Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Červenec II 2020

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

9000 $ je v současnosti nejdůležitější hladina pro Bitcoin i zbytek trhu s kryptoměnami. Pravděpodobnost začátku nového bearish trendu každým dnem stoupá, pozitivní sentiment se pomalu vytrácí z trhu a už jen silný devítitisícový support nás drží před dalšími poklesy.

Stále více analytiků ale očekává pokles pod tuto cenu. Bitcoin už dlouho neukázal svou sílu. Naposledy udělal bullish pohyb 1. 6., kdy na jeden den poskočil nad deset tisíc dolarů a otestoval letošní high. To ovšem nestačilo a velmi rychle nastal pullback.

Podobné je to zatím u medvědích pohybů. Bitcoin podlezl 9000 $ osmkrát za poslední dva měsíce, ale vždy se velmi rychle vrátil zpět. Bohužel v posledních týdnech se však nebezpečně blíží k této hladině, buší na ni stále častěji. Proto je velmi pravděpodobné, že nakonec povolí. Pokud se tak nestane, zůstaneme v současném uptrendu.

Bitcoin graf bitstamp

Zlatý věk DeFi - Maker se dotahuje na Compound

Trh s kryptoměnami se sice v posledních dvou měsících zasekl, ale kapitalizace DeFi ekosystému i díky raketovému růstu projektu Compound trhá všechny rekordy. Aktuálně již dosahuje téměř 2,3 miliardy dolarů.

Compound v polovině června překvapil masivním růstem o 300 % a předběhl tak dlouholetého krále Maker. Aktuálně oba projekty bojují o první příčku v kapitalizaci. Compound dosahuje 700 milionů dolarů, Maker aktuálně překonává 650 milionů. Třetí Synthetix se chystá pokořit 400 milionů. Stomilionovou magickou hranici překonávají ještě další čtyři projekty - Aave, Balancer, InstaDApp a WBTC. Všechny tyto projekty fungují na Ethereu.

Největší decentralizovanou aplikací, která nefunguje na Ethereu, je Bitcoin Lightning Network s kapitalizací 9,2 milionu dolarů (16. místo v žebříčku).

defipulse snapshot 12.6.

Současnou situaci lze sledovat na webu defipulse.com.

ETH/BTC flippening je z poloviny hotový!

Flippening Etherea a Bitcoinu byl horkým tématem v roce 2017, kdy se kapitalizace tohoto altcoinu nebezpečně přiblížila k BTC kapitalizaci. Bitcoin však nakonec zůstal nepokořeným králem a Ethereum se v průběhu příštích měsíců a let usadilo na druhé příčce. Flippening ale přesto zůstal mokrým snem fanoušků etheru a mnozí dokonce tvrdí, že je to nevyhnutelné.

Německý web The Blockchain Center přišel s alternativní definicí flippeningu, která sleduje vážený průměr osmi důležitých metrik.

  1. Kapitalizace
  2. Počet transakcí (24 hod.)
  3. Obchodní volume (24 hod.)
  4. Počet uzlů v síti
  5. Počet aktivních adres
  6. Hodnota transakcí (24 hod.)
  7. Objem transakčních poplatků (24 hod.)
  8. Zájem vyhledávání na Googlu

Podle této definice je flippening z 51,1 % hotový!

ETH/BTC flippening the blockchain centerPartnerství ADA s Coinbase a spuštění Shelley Mainnet

Cardano v posledních týdnech překvapilo masivním růstem. Dosáhlo nejvyšší dolarové hodnoty za poslední roky poté, co vývojářský tým ohlásil spolupráci s americkou burzou Coinbase a očekávané spuštění Shelley Mainnetu.

Spuštění Shelley Mainnet bylo dosud největším upgradem blockchainu Cardano. 30. června bylo potvrzeno úspěšné zavedení Shelley kódu. Účastníci sítě Cardano budou moci komunikovat s touto sítí od 7. července. Držitelé Cardana mohou převést své prostředky na peněženku Shelley a získávat odměny v síti.

1D ADA/USD - KrakenBitcoin hashrate dosáhl historického maxima!

Hashrate sítě Bitcoinu minulý týden dosáhl nového historického maxima. 7denní průměr nakonec ukázal rekordních 126 exahashů neboli 126 milionů milionů milionů hashů (126 000 000 000 000 000 000) za sekundu! Jde o nejvyšší číslo v historii. Větší těžební aktivitu jsme neviděli dokonce ani před halvingem, ani v únoru, kdy byla těžba nejvýhodnější.

Bitcoin hashrate 12.6.2020

Předpokládáme, že hlavní důvod růstu je zapojování nových ultra výkonných ASIC-minerů těžebními společnostmi z Číny, které mají přístup k velmi levné elektrické energii. Spekulace o tom, že cena Bitcoinu bude následovat stoupající hashrate, jsou chybné. Důvod naleznete v tomto článku.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Výkup
0,0120 BTC 26.3.24
Výkup
0,0229 BTC 21.3.24
Prodej
2,3374 SOL 20.3.24
Prodej
0,9886 ETH 20.3.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.