Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu, Červenec II

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Přehled trhu - Červenec II

Bitcoin

Za posledních 14 dní se na trhu změnilo mnohé. Zdá se, že parabolický růst je u konce a momentálně probíhá korekce. Ta má momentálně velikost 36 %, kdy cena BTC spadla z 13 800 USD až na cca 9 000 dolarů, kde se prozatím zastavila.

V této chvíli se ovšem stále nacházíme v krátkodobém downtrendu. Výhled je v nejbližších dnech spíše negativní a Bitcoin může otestovat silnou rezistenci na 8 500 USD. Ale jak se zdá, tak se mu tam zatím nechce a jakmile jde pod 10 000 dolarů, tak mnoho investorů nakupuje. Pravděpodobně je to tím, že má stále mnoho lidí připravené peníze na vstup do trhu a nyní už se rozhodli, že vlastně není na co čekat a vše pod psychologicky silnou hranicí se najednou stalo rozumnou, nákupní cenou.

Prozatím to nyní vypadá, že vstupujeme do období konsolidace, která by mohla mít i delšího trvání. Volatilita z trhu ovšem rozhodně nemizí, protože deseti procentní pohyby jsou stále na denním pořádku. Nynější strop je na úrovni okolo 12 800 USD. Zde se nachází silná rezistence, která dříve zastavila parabolický růst. Spodní hranice je pak 8 500 a mezi nimi je momentální pásmo konsolidace. Na obrázku je také vyznačená trendline (Bílá), která ukazuje směr, pokud by se náhodou Bitcoin rozhodl v parabolickém růstu pokračovat. Nejpravděpodobnější variantou je ale prozatím období delší konsolidace než se “ochladí” indikátory a býci opět převezmou kontrolu.

BTC graf

Altcoiny

Altcoiny si prozatím nevedou příliš dobře v porovnání s BTC. V tomto srovnání jsou totiž stále v hlubokém Bear marketu. Většina altcoinů tak proti BTC ztrácí. Spekuluje se, že nyní dochází k prasknutí bubliny a nesmyslné projekty končí. To v mých očích rozhodně není pravda, protože momentálně lze jen velmi těžko rozhodnout, které projekty jsou smysluplné a které jsou jen marketingové rakety. Vývoj pokračuje neuvěřitelným tempem na všech frontách.

Pravdou spíše bude to, že Bitcoin prostě ukazuje cestu. A všichni nadšenci a boti v kryptoprostoru přelévají peníze do toho, kdo si vede nejlépe. Momentální prostředí altů se tak jeví jako rozumný prostor pro nákup těch, co to nestihli. S pokračující korekcí by samozřejmě i alty padaly výrazným způsobem. Bitcoinová dominance dosáhla hodnot, které jsme zde neměli od roku 2017 a dá se spíše očekávat její postupný propad, než další výrazný nárůst. Nyní se pohybuje na úrovni 65%, což je opravdu vysoká hodnota v porovnání s předchozími léty. Na obrázku jsou modře vyznačené klíčové hladiny, od kterých by se BTC dominance mohla odrazit či spíše se u nich zdržet.

BTC graf

Z altcoinů v TOP 100 si nejlépe vedly spíše ty menší, kolem kterých vznikl určitý druh hypu. To je třeba REN, který za poslední týden vzrostl téměř o 100%. REN je blockchainem pro decentralizované aplikace a má jim přinést dostatečnou likviditu nativních tokenů pomocí interoperability mezi blockchainy. Konkrétní produkt ovšem neexistuje, takže se jedná o čistě spekulativní hodnotu a je možné, že na trh se vrací pump and dump. Mezi rozumné projekty, které si vedly dobře, patří například Lisk, Nano či IOST. Mezi projekty s největším růstem za 7 dní patří také Bitcoin SV. Tento nesmyslný projekt od podvodníka Craiga Wrighta je jasným důkazem, že kryptoměny jsou v obrovské bublině. SV má možná hodnotu pro tradery, ale pro spekulanty a hodlery je velmi nebezpečný. Je to projekt, od kterého je lepší dát ruce pryč.

BTC graf

Kryptoměny jdou dopředu - ETH, IOTA a další

Ethereum má za sebou velmi těžké období, kdy se spekulovalo o jeho konci. To samozřejmě nedávalo valný smysl a ETH se z 80 USD podívalo až ke 4 stovkám. ETH nově oznámilo, že spuštění ETH 2.0 se chystá na začátek příštího roku a to na leden. ETH 2.0 bude full Proof of Stake. Síť by se tak měla stát podstatně decentralizovanější a zároveň rychlejší. ETH 1.0 dále poběží paralelně s novou verzí až do chvíle, kdy se rozhodne o uzavření jednosměrného kontraktu na převod tokenů.

IOTA zase vytvořila plán s konkrétními obrysy, jak přejít na decentralizovanou verzi. Klíčem je algoritmus na hledání konsensu Shimmer. Ten vychází z kombinace dvou technologií, které se IOTA snaží spojit. Zajímavé je, že konsensus se v síti bude hledat na základě chování včel (tak se původně tento druh konsensu vůbec dostal do vědeckých kruhů). Včely se koordinují na základě signálů od té nejbližší včely a následně jsou díky tomu schopné provádět velmi komplexní operace jako jeden tvor. A přesně toho chce docílit IOTA se svou sítí Tangle.

Za pozornost rozhodně také stojí Cardano, které vstupuje do klíčových částí vývoje a je jedním z těch nejnadějnějších projektů v celém prostoru. Pozornost si jistě zaslouží i projekty Cosmos a Algorand. Oba tyto chainy, stejně jako Cardano, cílí na vytvoření modulovatelných a interoperabilních blockchainů. A pokud se díváte dále do budoucnosti, tak rozhodně věnujte chvíli času projektům Dfinity a PolkaDot.

Kryptoměny v hledáčku politiků

Od oznámení Libry se celosvětová, politická scéna začala věnovat kryptoměnám. Víceméně všichni haní Libru a obávají se jí, ale zároveň mnoho politiků chválí Bitcoin a decentralizované kryptoměny, které nejsou pod kontrolou žádné, jednotlivé entity, jako by to bylo u Libry. Zdá se, že kryptoměny konečně dosáhly těch nejvyšších pater.

Za zmínku také stojí rychle pokračující regulace. Nově zavedlo kryptoregulace Německo i Francie, kdy od nového roku budou platit nová pravidla pro kryto podnikatele. Prozatím se nikdo nesnaží regulovat samotné blockchainy, což ani není dobře možné. Regulace se primárně soustředí na tři věci. Startupy (ICO a IEO), burzy a kryptopeněženky. Regulace tak mají sloužit ke sledování finančních transakcí a také k ochraně spotřebitelů. Boj proti terorismu je samozřejmě zmíněn také, ale tato pohádka pomalu ztrácí na své síle, jak lidem dochází, že terorismus a teroristé nikdy nebyli financováni ze soukromých zdrojů.

S nejlepším citátem přišel CEO Coinbase, který dobře vystihl Trumpův tweet, ve kterém kritizoval Bitcoin za to, že není ničím krytý (ehm,ehm DOLAR). “Nejprve nás budou ignorovat, pak se nám smát, poté s námi budou bojovat a nakonec zvítězíme!”.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.