Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Červen 2021

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Trh s kryptoměnami má za sebou náročný měsíc. Květen byl pro Bitcoin a Ethereum určitě přelomový. Zaznamenali jsme největší stoupání, ale i největší propady v historii. Bitcoin hned dvakrát vykreslil na denním grafu desetitisícovou červenou svíci, což znamená, že v průběhu 24 hodin jeho hodnota klesla o 10 000 USD. Hodnota této kryptoměna se aktuálně pohybuje kolem ceny 35 000 USD, což je téměř polovina dubnového historického maxima (65 000 USD).

Tímto zaváháním dal ostatním coinům šanci nebezpečně se přiblížit, ba ho i v některých metrikách překonat. Přes Ethereum síť v tomto roce prochází mnohem více peněz, než přes Bitcoin. I hodnota Etheru stoupá rychleji a zatímco Bitcoin v květnu padal, Ethereum dosáhlo nového historického maximuma. Chvíli se dokonce obchodovalo za neuvěřitelných 4400 dolarů!

V druhé polovině května však přišla větší korekce a na dně jsme mohli Ethereum nakupovat za 1700 dolarů. Aktuální cena se pohybuje kolem 2500 USD, což je stále relativně vysoko.

Bitcoin ztrácí dominanci

Bitcoin v minulém měsíci ztratil svou dominanci nad trhem. Index dominance ještě na konci dubna padl pod 50 % a 18.5.2021 dosáhl nejnižší hodnoty za poslední čtyři roky - 39,39 %. Následný propad trhu však strhl většinu altcoinů a nyní se drží kolem 42 %.

Naopak Ethereum svého největšího konkurenta poctivě dohání. Na absolutním vrcholu bylo v Ethereu více než 20 % hodnoty celého trhu s kryptoměnami, momentálně je to 18-19 %.

Instituce zanevřely na Bitcoin a nakupují altcoiny

Cenového vývoje na trhu s kryptoměnami si samozřejmě všimli i velké ryby z klasického finančního světa. Vidí, že Bitcoin již dosáhl extrémně vysoké hodnoty, a tak brzy pravděpodobně nebude růst, ale stále je zde obrovský potenciál v dalším digitálních mincích.

Institucionální poptávka po ETH nadále roste, protože investiční produkty Etherea v současnosti představují více než čtvrtinu institucionálního krypto AUM (assets under management).

Podle zprávy CoinShares z 1. června, uplynulý týden zaznamenal výrazný institucionální příliv ve výši 74 milionů dolarů. Investoři se snažili zúročit pokles z nedávného krachu, při kterém mnoho kryptoměn ztratilo více než 50 % své hodnoty.

Institucionální investoři vyměňují Bitcoin za zlato

Nejistota v mainstreamovém finančním světě stále trvá. Nikdo přesně neví, jaké jsou dlouhodobé následky nové finanční politiky, kterou poslední rok a půl razí centrální banky po celém světě. Investoři tedy pomalu ale jistě nakupují zlato, nemovitosti, pozemky a další "jistoty".

Bitcoin z této nejistoty loni krásně těžil, ale zdá se, že krypto šílenství mezi tradičními investory prozatím ustal. Finanční toky naznačují, že Bitcoin pomaličku vyměňují za zlato.

"Fondy, které obchodují s Bitcoinem zaznamenávají neustálý odliv a naopak u fondů spojených se zlatem evidujeme neustálý příliv financí. Tento fakt může naznačovat odloučení institucionálních investorů od Bitcoinu a návrat k tradičnějšímu zlatu, "

- uvádí se ve zprávě analytika JPMorgan Nikolaose Panigirtzogloua.

Cardano spouští první cross-chain bridge

Mezi HOT kryptoměnami tohoto roku jednoznačně patří Cardano ADA, které od ledna udělalo zisk více než 1000 %. Zatímco ostatní coiny v květnu dost klesly, Cardano si drží svůj support na hladině 1,5 USD a nemáme mnoho možností nakoupit ho níže.

Podobně, jako většina kryptoměn i Cardano v květnu 2021 dosáhlo nové historické maxima. Chvíli se obchodovalo za 2,45 USD!

U Cardana bychom se však neměli soustředit na cenu, ale hlavně na technologické inovace, které ho dostaly do první desítky největších blockchainových projektů na světě. Velkým cílem pro tento rok je spuštění smart kontraktů. Pak se z Cardano stane plnohodnotný konkurent Etherea.

K tomu bohužel v květnu nedošlo, ale dočkali jsme se jiné inovace. Public chain projekty nervosa a Cardano uvedly, že plánují umožnit interoperabilitu na svých platformách během následujících šesti týdnů.

Spuštění je významné, protože spojuje dva ekosystémy v hodnotě miliard dolarů z hlediska tržní kapitalizace, uvedly společnosti ve středu v tiskové zprávě. Je to první Bridge pro Cardano, které má v současnosti hodnotu 57,2 miliard dolarů a je čtvrtou nejcennější kryptoměnou na trhu.

USA zavádí přísný dohled nad kryptoměnami

Podle dvojice dokumentů zveřejněných v pátek obsahuje návrh rozpočtu prezidenta Joe Bidena na rok 2022 několik nových požadavků na krypto vykazování.

Rozpočet zveřejněn v pátek, první z Bidenovy administrativy, obsahuje dva návrhy, které by ministerstvu financí poskytly další požadavky týkající se toho, jaký typ informací musí finanční instituce hlásit úřadu Internal Revenue Service (IRS) nebo jiným útvarům ministerstva financí.

První návrh by rozšířil zpravodajské informace o makléřích týkající se krypto aktiv. Navrhovaná změna rozšíří rozsah sdělování informací zprostředkovateli tím, že jim umožní sdílet informace v různých jurisdikcích, které uzavřely partnerství s USA.

V dokumentu se uvádí:

"Návrh by vyžadoval, aby makléři včetně subjektů, jako jsou americké burzy kryptoaktív a hostitelští poskytovatelé peněženek, hlásili informace týkající se určitých pasivních subjektů a jejich zahraničních vlastníků, když podávají zprávy o kryptoaktívach, které mají tyto subjekty na účtu u zprostředkovatele."

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.