Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Říjen

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Situace na trhu se razantně proměnila. V rámci předchozích textů jsme vás informovali o tom, že se blíží rozuzlení klesajícího trojúhelníku. Ten obvykle končí propadem a přesně tak se stalo i v případě BTC. Bitcoin tak v posledních týdnech spadl z 10 000 USD na přibližně 7 700 USD. Zde se prozatím propad zastavil, ale s jistou nelze říci, že by se jednalo o konečnou fázi propadu. Existují ovšem indicie, že 7 700 bude lokální dno propadu.

Pokud se pozorně podíváte na graf ceny, tak zjistíte, že spodní část EMA Ribbon na týdenním grafu zastavila již dvakrát za sebou propad ceny na přibližně 7 700. Celý předchozí bull market byl podporován právě EMA Ribbon a dlouhodobější propad pod EMA Ribbon značí, že se nacházíme v bear marketu.

Nynější situace tak jasně indikuje, že relativní cena BTC je momentálně hodně nízko, což ukazují i indikátory jako RSI. Existují dvě hlavní varianty, které můžeme očekávat. První z nich bude pozitivní. Ukáže se, že EMA Ribbon drží cenu a BTC se zvesela bude posouvat dál směrem nahoru. To bude možné chápat jako potvrzení pokračujícího bull runu.

Druhá, potencionální situace ovšem není ani zdaleka tak růžová. Pokud propad bude pokračovat a cena prorazí klíčové hranice, pak je zaděláno na problém. Je možné, že cena na chvíli prorazí pod EMA Ribbon (fakeout) a následně se vrátí zpět. V případě, že by cena byla pod EMA ribbon několik týdnů, tak bude možné konstatovat, že se vracíme do bear marketu. Support kolem 6 000 USD je ovšem ještě pořád silnou hladinou, která by mohla pomoci. Osobně předpokládám, že cena už níže nepůjde a potvrdí se pokračující bull market. Případně, že přijde krátký fakeout směrem dolů, který spálí část longů a následně bude pokračovat postup směrem na měsíc.

BTC dominance stagnuje

Dlouho se mluvilo o tom, že altcoiny hodně trpí ve vztahu k BTC. Většina kapitálu se začala během počátku bull runu přesouvat právě do BTC. Tento trend dosáhl až k 74% BTC dominance. Ta ovšem nyní stagnuje a mírně klesá.

V předchozích případech byly k vidění dvě zajímavé tendence. Zatímco BTC rostl, tak altcoiny jej stíhaly jen z velké dálky. To zvyšovalo BTC dominanci. A pokud Bitcoin padal, tak altcoiny dostávaly na frak podstatně více. Momentální situace ovšem napovídá, že Bitcoin dominance narazila na svůj prozatimní strop. S největší pravděpodobností se ovšem stále nemůžeme těšit na alt season, protože ta přijde až s přílivem zisku chtivých nováčků, kteří budou riskovat v malých měnách.

Další věc, kterou je potřeba stále zvažovat, je výběr altcoinů. Velká většina traderů drží i altcoiny. A právě zde je nutné dobře rozhodnout, které altcoiny člověk bude držet. Podle nejnovějšího průzkumu je až 640 projektů (zalistovaných na CMC) absolutně neaktivních. Nejdůležitější metrikou při hledání správných altcoinů je aktivita a struktura týmu. Kvalitní tým má totiž šanci dovést projekt do zdárného konce a sebelepší nápad se bez něj neobejde. Klíčovým místem je pak Github a kontrola, jestli probíhá vývoj daného altcoinu a jak aktivně.

Svět kryptoměn v kostce

S propadem ceny opět kryptoměnový svět trochu usnul. U Bitcoinu se momentálně řeší, zda má být payment protokol přímo v rámci core kódu, anebo jestli by měl naopak odstranit (BIP 70). Komunita tak vzrušeně debatuje o tom, kam se dál vydat s vývojem.

Znáte pohádku o Bitcoinu a teroristech? Tento klíčový argument pro potlačování svobody obchodovat kryptoměny ztrácí na síle. Nejen, že se ukazuje, že nikdo terorismus nefinancuje pomocí kryptoměn, ale i úřady americké vlády museli přiznat, že financování terorismu probíhá hlavně v cashi. Kryptoměny si tak mohou odychnout, zatímco narativ o teroristech pomalu umírá.

Francie uvolňuje regulace kryptoměn. Tamní vláda řekla, že danit se musí pouze ve chvíli, kdy si majitel převádí zisk do fiat měny. To je dobrá zpráva pro kryptoměny. Regulace jsou totiž jejich největším ohrožením.

Největší světový vstupní bod do kryptoměn, Coinbase, zvyšuje poplatky. Za každý trade nově zaplatíte 0,50% hodnoty daného obchodu. To je poměrně vysoká a nestandardní částka. Týká se pouze malých investorů. Coinbase tak jasně říká, že pokud nejste ultra bohatí, tak dostanete za vyučenou. Preference velkých ryb je tak očividná, že mnoho fanoušků kryptoměn se bouří. Situace dobře ilustruje kritickou potřebu decentralizovaných burz, které nastaví férové podmínky. Centralizovaný svět se totiž malé ryby snaží rychle sníst a je důležité, aby existovalo místo, kde bude možné svobodně obchodovat a to za fair-play podmínek.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
Výkup
2,2600 ETH 12.4.24
Výkup
0,0160 BTC 12.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.