Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Duben II 2020

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Trh s kryptoměnami se v posledních týdnech ustálil a Bitcoin se již delší dobu pohybuje kolem hladiny 7 000 $. To je zajímavá akumulační hladina vhodná i k dokoupení v případě, že dlouhodobě HODLujete BTC. Zdá se, že se na ní dlouho neudržíme. Na grafu se nám totiž formuje Diamond pattern!

bitcoin diamond pattern

Weekly svíce uzavřela pod touto hladinou a Bitcoin může klesnout na 5 800 $

O co jde? Nuže, Diamond je formace, která má 50% šanci, že daný asset pošle směrem nahoru. Samozřejmě je zde také 50% šance na dump, ale Bitcoin s největší pravděpodobností nezůstane na aktuální hladině.

Rozhodnou o osudu Bitcoinu finanční trhy?

Stále populárnější je názor, že nakonec rozhodne až pohyb akciových indexů. Bitcoin je na nich totiž v posledních týdnech navázán a kopíruje každý větší pohyb. Indexy za sebou mají nejlepší týden od roku 1974. Dow Jones stoupl o celých 2 000 bodů.

Tento týden však akcie zase klesají. Nejde o nic světoborného, ale ovlivňuje to i kryptoměny.

Hashrate Bitcoinu opět na vzestupu

Zdá se, že těžaři začali zase zapínat své ASIC minery. Hashrate Bitcoinu dnes dosáhl 123 exahashů! To je podstatně více než 75 exahashů z konce minulého měsíce.

bitcoin hashrate

 bitcoin hashrate

Vědí mineři něco, co my ne? Je to možné. Možná už mají potvrzeno, že po halvingu bude Bitcoin růst. Stejně tak je však možné, že ještě chtějí rychle využít své stroje, než jejich návratnost kvůli snižování odměn klesne na polovinu.

Počet BTC velryb je na 2letém maximu! Vědí něco, co my ne?

Bitcoin halving je již za dveřmi a rychle se blíží. Počet BTC velryb se opět zvyšuje, podobně jako tomu bylo před rokem 2016, kdy také proběhl halving Bitcoinu. Jednotlivců a subjektů, které vlastní alespoň 1 000 BTC na svém účtu, je aktuálně nejvíce za poslední dva roky. Vědí něco, co my ne?

BitMEX CEO – All in motherfuckers! – Nakupujte Bitcoiny a zlato

Kontroverzní šéf burzy BitMEX Arthur Hayes přímo na firemním blogu publikoval zajímavý kousek. Jde v podstatě o rekapitulaci knihy Bitcoin Standard napsanou trochu květnatějším jazykem s temnými predikcemi světa po překonání pandemie COVID-19.

Světová ekonomika trpí. Lidé nemohou chodit do práce, nemají peníze, nemohou nakupovat, platit nájem nebo splácet půjčky, malé byznysy krachují, těm velkým klesají akcie, což negativně ovlivňuje akciové indexy, banky mají v indexech extrémně přepákované pozice, a aby nebyly zlikvidovány, centrální banky jim musí posílat stovky miliard dolarů. To nastartovalo inflaci a přesně v takovém světě se momentálně nacházíme.

Arthur Hayes si je vědom toho, že svět se řítí neznámo kam. Každá fiat měna nakonec skončila stejně. Centrální banka začne těžit stále větší objemy peněz, aby pokryla extra utrácení vlády, a to skončí hyperinflací.

Arthur Hayes tvrdí, že v takovém světě bude nejlepší vlastnit zlato a Bitcoin.

„Já vezmu své inflací zhodnocené kapesní rakety Bitcoin a zlato a […] All in motherfuckers!“

Bitcoin Cash má za sebou halving – Jaký je stav této kryptoměny?

Nejznámější fork Bitcoinu – Bitcoin Cash (BCH) – prošel takzvaným halvingem. Jde o událost, při které se odměna za vytížení nového bloku sníží o polovinu. Samotný Bitcoin (BTC) si na svůj halving bude muset ještě pár týdnů dní počkat.

Poslední blok s odměnou si pro sebe ukořistil Antpool. Stalo se tak dnes ve 14:19:22 na sekundu přesně. Antpool tak svým minerům odevzdal šťavnatých 12,5 BCH s celkovou hodnotou 3 333 $.

Blok s pořadovým číslem 630 001 vytěžil také Antpool. Těžaři si od toho momentu začali zvykat na poloviční zisk. Většina jich nyní pravděpodobně uteče na BSV a hlavně na BTC blockchain, kde jsou odměny stále „v normálu“.

Velká změna pro EOS

Společnost Block.one měla v posledních letech se svým projektem EOS velké úspěchy. Tato kryptoměna se stabilně drží na předních příčkách v žebříčku podle kapitalizace a má jeden z nejrychlejších blockchainů současnosti. Kvůli rychlosti však vývojáři obětovali decentralizaci. V EOS ekosystému zajišťují konsenzus validátoři, o kterých komunita hlasuje stakováním EOS tokenů. Tvůrci sítě se teď začali řízení konsenzu sítě. Společnost Block.one aktuálně vlastní přibližně 9,5 % všech tokenů v oběhu, což jí dává obrovský vliv.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.