Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Červen II 2020

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Máme za sebou další zajímavý týden (nejen) ve světě kryptoměn. Bitcoin během prvních tří dnů začal nadějně a ve středu dokonce překonal 10 000 $. Opět se však ukázalo, že tato hladina je pro BTC prozatím příliš velký oříšek. Největší kryptoměna nevydržela tlak medvědů a ve čtvrtek v průběhu šesti hodin padla o téměř 10 %. Z hodnoty BTC se rázem vypařilo 900 $ a aktuálně se obchoduje na hladině 9400 $.

1D BTC/USD - Bitstamp 

Naši analytici však neočekávají, že tato relativní pohodička na trhu s kryptoměnami bude trvat dlouho. Už brzy by, podle nás, měl přijít větší pohyb Bitcoinu, kterým se konečně dostaneme na nové hladiny.

QuadrigaCX byl podvod

Více než rok po smutném konci kanadské kryptoměnové burzy QuadrigaCX, byla zveřejněna nová vyšetřovací zpráva kanadského regulátora cenných papírů, která odhaluje, že směnárna měla problémy dlouho před tím, než byl její spoluzakladatel prohlášen v Indii za mrtvého.

QuadrigaCX byla jednou z největších kanadských burz až do konce roku 2018, kdy došlo k náhlému úmrtí jejího spoluzakladatele a generálního ředitele Geralda Cottena. Společnost pak začala tvrdit, že pouze Cotten měl přístup k soukromým klíčům cold peněženek burzy, které držely kryptoměny v celkové hodnotě 190 milionů dolarů patřící tisícům investorům. O tyto peníze navždy přišli.

Bude dražší benzin a nafta? Rusové omezují těžbu ropy

Mnoho hlavních světových producentů ropy se v sobotu dohodlo na prodloužení škrtů v produkci ropy, které by měly pomoci v posílení ceny ropy, která již od dubna zažívá pád. Země OPEC a Rusko se potkaly na videokonferenci a vznikla dohoda o pokračování snížené produkce ropy na 9,7 milionu barelů denně - což je v běžných časech asi 10 procent celosvětové produkce. Dohoda platí do července. Původní dohoda z 12. dubna hovořila o postupném zvyšování produkce od června.

Zvyšování cen čeká i Slovensko. Předpokládá se zvýšení cen v následujících týdnech přibližně o 5 centů za litr.

Mineři krachují po Bitcoin halvingu

Halving významně zamíchal kartami na krypto scéně. Cena od této důležité fundamentální události mírně roste a mineři i nadále pokračují v těžbě. Nicméně většina starších ASIC zařízení již není zisková.

Zatímco v roce 2012 mohl každý i na nejhorším kancelářském notebooku profitovat, tak po letošním halvingu se nedá ziskově těžit už ani s ASIC miner S17. Tato zařízení jsou sice stále nejvýkonnější a nejlepší, ale je třeba také počítat i náklady na elektřinu.

Halving poměrně tvrdě zasáhl tisíce podniků, které se věnují těžbě BTC. V současnosti by musela cena BTC být na úrovni okolo 20 000 USD, aby bylo možné těžit i na starších zařízeních. Větší firmy, které mají dostatečné rezervy, jednoduše poskládaly své farmy do kamionů a přestěhovaly se například do Číny nebo na Island. V těchto státech jsou náklady téměř nulové a profitabilně se dá těžit BTC i na starších zařízeních. Ostatní firmy bohužel postupně krachují.

Získá si digitální dolar podporu americké vlády?

11. června 2020 se ve Výboru pro finanční služby Spojených států uskutečnila konference, na kterou se dostavilo také několik známých úředníků a kongresmanů, kteří diskutovali o vytvoření digitálního dolaru. K novému projektu by se měly připojit později i další soukromé firmy, které zajistí například ochranu a digitalizaci.

TRON 4.0 se blíží - Co nám přinese?

Justin Sun oznámil, že datum spuštění sítě TRON 4.0 je naplánováno na 7. července. Klíčovou novinkou sítě Tron bude nasazení protokolu Smart Contract Privacy Protocol, který používá zk-SNARKS. Soukromí bude na blockchainu Tron samostatnou funkcí a TRX transakce nebudou anonymní. Protokol Smart Contract Privacy Protocol bude podporovat všechny tokeny standardu TRC20.

Spoluzakladatel Redditu – Wall Street nakupuje kryptoměny – Toto je kryptojaro!

Spoluzakladatel Redditu Alexis Ohanian se nedávno v interview pro Yahoo Finance rozpovídal o kryptoměnách. Mnohé překvapil svým bullish postojem k této nové třídě aktiv a na margo Bitcoinu se vyjádřil jasně. Toto je kryptojaro! Dlouhodobě drží část svého majetku v různých digitálních měnách a je rád, že je začínají nakupovat i velké investiční fondy z Wall Street.

„Snažím se moc nesledovat ceny. Neumím tyto věci predikovat. Podle toho, co sleduji, se ale skutečně nacházíme v nové kryptoměnovém jaru. Všichni špičkoví inženýři, softwaroví vývojáři a designéři IT systémů nyní budují skutečná řešení založená na technologii blockchain. To je pro mě nejzajímavější. Skutečné špičky ve svých oborech pracují na aplikaci blockchainu v reálném světě.”

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.