Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Říjen 2020

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Bitcoin se odráží od klíčových hladin

Bitcoin se již přibližně měsíc nachází v korekci. Po vzestupu ke 12 000 USD za BTC přišla korekce ceny a odrazy od hranice 10 000 USD. Tato psychologická hranice se udržela, ale co je důležitější, tak odrazy přišli také od klíčové hranice, která značí bull market.

Tou klíčovou hranící je 20 Week moving average (oranžová). Za poslední měsíc jsme tak mohli vidět hned tři odrazy od 20 WMA. Tato hladina je historicky znakem bull marketu.

Pokud se podíváme na větší časové rozmezí, tak je hned vidět, jak klíčovou roli hrálo 20 WMA celý předchozí bull run.

20 týdenní plovoucí průměr byl klíčový pro předchozí růstová období. Naopak propad pod 20 WMA signalizoval bear market. Doteky s 20 WMA pak byly brány jako tzv. dipy, jinými slovy cenové propady a příležitost k nákupu.

Pro budoucí vývoj ceny BTC je důležité, jestli se cena nad 20 WMA udrží. Pokud ano, dá se předpokládat další pokračování růstu, pokud ne, tak můžeme vidět větší výprodej.

Stablecoiny pokračují na vzestupné tendenci

Z fundamentálního hlediska nadále také pokračuje trend přílivu nových peněz do kryptoměn. Ten je reprezentován primárně vzestupem stablecoinů. Ty ukazují, kolik peněz tak říkajíc stojí na straně.

Ještě v květnu byl objem stablecoinů na úrovni 8 miliard dolarů. O pět měsíců později je celková kapitalizace stablecoinů 20 miliard dolarů. Jen za září přibylo 4 miliardy dolarů. A to je pokračování bezprecedentního trendu.

Stěžejní graf je nákupní síla stablecoinů. Indikátor SSR (Stablecoin supply ratio) ukazuje potenciál pro vzestup ceny BTC (a potažmo ostatních kryptoměn). Čím níže je SSR, tím větší je potenciál pro vzestup ceny BTC. Naopak čím vyšší je SSR, tím je pravděpodobnější silný propad ceny BTC.

Jak je vidět na grafu, tak SSR se dostalo na historicky nejnižší hodnoty (měří se až od roku 2018). To fakticky znamená, že nákupní síla, která je již připravena na trzích, je opravdu silná (oproti předchozím obdobím).

Cena kryptoměn je ovšem vysoce volatilní a vzestup stablecoinů se může na ceně projevit až v delším časovém horizontu. Fundamentálně je to ovšem velmi dobrá známka. Fakt, že vzestup neztrácí na síle a spíše akceleruje, je vysoce pozitivní pro rozvoj kryptoměn a vzestup jejich ceny z dlouhodobého hlediska.

Hack Kucoinu za 200 milionů dolarů

Oblíbená altcoinová burza Kucoin se stala obětí hacku, který z burzovních financí vyčerpal na 200 milionů dolarů. Ukradeny byly primárně ERC20 tokeny, Ethereum, Stellar a Bitcoin. Podle vyjádření burzy se nicméně ztráty podaří nahradit z pojištění a zabezpečovacího fondu.

Velká část ukradených ERC20 tokenů se nicméně nachází na počátku vývoje a tedy v částečně centralizované podobě. To umožňuje tvůrcům kontraktů v podstatě vytvořit nové tokeny a ty následně distribuovat mezi adresy držitelů s výjimkou adresy hackera. Mnoho projektů již k tomuto kroku přistoupilo a buď zmrazili část financí a nebo rovnou udělali swap.

Samotný hack Kucoinu by se pravděpodobně vůbec neměl nazývat hackem, ale selháním jednotlivce. V podstatě se stalo to, že někdo z burzy Kucoin vynesl privátní klíče k hot walletkám a následně je pak zloděj prostě vykradl. Jednalo se tak s největší pravděpodobností o obyčejnou loupež, kterou provedl zaměstnanec Kucoinu. To by mělo usnadnit dopadení zločinců.

Hack Kucoinu nicméně dobře ilustruje nebezpečí držení kryptoměn na burzách. Ty jsou zranitelné, protože jsou známé a velké cíle. Tudíž útočníci primárně cílí právě větší burzy. Proto je vždy důležité pamatovat na to, že je potřeba diverzifikovat způsoby ukládání kryptoměn. V žádném případě není dobré mít finance pouze na jedné burze či pouze v jedné peněžence.

