Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Duben 2021

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Trh s kryptoměnami prochází nejvíce bullish fází v historii. Je to evidentní už při letmém pohledu na graf, kde můžeme vidět, že cena Bitcoinu za půl roku stoupla o neuvěřitelných 50 000 dolarů. Největší kryptoměna již třetí týden zápasí s úrovní 60 000 USD a těsně pod touto cenovkou uzavřela i březnovou svíci. Je to docela vtipné. Březen jsme dříve vnímali jako korekční měsíc, ve kterém probíhala konsolidace a pohyb do strany, ale březnová monthly svíce má stejně velké tělo, jako ta únorová.

Bitcoin už půl roku v zelených číslech

Zároveň jde o šestou zelenou monthly svíci v řadě, což znamená, že Bitcoin již půl roku nepřetržitě roste. Něco takového jsme naposledy viděli v roce 2013. Pěkně je to vidět na přiloženém logaritmickém grafu:

1M BTC/USD - Bitstamp - logaritmický graf

1M BTC / USD - Bitstamp - logaritmický graf

Jak vidíte, Bitcoin měl od roku 2013 několik zajímavých růstových období, ale šest zelených měsíců po sobě zaznamenal naposledy na přelomu let 2012-2013, když vzrostl z 10 na 260 dolarů. Trh následně klesl zpět na 100 dolarů, ale poté stoupl až na 1300 USD, čímž završil svůj první čtyřletý cyklus.

V tom druhém jsme šest zelených monthly svící neviděli. Nejvíce jich bylo pět v dubnu-srpnu 2017. V těchto měsících cena Bitcoinu stoupla z 1050 na 4700 dolarů. Bitcoin zakončil svůj druhý čtyřletý cyklus na ceně 20 000 dolarů.

Až 75 % BTC se naposledy pohnulo pod cenou 10 800 $ - všichni Hodl!

Analytický výzkum poskytovatele on-chain Glassnode zjistil, že zhruba tři čtvrtiny cirkulujících BTC se naposledy přesunuly na blockchainu, když byly ceny pod 10 800 dolarů. To naznačuje, že většina účastníků trhu své BTC dlouhodobě drží.

Zpráva Glassnode ze dne 29. března zjistila, že 25,43 % cirkulujících BTC se naposledy obchodovalo v rozmezí 10 800 až 58 800 dolarů. Údaje naznačují, že každý čtvrtý BTC v oběhu naposledy změnil majitele buď během druhého čtvrtletí 2020 nebo prvního čtvrtletí 2021. To v podstatě znamená, že jen málokdo má zájem prodávat na této ceně a většina lidí své mince dále drží.

Bloomberg - Bitcoin může v roce 2021 dosáhnout $ 400 000, stává se rezervním aktivem

Analytik informačního portálu Bloomberg Mike McGlone očekává, že tento trend bude pokračovat a cena Bitcoinu by v tomto roce mohla dosáhnout až 400 000 dolarů. Nárůst hodnoty o 800 % by podle něj pěkně zapadl do historického modelu Bitcoinu.

McGlone dále porovnal aktuální stav, ve kterém se nachází Bitcoin, s posledními dvěma čtyřletým cykly. Pokud zaznamená podobný růst, jako během let 2013 a 2017, vrchol najde někde v okolí ceny 400 000 dolarů.

Tesla přijímá platby v Bitcoinech

Cena Bitcoinu dnes po týdnu plném ztrát během několika hodin stoupla o 4000 dolarů poté, co CEO automobilky Tesla Elon Musk na svém Twitteru oznámil velkou novinku. Spekulovalo se o tom posledních 5-6 měsíců a dnes je to potvrzeno! Tesla přijímá platby v Bitcoinu! BTC však nebude prodávat. Všechny mince si nechá.

Tesla na přijímání plateb používá výhradně vlastní a veřejný software a firma sama operuje s Bitcoin Nody, aby zajistila maximální bezpečnost. Nespoléhá se tedy na externí platební brány.

