Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Duben 2020

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Trh s kryptoměnami v průběhu března zaznamenal několik vážných pohybů. Všichni ještě máme v živé paměti 50% propad Bitcoinu z 12. března, který skončil na hladině 3 700 $. Tam se nachází současné dno. Je nutno dodat, že toto dno je vyšší než dno z roku 2019. Dlouhodobý růst Bitcoinu tak stále platí.

Zbytek března pak probíhal v duchu konsolidace. Bitcoin se rychle vrátil nad 6 000 $ a v prvních dubnových dnech už překonal i 7 000 $. Toto kulaté číslo se ovšem stalo velmi silnou rezistencí, kterou trh již několikrát nedokázal prorazit.

Většina obchodníků ještě očekává další propad. Na nové dno bychom už ale jít nemuseli. Známý trader Tone Vays, který ještě před dvěma týdny predikoval pokles na 2 800 $, už také mění názor a přiklání se k tomu, že letošní dno už máme za námi.

1D BTC/USD - Gemini

Další vývoj trhu s kryptoměnami ale z velké části závisí na akciových indexech. Bitcoin koreluje s každým velkým pohybem. Když začaly v polovině února padat kvůli pandemii koronaviru, padal i Bitcoin. Po odrazu ode dna však začal růst. Je tedy vhodné sledovat ekonomiku. Přichází krize a je opravdu třeba si dávat pozor na peníze.

Spoluzakladatel Ripple Labs se zotavil z koronaviru!

Ve všem tom povyku kolem onemocnění COVID-19 a zprávách o přeplněných nemocnicích a kamionech plných mrtvých těl v New Yorku se nestává často, že by se v médiích objevila pozitivní zpráva. Jednu takovou tu ale máme. Spoluzakladatel a předseda Ripple Labs Ben Larsen na svém Twitteru oznámil, že se úspěšně zotavil z koronaviru!

Dalším lidem, kteří prodělali toto onemocnění, doporučuje, aby šli darovat krev. Ta totiž po překonání smrtícího viru obsahuje protilátky, které pomohou dalším pacientům.

https://twitter.com/chrislarsensf/status/1245798986214035462

Francie o krok blíže k digitálnímu euru

V poslední době stoupá zájem o technologii blockchainu a i kryptoměny ze strany států a finančních institucí. Zajímají se o ně také i světové banky, které lákají výhody digitálních měn. V tomto směru je napřed Čína, která již aktivně takovou digitální měnu vyvíjí. Zdá se, že Evropa nechce zůstat pozadu ani o krok. Francouzská centrální banka oznámila své plány na spuštění experimentálního programu na testování digitálního eura. K účasti na tomto programu zvou i kvalifikované instituce.

Největší propad obtížnosti od roku 2011!

Bitcoin halving se blíží. A zatímco většina kryptoměnové komunity se na tuto událost těší, protože očekává rapidní růst ceny, mineři jsou nyní ve velkém stresu. Hromadně vypínají své stroje, což způsobilo největší propad obtížnosti od roku 2011! Na vytěžení bloku nyní potřebujete v průměru o 16 % méně výkonu.

Hashrate sítě padl z high (131 exahashů) na současných 90 exahashů. Low jsme ovšem zaznamenali na 80 exahashích. Celkově tedy výkon sítě klesá rychleji než obtížnost.

Přibylo 1,5 miliardy USDT

Sledovat kapitalizaci stablecoinů se vyplatí. Každý větší nárůst většinou koreluje i s price action na páru BTC/USDT, což následně ovlivní celý trh. Máme důvod předpokládat, že tomu tak bude i tentokrát. Společnost Tether totiž do oběhu poslala rekordních 1,5 miliardy USDT tokenů!

Pokud máme věřit společnosti Tether, každý USDT token je přímo krytý fiat měnou nebo cenným papírem. Nové tokeny se většinou vytvářejí poté, co společnost dostane na bankovní účet ekvivalentní množství zdrojů. Dnes přibylo 1,5 miliardy, což znamená, že nějaká entita tuto částku poslala na trh a brzy by mohla začít nakupovat.

FED vytiskl 6 200 miliard dolarů

FED je nejsilnější finanční institucí na světě a tento titul si vysloužil díky možnosti tisknout neomezené množství dolarů. Neomezené? Ale houby! To by si přece nedovolili! No... bohužel opak je pravdou. Koronavirus odpálil novou ekonomickou krizi a FED ve snaze předejít dalšímu pádu akciových indexů a krachu bank napumpoval do ekonomiky rekordních 6,2 bilionu dolarů.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.