Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Únor 2020

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Máme za sebou začátek roku, který je pro Bitcoin většinou ztrátový. Rok 2020 se nicméně liší a Bitcoin se těší velkému zájmu a zdá se, že i obratu trendu. Pro připomenutí, propad trval přibližně 7 měsíců a padali jsme od dosažení částky 14 000 dolarů za Bitcoin. Nejprve se podíváme na týdenní graf, kde máme dva zajímavé signály.

Na týdenním grafu se “rozblikaly” dva kritické indikátory. Prvním z nich je RSI. To vstupuje do býčího teritoria a otevírá tak cestu pro další bull run. Pokud se podíváte, tak zeleně vyznačené části RSI jsou bull run teritoria a červené části jsou vyhrazeny pro bear market a období akumulace ze strany tzv. “smart money”, mez které, doufám, také patříte. Bear market a období akumulace se protáhlo a to na cca 730 dní.

Podobně je na tom také indikátor MACD, který značí obrat trendu a máme zde bullish cross a vstup na území vyhrazeného pro býky. Z týdenního hlediska je tak dobře vidět, že stojíme na hranici mezi dvěma trendy. Pro potvrzení si budeme muset počkat na higher high, které bude nad úrovní 10 500 USD a pak ideálně vzestup nad 14 tisíc, což byl peak předchozího bull runu.

Měsíční graf nám také dělá radost. Leden totiž zavřel se ziskem 30% a vytvořil po dlouhé době svíci, která svým tělem překonala tři, předchozí svíce. To je jednoznačně bullish znamení. V rámci krátkodobého pohledu jsme také prorazili klíčové hladiny. Tou nejdůležitější bylo 200-day MA (plovoucí průměr).

Jak vidíte na denním grafu, tak při vzestupu nejprve 200-day MA fungovalo jako rezistence, pak ale přišel druhý průraz a ten již byl rozhodný. Díky němu jsme získali výrazný argument pro vzestupný trend. Momentálně je cena na kraji zelené zóny, která značí rezistenci z předchozích měsíců. Právě nyní bojujeme o průraz výše. Dvě nejdůležitější hladiny, které nás čekají, jsou 10 500 USD a 14 000 USD. Po jejich překonání je cesta volná k otestování 20 000 USD. Pokud by se podařil průraz, tak pravděpodobně přijde nový, parabolický růst. Zde se střízlivé odhady pohybují mezi 50 000 - 150 000 dolarů za BTC. Extrémní odhady se pak pohybují klidně okolo 300k za BTC. Momentálně ovšem není možné absolutně říci, kam až cena může jít. Pro tradery je vždy nejdůležitější být připraven na všechny možnosti.

Halving za 100 dní

Blíží se nám také nejdůležitější událost v Bitcoinové síti. Půlení odměn přijde pravděpodobně na počátku května, protože se v poslední doby bloky těží rychleji. Halving je naplánován na blok s výškou 630 000.

Podle odpočtu na stránkách burzy Binance bude halving již za 90 dní. Půlení odměn za vytěžené bloky sníží inflaci sítě na polovinu. A jak říká klasická, ekonomická teorie, tak při snížení nabídky a stejné poptávky půjde cena logicky nahoru. Otázkou je ovšem kdy. Trhy jsou vždy o načasování.

Odměny za blok se sníží z 12.5 na 6.25 BTC za vytěžený blok. Další halving pak přijde v roce 2024. Pravděpodobně nás čeká opravdu zajímavý rok 2020.

Zprávy ze světa kryptoměn

Kryptoměnový prostor byl v lednu relativně klidný. Bakkt spustil další službu a to options navázané na jejich futures BTC. Ta se prozatím moc neujala a objemy Bakktu jsou prozatím spíše menší. CEO Nasdaq řekla, že bedlivě sledují prostor kryptoměn a připravují na spuštění vlastních služeb, ale pouze v případě, že klientům dokáží nabídnou jiný produkt, který bude zajímavý. Instituce tak mají Bitcoin i ostatní kryptoměny v hledáčku.

Regulace dále postupují a Singapur v lednu schválil kompletní regulační rámec pro provoz businessu s kryptoměnami. To je dobrá zpráva a japonské společnosti již signalizovali snahu přesunout se právě do Singapuru, protože jasné, regulační rámce jsou pro společnosti důležité.

V tomto ohledu je např. USA extrémně pozadu a lokální regulace jsou nejen extrémně přísné, ale navíc jsou ušity na míru akciovým trhům a ne kryptoměnám. To by chtěl změnit kandidát na amerického prezidenta Andrew Yang. Demokratický kandidát volá po vhodných regulacích kryptoměn na federální úrovni a tvrdí, že absence regulací či moc přísné vymáhání nehodících se zákonů kryptoměnám a USA uškodí. S Yangem se dá jedině souhlasit. Kryptoměny tak mají další zastánce v nejvyšší politice USA.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.