PayPal podporuje transakce v BTC, ETH a LTC

PayPal umožnil uživatelům v USA platit Bitcoiny, Ethereem a Litecoinem. Umožnil uživatelům v USA nakupovat a prodávat kryptoměny přímo z jejich účtu.

Už jsme věděli, že gigant plánuje podporovat kryptoměny jako formu platby. Nyní však online platební aplikace oznámila, že američtí zákazníci to mohou udělat právě díky funkci "Checkout with Crypto."

VISA připravuje podporu pro transakce kryptoměn, zatím pouze pro partnery

VISA udělala další krok k adopci kryptoměn. Partnerům umožní vyrovnávat transakce v stablecoinech USDC.

Kryptoměny si pomalu ale jistě nacházejí cestu do mainstreamového světa. Bitcoin se stále častěji prolíná s realitou, ale ještě větší šanci na hromadnou adopci mohou mít stablecoiny - zn. mince, jejichž hodnota je vázána na fiat menu (většinou dolar).

Přesně takovou kryptoměnou je i USDC - kterou spravuje společnost Circle a je vlastněná americkou bankou Goldman Sachs. USDC je v současnosti druhý největším stablecoinem na trhu a brzy si najde cestu k velkým firmám, které používají transakční síť VISA.

Firma svým partnerům umožní využít Ethereum blockchain na remitenci plateb ve fiatu. Spojila se s kryptoměnovou burzou crypto.com a testuje platby pomoci stablecoinu USDC.

Vitalik se přepočítal - Optimism rollup oddálen, 100 x zrychlení Etherea až v červenci

Vitalik Buterin nedávno překvapil kryptoměnovou komunitu když prohlásil, že problémy s vysokými poplatky v ETH síti budou brzy vyřešeny. Řekl, že brzy začne fungovat layer 2 scaling řešení, známé jako optimism rollups, jenž zvýší rychlost sítě na stonásobek. To by jistě pomohlo, vždyť průměrná cena za transakci se vyšplhala na 16 dolarů a na konci února to bylo více než $ 30.

Ethereum v březnu 2021

Vitalik odhadl, že spuštění sítě v dubnu resp. v květnu tohoto roku vyřeší všechny problémy a dá Ethereum Foundation dostatek času na dokončení Ethereum 2.0 sítě. To ale nakonec nevyšlo. Uživatelé se tak budou muset vypořádávat s obrovskými poplatky o něco déle.

Urychlení vývoje by mohlo mít katastrofální důsledky pro uživatele. Existovalo by totiž velké riziko, že podvodníci by projekt forkli. Optimismem chce dát komunitě čas na implementaci své technologie, aby se předešlo případným problémům.

Optimism by měl přijít v červenci 2021, což je přibližné datum, kdy dojde ke spuštění sítě, takže je možné, že se finální datum ještě bude posouvat. Ostatně, jako všechny projekty, které se zaměřují na blockchainový vývoj.

PŘÍBĚH - Žena mě opustila kvůli Bitcoinu - Investování není pro každého

Bitcoin mnoha lidem změnil život. Některým k lepšímu, jiným k horšímu. A také má moc rozbíjet vztahy. Na REDD se dnes objevil post, ve kterém krypto investor popsal své problémy v manželství. Poté, co odmítl prodat Bitcoin za 60 000 dolarů, se na něj manželka velmi rozzlobila. A když se rozhodl nakoupit po posledním propadu ceny, sbalila si věci a odešla bydlet k sestře.

Příspěvek s titulkem "Moje žena mě opustila kvůli Bitcoinu" už obletěl celý svět:

"Prostě odešla bydlet k sestře. Je velmi naštvaná, že jsem neprodal na ceně 60k. Často sledovala cenu a nadávala mi. Stále jí říkám, že nyní nepotřebujeme peníze, protože máme dostatek na účtu. Žijeme si pěkně. Dnes mě nachytala, když jsem přikoupit po posledním propadu a byla tak naštvaná, že mě téměř udeřila. Nyní si sbalila věci a odešla k sestře. Řekla, že se jí nemám ozývat. A teď potřebuji vaši pomoc. Nevíte, kde je nejlepší místo na balení žen Lambem?"

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.