První kryptoměnová banka v USA

Nejdůležitější zpráva v posledních dvou týdnech přišla z USA a konkrétně z Wyomingu. Ten díky jasným kryptoměnovým regulacím mohl schválit převratný krok a tím bylo udělení bankovní licence Krakenu.

Díky tomu tak fakticky vznikla první kryptoměnová banka. Jedná se o oficiální instituci, která bude moci nakládat s kryptoměnami a tudíž tak američané získají regulovaný vstup do světa kryptoměn.

Jedná se o masivní pokrok. Obzvláště USA jako stát bylo ke kryptoměnám relativně kritické. Regulace na federální úrovni jsou přísnější než jinde ve světě. A právě vznik kryptoměnové banky umožní investorům jednoduchý a bezpečný vstup do světa krypta.

Opatrní investoři, kteří vyžadují záruky, tak získají šanci na nákup kryptoměn. Jednou z hlavních regulací je fakt, že banka Kraken Financial bude muset držet 100% množství financí klientů. To znamená, že pokud v nové bance budete mít finance, tak budete mít také jistotu díky pravidelným auditům, že tam ty finance opravdu jsou.

Dalším důležitým aspektem je pak možnost nakládat s fiat penězi. Kraken tak již nebude muset spoléhat na služby ostatních bank, ale sám bude moci realizovat převody mezi fiat penězi a kryptem.

Díky vzniku nové banky budou mít v neposlední řadě i ostatní společnosti jasný rastr na to, jak postupovat při vytváření takových institucí. Podobně i státy mají možnost se poučit z dobrých regulací krypta, které přinesl právě Wyoming.

Paypal vstupuje do světa blockchainu

Paypal je jednou z největších společností na finanční transfery. Jeho vstup do světa kryptoměn se již dlouhou dobu předpovídá a nyní se zdá, že je tu. Prozatím Paypal nabízel pouze služby na výběr financí z Coinbase, ale vůbec neumožňoval převody na burzy či rovnou nákupy kryptoměn.

A to se nyní mění. Na evropském trhu Paypal vstoupil do spolupráce s burzou Bitflyer, která by měla Paypalu v podstatě přiblížit svět kryptoměn. Evropští uživatele Paypalu tak získají nový způsob přístupu ke kryptoměnám.

Ve spojení se založením první kryptoměnové banky se jasně ukazuje, že svět se proubouzí do reality postupující důležitosti digitálních měn. Vznikají nové a nové mosty mezi světem klasických financí a světem kryptoměn.

Budování infrastruktury je nesmírně důležité pro lepší přístup široké společnosti a také pro institucionální klienty.

Microstrategy all in BTC a Grayscale vlastní 2.4% všech BTC

Vstupy institucionálních investorů nejlépe ukazují dvě společnosti. Softwarová společnost Microstrategy převedla všechen svůj volný kapitál na BTC. Společnost tak nakoupila BTC za 400 milionů dolarů.

Tato zpráva dělala v posledním měsíci vlny ve světě financí. Jedná se o opravdu radikální krok, který ukazuje velkou důvěru ve vývoj ceny kryptoměn. Podle CEO společnosti Microstrategy se jedná racionální krok. V rozhovoru s Anthony Pomplianem řekl Saylor, že dolar je ve špatné situaci a díky masivnímu tištění peněz se nevyplatí držet tuto fiat měnu.

I proto se rozhodl nakoupit za firmu Bitcoin. Dle jeho slov je vysoká likvidita bezpečnostní pojistkou. Vysoká likvidita v podstatě znamená to, že pokud bude potřeba prodat BTC zásoby, tak to bude možné.

Grayscale, největší regulovaný krypto fond, nyní vlastní 2.4 % BTC v oběhu. Grayscale je cestou pro institucionální investory, jak vstupovat do kryptoměn. Díky regulacím se jedná o oficiálně obchodovaný fond. Proto instituce nakupují právě akcie Grayscale, které jsou faktickou reprezentací BTC ve světě klasických financí.

Grayscale tak dále navyšuje množství BTC i dalších kryptoměn ve svém portfoliu. To znamená, že zájem o nákupy stále neustává. A to jsou dobré zprávy pro majitele kryptoměn.  

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.