Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled Trhu Leden 2020

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

V novém roce před sebou máme zajímavou, cenovou formaci. Po dlouhém propadu jsme narazili na support z předchozího roku, který se pohybuje okolo 6 500 dolarů. Od této hranice se cena prozatím odráží a nyní se zdá, že se tvoří formace head and shoulders. Mnozí analytici vidí známky obratu trendu, ale pro potvrzení bude potřeba proražení předchozích rezistencí.

Na grafu vidíme hned několik důležitých věcí. V první řadě je to modrá zóna, která reprezentuje support z roku 2018. Na konci grafu vidíme potenciál pro formaci hlavu a ramena, která má bullish nádech. Možná nejsilnějším signálem pro obrat trendu je bullish divergence. Ta má poměrně masivní rozsah.

Bullish divergence znamená, že zatímco cena klesá, tak indikátor RSI má vstoupající tendenci. To je obvykle signál k obratu trendu, který by již mohl přijít, protože i v rámci Fibbonaci retracement se nacházíme na úrovni olden pocket, což je další signál pro obrat.

V neposlední řadě se také vyjádřil Alessio Rastani, známý BTC trader, který použil indikátor LT Pulse. Ten také signalizuje potencionální obrat trendu. Co by se tedy muselo stát, aby se nadějný, cenový vývoj potvrdil?

V první řadě musíme prorazit nejblížší rezistenci na úrovni přibližně 8 000 USD. To by byl velmi silný signál pro obrat trendu. Ještě silnější by pak byl vzestup nad úroveň 10 500 USD, čímž by se vytvořilo technické higher high a tím bychom získali finální potvrzení změny trendu. Do té doby jsme z technického hlediska stále v downtrendu. Prozatím je tak čas na mírný optimismus. V tradingu musí být člověk vždy připraven na všechny varianty.

Google vs. Crypto

Kryptoprostor zasáhla v posledním měsíci cenzura ze strany Google. Všichni youtubeři, kteří tvoří kryptoměnový obsah, dostali krátkodobé bany a jejich videa byly mnohdy stažena. To šlo ruku v ruce se zákazem oblíbené, internetové peněženky Metamask. Důvod? Šíření nebezepčného obsahu a v případě Metamask těžba kryptoměn. Metamask je samozřejmě jen rozšíření prohlížeče o peněženku. Youtubeři samozřejmě také nevyráběli nebezpečný obsah.

Google následně většinu youtuberů opět povolil s vysvětlením, že se jednalo o chybu, což je ovšem extrémně nepravděpodobné. Z této situace plyne jedno kritické poučení. Centralizovaný internet je nebezpečný. Google, Facebook a několik málo dalších firem prakticky ovládá celý internet. A cenzura, kterou mohou praktikovat, je naprosto bezprecedentní a má globální charakter.

Kryptoměny mají mimo jiné potenciál vytvořit i nezastavitelný web, který bude fungovat na decentralizovaných, formalizovaných pravidlech. K tomu se například hodí Ethereum a jiné chytré chainy jako Cardano či ETH Classic. K decentralizovanému internetu máme ještě daleko, protože se nejprve musí vyřešit problém se škálováním. Potřeba nezávislé, globální platformy je ale vidět více než kdy jindy.

Ethereum upgraduje, Bitcoin bojuje s centralizací

Ethereum má za sebou dva významné upgrady. Prvním je Istanbul hardfork, který je základem pro zvýšení rychlosti ETH sítě. Umožní také lepší integraci 2nd layer kanálů. Teoreticky by se tak mohlo množství transakcí za vteřinu dostat až do řádu tisíců. Pravděpodobnější varianta je však ve stovkách Tx/S.

Druhý hardfork pod názvem Muir Glacier odsunul zvýšení náročnosti těžby a po jeho provedení se snížil průměrný čas produkce bloku ze 17 na 12.6 vteřin. To znamená i zvýšenou míru inflace. Ta je nyní okolo 5% ročně. Po přechodu na PoS by ovšem inflace měla výrazně klesnout.

Bitcoin na druhé straně čelí problémům s centralizací těžby v Číně. Podle nedávné studie je 54% mining poolů v jedné, čínské provincii. To samozřejmě neznamená, že všechny těžební stroje jsou v jedné provincii, ale znamená to, že provozovatelé poolů podléhají stejné legislativě a to je ohrožení decentralizované podstaty sítě.

Centralizace těžby v jednom, legislativním celku je nebezpečné, protože může přijít náhlý šok v případě státního zásahu. To se prozatím nestalo a dopady takového kroku se dají jen těžko odhadovat. BTC má nicméně před sebou velkou výzvu v podobě boje proti čínské centralizaci.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.