební firmy, které potenciálně porušují ekologické zákony.

Členové Sněmovny reprezentantů Spojených států říkají, že těžaři kryptoměn znečišťují ovzduší a vodu. Dále poukázali na elektronický odpad z těžebních plošin a údajný hluk v okolních obcích.

„Těžba kryptoměn otravuje naše komunity,“ uvádí se v dopise. „Rychle se rozvíjející kryptoměnový průmysl musí nést odpovědnost, aby bylo zajištěno, že bude fungovat udržitelným a spravedlivým způsobem….”

Elon Musk se domluvil s vedením sociální sítě Twitter na odprodeji akcií. Zbývající podíl tak má nyní odkoupit za 44 miliard dolarů. Vedení Twitteru mělo požádat akcionáře, aby transakci schválili. Twitter se tak po devíti letech podle všeho přestane obchodovat na burze jako veřejná společnost. Miliardář se chce zaměřit na maximální svobodu slova na platformě. Navíc by mohl integrovat platby v Dogecoinu (DOGE).

Jak na konci měsíce informoval prezident země, Středoafrická republika přijímá Bitcoin jako zákonné platidlo. Tento krok dělá z africké země druhou zemi na světě (po Salvadoru), která oficiálně přijala BTC jako zákonnou měnu. Krok umožňuje jejím občanům používat BTC v běžném obchodování a také v něm mohou platit daně.

Zdroje:

https://cointelegraph.com/news/bank-of-japan-official-calls-for-g7-nations-to-adopt-common-crypto-regulations

https://www.sec.gov/oca/staff-accounting-bulletin-121

https://www.cnbc.com/2022/04/08/tesla-block-blockstream-to-mine-bitcoin-off-solar-power-in-texas.html

https://www.coindesk.com/business/2022/04/26/australian-crypto-etf-launch-delayed-due-to-pressure-from-unidentified-broker-report/

https://huffman.house.gov/imo/media/doc/Crypto%20letter%20to%20EPA%20FINAL.pdf

https://www.bbc.com/news/business-61222470

https://www.reuters.com/world/africa/central-african-republic-adopts-bitcoin-an-official-currency-2022-04-27/

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.