Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Únor II 2020

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Rok 2020 přeje kryptoměnám. Od počátku roku jsme ve vzestupné tendenci a to minimálně z týdenního hlediska. Neroste pouze BTC. I altcoiny se přidaly a nyní to vypadá na malou “altseason”. Všechno ovšem vezmeme popořadě. Nejprve se tedy podíváme na cenu BTC a co nám ukazuje a to na týdenním grafu.

Na předchozím obrázku můžeme vidět několik velmi důležitých úrovní. Cena prorazila silnou rezistenci (zelená zóna) a dostala se nad 10 000 dolarů. Zde byl vzestup zastaven další rezistencí, která začíná na úrovni 10 500 USD. Pokud se podíváme níže, tak můžeme vidět, že MACD dále pokračuje v indikaci hybnosti směrem nahoru. Bullish cross na MACD vede k přesvědčení, že se nacházíme na počátku většího pohybu. Hodnoty RSI také přešly do teritoria býčího trhu a bezpečně se zde drží. Z pohledu na týdenní graf tak můžeme vidět, že máme otevřený prostor pro růst ceny.

Za povšimnutí nicméně také stojí klesající volume. To často indikuje vyčerpanost daného pohybu. Propad ze 14 tisíc až 6 500 je tak možná u konce.

Na denním grafu můžeme vidět detailní obrázek nynější situace. Jasně je vidět, že cena se prozatím dočkala odmítnutí na úrovni přesně 10 500 USD. Jenže pokud se podíváte na celý, předchozí pohyb, tak je jasně vidět, že vůle pro větší korekce moc nejsou. To je podle mnoha traderů způsobeno tím, že již na trhu nezůstaly žádné slabé ruce a prakticky nikdo nechce BTC prodávat. Na trh se tak vrátila bullish nálada, i když ji prozatím tolik lidí nevěří ( fáze disbelief tržního cyklu - obchodníci nevěří, že cena bude nadále růst, protože si zvykli na podmínky bear marketu).

Prozatím se zdá, že máme nakročeno do dalšího bull runu. Ještě zajímavější obrázek uvidíme u altcoinů a BTC dominance.  Na předchozím obrázku můžete vidět kanál ( paralelní, červené linie), ve kterém se BTC dominance pohybovala od konce předchozího bull marketu. Nyní došlo k poměrně rozhodnému průrazu směrem dolů a i proto vidíme tzv. altseason. Tedy růst ceny altcoinů. To znamená, že lidé, držící BTC jej prodávají za altcoiny, protože věří, že je to výhodnější. Na obrázku můžete vidět i stacionární supporty a rezistence, nicméně není jasno, jestli se klasické indikátory dají uplatňovat i na graf jako je BTC dominance.

Zde se můžete podívat na přehled mincí s kapitalizací nad jednu miliardu a jak si vedli za posledních třicet dní. Na obrázku jsou pouze ty mince, které v růstu předehnaly Bitcoin. Mezi těmi nejlepšími stojí chytré chainy Ethereum, Tezos, Cardano a ETH Classic ( i když zde se divím, že si ETC stále vede tak dobře). Za zmínku rozhodně stojí také Chainlink, který buduje potřebnou síť oraclů a Binance Coin, což je centralizovaná mince burzy Binance. Altcoiny tak jeví snahu o vzestup a prozatím se díky propadu dominance daří, zdá se, že se blíží spekulativní období a to naznačuje příchod býčího trhu.

Kryptoměny ve světě

Největší zprávy ze světa kryptoměn přichází z USA. Zde se nyní svádí souboj o to, jak budou vypadat budoucí regulace kryptoměn a to bude mít dalekosáhlý dopad. Ze strany kandidáta na prezidenta USA Yanga jsme se dozvěděli, že chce bojovat za jednotný regulační rámec na federální úrovni. Podle něj USA zbytečně brzdí rozvoj nového odvětví nesmyslnými regulacemi. USA uplatňuje prakticky neupravené, finanční zákony i na kryptoměny.

Yangova slova přivedla do reality Hester Pierce, kterou komunita přezdívá Crypto Mom, protože v rámci SEC hájila povolení Bitcoinovýc ETF. Role komisařky SEC ji dovoluje navrhovat legislativu a to i nyní udělala. Pierce chce vytvořit období hájení pro kryptoměnové projekty. V podstatě chce dát projektům možnost na tři roky existovat v legislativní ohrádce, která je bude chránit před nynějšími regulacemi. To znamená, že by nás mohla čekat velmi zajímavá doba ve vztahu k altcoinům. Ty by získali v USA najednou velkého spojence a otevřený trh. Absence regulací by ovšem neznamenala absenci práva. Kriminální aktivita by byla i nadále trestána.

Podle Deutsche bank se vývoj kryptoměn jednoznačně podobá vývoji internetu. To by znamenalo, že je před námi obrovská vlna adopce mainstreamem. Kryptoměny za dobu své existence dospěli minimálně do puberty, což je vidět na rostoucí infrastruktuře a rozvoji služeb s kryptem spojených.

I když se nyní trh zdá jako Bullish, tak je na místě být připraven i na negativní scénáře. Tržní prostředí je složité a často i nebezpečné. Vždy je důležité mít připraven plán, co dělat, pokud nastane jeden či druhý scénář.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.