Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Červen 2020

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Trh s kryptoměnami se v roce 2020 změnil víc než za poslední tři roky. Nejde jen o šílené cenové pohyby. Bitcoin, Ethereum a v menší míře i další kvalitní krypto-projekty začínají skutečně naplňovat svůj potenciál. V době globální ekonomické krize posílené pandemií trh s kryptoměnami roste rychleji než kdykoliv předtím.

Bitcoin v této krizi skutečně slouží jako skvělý bezpečný přístav pro investory a drží si svou hodnotu. Aktuálně je oproti začátku roku 50 % v plusu.

Rekordní investice do kryptoměn v době krize

Na rozdíl od roku 2017 mají tentokrát zvýšený zájem o kryptoměny hlavně tradiční investoři z Wall Street, instituce a mnoho amerických či čínských miliardářů, kteří vidí Bitcoin či Ethereum jako skvělý hedge proti současnému systému.

Historický růst kapitalizace stablecoinů

O masivních investicích ze strany institucí a miliardářů po celém světě svědčí i neustálé vytváření nových stablecoinů. Pro srovnání, Tether měl před krizí v oběhu přibližně 4,2 miliardy USDT tokenů - každý z nich krytý skutečným dolarem. Aktuálně již toto číslo přesahuje deset miliard.

Tether (USDT) je pro mnohé velké investory nejjednodušší cestou, jak se dostat ke kryptoměnám. Tether přijímá většina velkých směnáren a dá se za něj nakupovat nejen Bitcoin, ale také Ethereum, Litecoin a doslova stovky dalších digitálních měn.

Grayscale skupuje víc Bitcoinů, než kolik jich vzniká

Další indicií, že kryptoměny čeká skvělá budoucnost, je i činnost společnosti Grayscale, která institucionálním investorům zprostředkovává nákup a prodej digitálních měn. Největší zájem je samozřejmě o Bitcoin a Ethereum. Podle nejnovějších zpráv už Grayscale skupuje 1,5krát více mincí, než kolik se jich vytváří těžbou.

Bitcoin po halvingu dlouhodobě silně bullish

To je možné díky zvýšenému zájmu investorů o samotný Bitcoin a také o nedávný halving, který snížil inflaci BTC na polovinu. Děje se tak přesně to, o čem jsme spekulovali ještě před halvingem. Poptávka po Bitcoinu se zvýšila, ale nabídka se snížila o polovinu. To dříve či později začne ovlivňovat i jeho cenu.

Je tato situace pouze uměle vyfabrikovaná?

Ne vše ale může být tak zářivé, jak se na první pohled zdá. Ze strany skeptiků se stále ozývají hlasy, které Bitcoinu a dalším kryptoměnám nevěří. Označují je za podvod nebo za extrémně riskantní investice. Další zase tvrdí, že vše kolem kryptoměn je pouze vymyšlené a cenu manipuluje pár velkých hráčů.

1D BTC/USD - Bitstamp 1D BTC/USD - Bitstamp[/caption]

Do jisté míry to může být pravda. V minulosti jsme byli svědky mnoha manipulací ceny Bitcoinu a dalších altcoinů. I v říjnu 2019 jsme zaznamenali masivní manipulaci, která vyhnala cenu Bitcoinu o více než 50 %. To je možné díky nízké likviditě trhu.

Nízká likvidita trhu umožňuje krátkodobé manipulace

Kryptoměny jsou komodita a dají se skladovat. Sice digitálně, ale to může být považováno spíše za výhodu. Většina lidí své mince drží doma bezpečně ukryté v hardwarové peněžence Trezor či digitálních ekvivalentech. Na burze je pouze malá část všech mincí a bohatí investoři si tak mohou dovolit menší či větší manipulace jednoduše tím, že skoupí všechny mince na burze.

Za pár minut nebo i dní však na směnárny po celém světě dorazí další coiny a cena se vrátí do normálu. Úspěšně manipulovat trhem s kryptoměnami je extrémně náročné.

Banky a jejich lži vs. Bitcoin

Po nástupu krize se se zvyšujícím zájmem tradičních investorů o kryptoměny začaly zvedat i hlasy z bankovního sektoru. Banky ve velkém přesvědčují své klienty, aby nenakupovali, neobchodovali a celkově neměli nic společného s digitálními měnami. Známý je případ, kdy finanční poradce JPMorgan odradil zájemce od koupě Bitcoinů v hodnotě stovek milionů dolarů. Bitcoin mezitím zvýšil svoji hodnotu o 50 %.

Nejnověji se do kryptoměn pustila další americká banka Goldman Sachs a vybalila roky otřepané argumenty o tom, proč Bitcoin není dobrá investice. Tvrdí, že Bitcoin na rozdíl od akcií negeneruje žádnou hodnotu. Celý smysl „investice" do takové digitální měny je koupit a doufat, že ji později někdo koupí za dražší cenu.

Dlouhodobá data ovšem nasvědčují, že v Bitcoinu je o něco větší potenciál, než jaký mu banky přisuzují. Svědčí o tom například dlouhodobě rostoucí cena a fakt, že Bitcoin rok co rok překonává akciové indexy.

Starý vs. nový systém - Bezcenné akcie a bezcenný dolar

Navíc v dnešním světě ani akcie nutně nevytvářejí hodnotu. Až příliš často se stává, že jejich hodnota nemá absolutně nic společného s realitou. Je tomu tak i v této krizi, kdy akcie navzdory karanténě a děsivým makrodatům nadále rostou díky masivnímu tištění dolarů. Nakupovat dnes akcie může být nebezpečnější než kryptoměny. A dolar už neznamená stabilitu.

Pokud nyní někdo drží hodně dolarů, musí počítat s tím, že inflace mu z nich začne rychle užírat. Fed si jen v roce 2020 vytiskl více než 50 % HDP USA a v nejbližších letech s tím bude pokračovat. Vlny inflace, které následně dopadnou na celý svět, budou mít obrovský dopad na každého. A pravděpodobně to bude horší než samotná krize.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.