Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Říjen II 2020

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Přehled trhu Říjen I.

Bitcoin si vede dobře

První a nejdůležitější zprávou je, že Bitcoin se nadále drží v bullish teritoriu. V rámci technické analýzy to znamená, že cena BTC se dlouhodobě pohybuje nad hranicí 20 Week moving average.

20 week značí ve světě kryptoměn přelom mezi bull a bear teritoriem. A právě dlouhodobé setrvání ceny nad 20 WMA signalizuje, že trh je obecně pozitivní k budoucímu vývoji ceny v dohledné době.

Na grafu tak vidíme jasně, že BTC se nadále odráží od 20 WMA a nyní se Bitcoin opět rozhodl testovat hranici 12 000 USD, což je klíčová rezistence. V případě průrazu 12 000 nás čeká další silná rezistence na 14 000 dolarech.

Nad 14 000 už je prakticky jediný bod rezistence a tím je 20 000 dolarů. Poté je již cesta otevřena, protože na těchto úrovních BTC nikdy nebyl. To jsou rozhodně pozitivní zprávy. Důležité je sledovat hranici 20 WMA. Pokud by došlo k potvrzenému průrazu na weekly grafu, tak můžeme očekávat krátkodobý pohyb směrem dolů.

Pokud se podíváme na fundamenty, tak se BTC dlouhodobě drží ve vysoce pozitivních úrovních. To znamená, že prakticky všechny fundamentální ukazatele značí, že BTC by měl z dlouhodobého hlediska růst.

Agregátem fundamentálních metrik z dílny analytické společnosti Glassnode je tzv. GNI. To se již 21 týdnů v kuse drží v bullish teritoriu, což je opět perfektní zprávou.

Bitcoin je tak z technického hlediska ve vyloženě dobré kondici. To samozřejmě neznamená jít all-in BTC, ale pouze to znamená, že je optimismus ve vztahu k ceně rozhodně na místě, ale vždy je potřeba se řídit kvalitní strategií a mít připravený plán jak na vzestup, tak i na propad, který rozhodně přijít může.

Největším důvodem k náhlemu propadu může být druhá vlna koronaviru, která momentálně zmítá hlavně evropským trhem. Propad akciových trhů by pravděpodobně znamenal i propad v cenách BTC, protože momentálně je k vidění vysoká míra korelace.

Square a Stone Ridge vstupují do krypta

Bullish nálada na trhu pokračuje a to i mimo jiné proto, že na trh nadále vstupují velké instituce. Poslední dvě společnosti, které veřejně oznámily investice do BTC jsou Square a Stone Ridge.

Square je společnost na finanční transfery a jejím CEO je Jack Dorsey, který zároveň řídí Twitter. Square nakoupila BTC v hodnotě 50 milionů dolarů. Podle Dorseyho je ale nejdůležitější, že Square zveřejnila Whitepaper nákupu BTC. V podstatě se jedná o návod pro velké instituce, jak bezpečně vstoupit do BTC:

Podobně je na tom i Stone Ridge. Jedná se o společnost na správu majetku. Její nákup BTC ovšem nebyl na úkor klientů společnosti, nýbrž se jednalo o nákup do strategických rezerv. To signalizuje vysokou úroveň důvěry v hodnotu BTC. A jako vždy se jedná o pozitivní zprávu pro Bitcoin a kryptoměny jako celek.

Pro připomenutí také společnost Microstrategy nakoupila BTC v hodnotě přes 400 milionů dolarů. Není tak prakticky týdne, kdy by velký investor ze světa institucí neoznámil nový vstup do BTC.

Filecoin dorazil na trh

Na trh dorazil dlouho očekáváný projekt Filecoin, který je již 4 roky ve vývoji. Jedná se o protokol na decentralizovaná skladování dat. V podstatě je cílem Filecoinu vytvořit globální decentralizovanou síť na ukládání dat.

Díky tomu by měla vzniknout globální a decentralizovaná síť, kde budou jednotlivá uložiště dat soupeřit v kompletně férové otevřené a veřejné soutěži. To by mělo ve výsledku vést k podstatně nižším cenám cloudových služeb.

Filecoin je prozatím na počátku své existence a jako každý projekt se potýká s problémy. V prvním týdnu své existence se již odpojilo pět největších těžařů ( Na FIL se těží tak, že těžař prokazuje, že má bezpečně uložená data klientů). Ti totiž neměli dostatek mincí FIL na to, aby zapnuly všechny své stroje.

Cenový vývoj Filecoinu byl po spuštění mainnetu divoký. Díky vysoké míře nadšení kolem projektu se strhla nákupní horečka, která vyhnala cenu až ke 400 dolarům za FIL (cena v předprodeji byla 0,75 dolarů a v ICO, pak 5 dolarů).

Defi i přes propad cen roste

Decentralizované finance zažily růst a pád. Cena Defi tokenů nejprve vystřelila do nepředpokládaných výšin, načež dlouhodobě padala a stále padá. To se nicméně jeví spíše jako příležitost.

Za touto logikou jsou prostá data. To je počet financí zamknutých v defi smart kontraktech. Tato metrika je nejvíce vypovídající a transparentní informací, kterou o Defi může uživatel získat. TVL (Total value locked) ukazuje zájem uživatelů o využívání jednotlivých projektů. Pokles v TVL by znamenal ztrátu důvěry ze strany investorů, ale toho jsme svědky nebyli.

Jak ukazuje graf, tak jsme v posledním roce byly svědky růstu decentralizovaných financí, který se dá označit jako raktových. Na počátku roku bylo ve smart kontraktech zamknuto přibližně 300 milionů dolarů. Dnes se pohybujeme těsně pod 12 miliardami dolarů v DEFI.

Rostoucí či držící se metrika TVL je příkrém rozporu s momentálním vývojem ceny Defi projektů, které se nachází v masivní korekci po předchozím bull runu.

Defi se tak s velkou pravděpodobností v dohledné době opět otočí směrem nahoru. Pokud by začala klesat hodnota TVL, tak je to ovšem důvod k velkým obavám o Defi prostor.

BTC mizí z burz

Další dobrou zprávou je stahování BTC z centralizovaných burz. Za tím jednat stojí vznik Defi a přenášení financí do Defi sektoru a druhak za tím stojí vznik nových hodlerů. Hodleři totiž nechtějí držet BTC na nebezpečných burzách, ale chtějí jej mít v bezpečí ideálně hardwarové peněženky.

Za poslední půl rok zmizelo z burz na půl milionu BTC. A zdá se, že rychlost, se kterou uživatelé stahují btc z burz se zrychluje.

To je opět další dobrou zprávou pro vývoj ceny. Stahování BTC z burz totiž značí, že se část investorů nechystá v dohledné době prodávat a spíše mince drží na dlouhodobý HODL.

Závěr

Prostor kryptoměn se nachází z fundamentálního hlediska v bezvadné kondici, i když trhy nadále obchází strach jak z koronaviru, tak i z ekonomických následků rozsáhlých lockdownů.

Velké propady ceny bych osobně neočekával, ale rozhodně bych je viděl jako potenciální příležitost k nákupu spíše než panickou událost.

Kryptoměny jsou nestálé a tak je potřeba vždy být opatrný a mít připravený adekvátní plán.

 

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.