Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Červenec

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Od posledního přehledu trhu z června proběhla situace, které se říká Blow-off top. Cena se od té doby podívala na 14 000 dolarů a následně se vrátila k 10 000 USD. Korekce, která proběhla, dosáhla 30 % ceny BTC.

Momentálně se cena pohybuje v pásmu mezi 11 a 12 tisíci dolarů a zdá se, že se chystá pokračovat v růstu. V době psaní totiž Bitcoin útočí na cenu 12 tisíc a prorazil předchozí sestupnou tendenci směrem nahoru. Zdá se tak, že trhu stále ještě nedochází síla. To může být dáno třemi faktory. Je ovšem těžké rozhodnout, který z nich hraje majoritní roli. Pravděpodobné je i to, že všechny tři společně tvoří silnou kombinaci, která žene ceny nahoru.

Prvním faktorem jsou kryptoměnoví investoři. Jak je dobře vidět v komunitě, tak vzestup v podstatě všechny překvapil nepřipravené. Část investorů naskočila na rozjetý vlak, což se nyní jeví jako rozumné. Velká část investorů ovšem stále stojí u postranní čáry a čeká na vhodnou příležitost k nákupu, která bohužel nepříchází. Existuje i široká skupina investorů, kteří stále čekají na nové dno. To se ovšem stále vzdaluje a pravděpodobnost, že bychom se vrátili k hladínám pod 7 tisíc je čím dál tím nižší. Investoři tak dost možná průběžně nastupují a ženou cenu nahoru.

To samé, jak se zdá, dělají i instituce. Ze světa businessu přichází nové a nové pozitivní zprávy. Posledním v řadě, kdo začíná mluvit o nákupu BTC je známý podnikatel a ekonom Mark Mobius, který se specializuje na nové trhy. Institucionální hráči nakupují Bitcoin a prozatím to vypadá, že cena díky jejich investicím může pokračovat v růstu.

Posledním potencionálním důvodem růstu ceny je manipulace. Nechvalně známý Tether dále tiskne nové mince svého stablecoinu (cena tokenu je vázána na dolar) a to přináší do prostoru nové a nové peníze. K tomuto bodu se ještě vrátíme.

Trh s BTC si stále drží vzestupnou tendenci (Bílá přerušovaná čára) a stále se bezpečně drží nad EMA Ribbon. Prozatím to vypadá, že parabolický růst nemusí být u konce.

BTC graf

Na týdenním grafu je pak vidět, že BTC se stále drží vysoko nad EMA Ribbon, což je přibližný potenciál pro budoucí korekci. Připomínám, že celý předchozí bull run cena ani jednou neprorazila pod EMA Ribbon. V obrázku je také vyznačena 30% korekce, kterou ale trh velmi rychle umazává. Zdá se, že býci mají stále silnou kontrolu a cenu dolů prostě nepustí.

BTC graf

Tether a instituce

Jedním z bodů, který jsme zmínili jako potenciální motor růstu, je Tether. Tento stablecoin se stal ukazatelem budoucího růstu BTC a mnoho traderů jej používá jako indikátor budoucího růstu. Zvyšuje li se marketcap Tetheru (to znamená, že se tisknou nové mince), roste později i cena BTC. V následujícím obrázku je dobře vidět, jak BTC přesně kopiruje celkovou tržní kapitalizaci Tetheru.

BTC graf

Cena BTC tak přibližně s týdenním zpožděním velmi věrně kopíruje celkovou tržní kapitalizaci Tetheru. Tato podobnost mnohé vedla k domněnce, že je růst BTC manipulován Bitfinexem, který Tether vydává.

Jenže jak se vyjádřil CEO burzy Kraken, tak Tether spíše indikuje zájem institucionálních investorů. Justin Powell tvrdí, že i v Krakenu si všimli, že když roste Tether, tak do jejich vlastní burzy proudí vysoké částky ve fiat dolarech. To značí, že Tether reprezentuje pouze podstatně větší trend a tím je zájem institucí o BTC. Zdá se, že se nejedná o žádnou manipulaci.

Libra pod útokem USA

Digitální platidlo Libra od společnosti Facebook se okamžitě po svém oznámení dostalo do problémů. Ihned poté, co se zpráva rozšířila do celého světa, se americká vláda rozhodla kontrovat. Demokraté z komise pro regulaci finančních služeb vyjádřili znepokojení nad tím, že Facebook chce vytvořit vlastní, finanční systém. Podle demokratických poslanců je nutné zastavit vývoj Libry, dokud nebude jasné, do jakého regulačního rámce má spadat.

Facebook odpověděl, že vše ohledně Libry je ochoten vysvětlit i před parlamentní komisí, ale nevidí důvod k zastavení vývoje. Primárně se Libry mají obávat banky, které by mohla eventuálně nahradit. Libra totiž bude podstatně přístupnější a její funkce může nahradit klasické, bankovní účty.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.