Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Duben II 2021

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Trh s kryptoměnami je v jednom ohni po tom, co Bitcoin v úterý dosáhl nového historického maxima. Dnes, krátce poté, co byly akcie burzy Coinbase zalistované na NASDAQ, dokonce otestoval hladinu 65 000 dolarů. Druhá největší kryptoměna, Ethereum ETH, dnes dosáhla hodnoty 2400 USD a Binance Coin BNB se v pondělí chvíli obchodoval za $ 630. Jeho kapitalizace se tak nebezpečně přiblížila k sto miliardám dolarů.

Zdá se, že dubnový bullrun konečně začíná a trh s kryptoměnami je připraven posunout se opět o něco výše. Nikdo samozřejmě neví, kde se nachází další strop pro Bitcoin. V prosinci to bylo 25 000 USD, v lednu nastal odraz na ceně 42 000 USD, v únoru 58 300 USD a v březnu 62 000 dolarů.

Krypto bullrun pokračuje a vrchol je stále v nedohlednu

Většina analytiků se shoduje, že dubnový bullrun by mohl být o něco zajímavější. Predikce pro Bitcoin se pohybují v rozmezí 70-100 tisíc dolarů.

Bitcoin má rozhodně obrovský potenciál. Institucionální investoři mají o tuto kryptoměnu obrovský zájem a zajišťují tak stabilní příliv kapitálu na trh. Banky, investiční fondy, velké firmy a další akreditovaní investoři hromadně nakupují BTC už více než rok a počet dostupných mincí v oběhu neustále klesá.

Zároveň se však zvyšuje i počet Hodlerů, tedy lidí, kteří dlouhodobě drží kryptoměny a neprodávají. Hodleři zatím neprojevili větší zájem o prodej svých coinů. Většinu likvidity institucionálním investorům poskytují burzy a velryby, které pomalu vytahují zisky.

Za velký zájem o Bitcoin můžeme poděkovat hlavně centrální bance USA. Fed za poslední rok vytisknul rekordní množství dolarů, což způsobuje masivní inflaci a akciové indexy či vládní dluhopisy už investorům neposkytují ochranu před znehodnocením kapitálu. Hledají tak jinačí investiční příležitosti a právě Bitcoin je pro ně dobrá alternativa.

Bitcoin si upevňuje post bilionového aktiva

Pokud nepočítáme pár dní, kdy cena BTC testovala hladinu 50 000 dolarů, Bitcoin je již více než měsíc bilionóvým aktivem. To znamená, že hodnota všech vytěžených mincí přesahuje tisíc miliard. Po dnešní pumpě jsme dokonce na chvíli překonali 1,2 bilionu. Bitcoin se tak může poprat i s nejhodnotnějšími firmami světa, jako je Microsoft či Amazon.

Bitcoin je zároveň podstatně větší než Facebook, Tesla a pomalu se dotahuje na zmíněný Microsoft. Pro srovnání, největší firma na světě, Apple, má hodnotu 2,23 bilionu dolarů. Bitcoin překoná Apple, když cena jedné mince překoná 120 000 dolarů.

Akcie burzy Coinbase přicházejí na NASDAQ

Silný bullish fundament Bitcoinu dodal příchod burzy Coinbase na NASDAQ.

Z americké kryptoburzy Coinbase se stala veřejná společnost. Po letech čekání se její akcie začaly obchodovat na první veřejně burze. Pod tickerem COIN je najdete na NASDAQu a za první dvě hodiny obchodování zaznamenaly významný pokles.

[caption id="attachment_67941" align="aligncenter" width="696"]Coinbase COIN Coinbase COIN – minutový graf[/caption]

Obchodovat se nakonec začalo na nižší ceně, než jakou jsme očekávali. Zatímco COIN futures jsme ještě kolem oběda viděli za 580 dolarů, na NASDAQu proběhl první obchod za 380 dolarů.

Ethereum dosáhlo nového ATH $ 2250 pár hodin před Berlin hard-forkem

I Ethereum dosáhlo nového historického maxima. Zároveň tento týden prošlo hard-forkem, který mírně snížil poplatky za některé typy transakcí a umožnil nasazení pokročilejších technologií, které v budoucnu významně zrychlí fungování sítě.

Berlin hard-fork přinesl čtyři konkrétní vylepšení:

  • EIP-2565, znižuje cenu operace ModExp
  • EIP-2929, zvyšuje cenu některých výpočetně náročnějších operací
  • EIP-2718, přidává nový typ transakcí
  • EIP-2930, přidává typ transakce s modulárním seznamem připojení

Ethereum ETH Ethereum ETH

Právě vysoké poplatky jsou totiž Achillovou patou tohoto projektu. Vývoj platformy Ethereum 2.0 trvá dlouho a optimism rollup technologie, která umožní 100x škálování, přijde až někdy v létě.

Kryptoměna ETH má za sebou skvělý rok. Za posledních 365 dní její cena stoupla o 1328 %. Na Ethereum začalo fungovat mnoho kvalitních projektů, většinou z Defi sektoru, a uchytily se i NFT. Mánie kolem non-fungible tokenů vyvrcholila před několika týdny prodejem digitálního obrazu od Beeple za 69,3 milionů dolarů! Jde o jeden z nejdražších kousků umění na světě a existuje pouze v digitální formě.

Dogecoin po 80% pumpě překonal 0,1 USD

Oblíbená kryptoměna Elona Muska má dnes velký den. Poprvé v historii překonala úroveň 0,1 USD. Nejvtipnější coin na světě tak slaví nové historické maximum. Na burze Bittrex je to $ 0,144.

1D DOGE/USD - Bittrex Dogecoin DOGE

Doge zároveň vykreslil dvě rekordně vysoké zelené daily svíce. Svým investorům tak udělal opravdu obrovské zisky. O tom svědčí i kapitalizace této kryptoměny, která aktuálně dosahuje 17 miliard dolarů. DOGE se tak dostal na 10. místo v žebříčku coinmarketcapu.

Simpsonovi predikují cenu Bitcoinu

I populární animovaný seriál Simpsonovi si po roce vzpomněl na Bitcoin a na chvíli tuto kryptoměnu ukázal v nejnovější epizodě. Marge v této části propadla tradingu a obchodovala akcie nové firmy nejbohatšího člověka Springfieldu Montyho Burnse.

Tvůrci Simpsonů v této části predikovali, že cena Bitcoinu dosáhne nekonečna. Přidali i další vtipné predikce.

Simpsonovi vtipně odhadli, že akcie firmy Gamestop budou extrémně kolísat. Během několika sekund klesly z jednoho bilionu na minus dva biliony. A Tesla? Pokud se musíte zeptat, tak jsou pro vás akcie této společnosti příliš drahé. Což má hned několik významů.

Akcie FOX-u samozřejmě ve světě Simpsonů také padají. Jde o další z množství vtípků, které tvůrci seriálu namířili proti své domovské televizní stanici.

Nakonec ještě můžeme vidět, že hodnota USA ve světě Simpsonů klesla o celou čtvrtinu. V reálu je to pravděpodobně ještě o něco horší.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.