Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Říjen II

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Říjen je pro cenu Bitcoinu prozatím velmi klidným obdobím. Cena se pohybuje těsně pod 200-day moving average. To je klíčová hranice, která momentálně drží cenu pod úrovní přibližně 8 700 USD. 200-day MA funguje jako silná rezistence, protože v bull marketu se cena ve velké většině pohybuje nad touto hladinou.

Na obrázku tak jasně vidíte, že cena momentálně nechce klesat pod hodnoty stacionárních supportů. Jeden z nich se nachází na úrovni 8 100 USD a druhý je pak 7 550 USD. Bitcoin v posledních dnech již třikrát otestoval 200-day MA a to zvyšuje pravděpodobnost breakoutu směrem nahoru.

Všimnout si můžete opět klesajícího volume, které signalizuje, že se blíží silný break. Jako vždy jsou dvě varianty. Pohyb směrem nahoru je momentálně zastaven 200 denním průměrem. V případě propadu je pak nutné bedlivě sledovat, jestli se nejedná o obrat trendu. K tomu nám může perfektně posloužit EMA Ribbon.

EMA Ribbon, jak čtenáři jistě vědí, sloužila jako podpora celý, předchozí bull market. I ty nejradikálnější propady byly zastaveny právě tímto indikátorem a přesně to jsme viděli na týdenním grafu i nyní. Od spodní hranice EMA Ribbon se odrazila cena a momentálně krátkodobě stoupá směrem nahoru.

Poslední pohled nám ukáže RSI, které se přiblížilo k hranici, která signalizovala první odrazový můstek pro předchozí bull market. To je také jistý důvod k optimismu stejně jako MACD, které poslední týden signalizuje obrat trendu ( Ten rozhodně není potvrzen).

V případě bearish scénáře se můžeme podívat až k nějakým 6 tisicům dolarů. To by fakticky znamenalo obrat trendu (nebo fakeout). Osobně se přikláním k tomu, že jsme narazili na lokální dno. Na druhou stranu v následujících řádcích budeme mluvit o akumulaci institucí a to je opravdu silný argument pro bullish scénář.

Instituce akumulují BTC a to ve velkém

Na následujícím grafu, který pochází od onchain analytiků z firmy Glassnode, je vidět, jak radikálně roste počet peněženek, které drží více než 1000 BTC. Stejný trend bylo možné sledovat i na konci předchozího bear období, ale v podstatně menší velikosti.

Momentálně se odehrává období akumulace. Jak je dobře vidět, tak s propadem ceny roste počet velkých peněženek. To v podstatě znamená, že velcí (institucionální) investoři nakupují BTC při propadech. To je fakticky známka toho, že je v pořádku být optimistou ve vztahu k ceně BTC.

Tzv. chytré peníze tak momentálně plynou do Bitcoinu. Ty samozřejmě budou v následujících letech přeprodávat Bitcoin nově příchozím. Podobně, jak tomu bylo i v předchozím bull marketu, kde je vidět znatelný pokles počtu velkých adres. Kdy akumulace skončí není jasné, protože se zdá, že zájem je obrovský a vyrovnává se růstu, který byl znám z období vzniku BTC.

Altcoiny zažívají krátké oživení

Na následujícím grafu je možné vidět, že mírně klesá BTC dominance. Z úrovně přibližně 72 % nastal pokles na cca 66%, kde se momentálně dominance pohybuje. Z toho těží altcoiny, protože se cena vybraných altů pohybuje směrem nahoru. Jedná se například o LINK či BNB. Tyto altcoiny v předchozím období vzestupu byly mezi prvními, které signalizovaly posun na altcoin scéně.

Většina analytiků je k altům stále skeptická, dokud se nepotvrdí obrat trendu ve vývoji dominance, což se zatím rozhodně nestalo. Vzestupný trend BTC dominance trvá již téměř dva roky. Do té doby se zdá, že BTC je stále nejvýhodnější investicí.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.