Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Květen 2021

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Trh s kryptoměnami má za sebou opravdu náročný měsíc. Na začátku dubna to vypadalo opravdu dobře. Tradeři začali spekulovat nad růstem po zalistování akcií burzy Coinbase na NASDAQ a opravdu jsme se dočkali nového historického maxima ... pátý měsíc v řadě.

Bitcoin v dubnu dosáhl historického maximuma

Bohužel bullrun se nakonec nekonal. 14. dubna došlo k zalistování a ceny kryptoměn začaly klesat. Investoři očividně zvolili taktiku "buy the Rumor, sell the news". S předstihem nakoupili a když jsme se konečně dočkali klíčové události, tak během největšího hypu začali prodávat.

Červená hodinka a 10-miliardová likvidace BTC derivátů

A pak přišel jeden z nejkrvavějších dnů tohoto roku. Během smrtelné hodinky hodnota Bitcoinu padla o 7 500 dolarů z ceny 60 000 USD na 52 500 USD. Dump z 18. dubna byl způsoben likvidací přepákování long pozic na derivátových burzách. Celkově z trhu zmizely pozice v hodnotě 10 miliard dolarů.

Bitcoin Weekly graf

Mnoho spekulantů si nastavilo stoplossy těsně pod hodnotou 60 tisíc dolarů a když Bitcoin podlezl tuto cenu, nastala menší apokalypsa. Při zavírání longu se prodávají Bitcoiny, což cenu tlačí ještě níže a vzniká tak kaskádová reakce. Jakýkoliv masivní pohyb Bitcoinu oběma směry je zapříčiněn těmito likvidacemi.

Výplach spekulantů a novopečených “investorů”

Ale to trhu nestačilo. O 5 dní později Bitcoin otestoval víru nováčků na trhu s kryptoměnami, když předvedl další masivní dump. Z ceny 57 000 USD padl až na 47 000 dolarů, čímž vytvořil nižší minimum a otevřel tak možnost, že nám pomalu skončí bullrun a otočí trend.

Bitcoin monthly graf

Během tohoto druhého propadu množství nováčků panicky prodalo své kryptoměny nyní jsou mimo hru. Při obchodování s kryptoměnami je potřeba mít pevné nervy. Trh vás bude zkoušet a pokud zpanikaříte, budete za to potrestáni.

Ethereum v dubnu nabralo neskutečné momentum - Investoři ho začínají nakupovat místo Bitcoinu

Bitcoin má za sebou náročný měsíc, ale druhá největší kryptoměna, Ethereum, je na koni. Nabrala pořádně momentum a v průběhu dubna její hodnota stoupla o 1000 dolarů. ETH se aktuálně obchoduje na historickém maximu 2850 dolarů a spekuluje se, že brzy otestuje pásmo 3200-3500 USD, kde někteří analytici očekávají další rezistenci a následnou konsolidaci.

Ethereum nyní zčásti převzalo žezlo od Bitcoinu, který za poslední dva měsíce v podstatě nic nedělá. Mnoho obchodníků začalo namísto BTC akumulovat raději ether a vyměňují za něj své Bitcoinové portfolio.

Ethereum weekly graf

Ethereum sice nedělá žádné šílené procenta, jak v minulosti Dogecoin, BNB či Cardano, ale oproti ostatním coinům má své výhody. Jeho kapitalizace je opravdu obrovská. 330 miliard dolarů je téměř třetina kapitalizace Bitcoinu. Ethereum dokonce nedávno doběhlo i platinu a stalo se 33. největším aktivem na světě!

Silné fundamenty tlačí cenu Etherea nahoru

Dokonce se spekuluje, že Ethereum bude první altcoin, který se vytrhne z korelace s Bitcoinem. Vždy to bylo tak, že Bitcoin udal směr a ostatní kryptoměny ho následovaly. Avšak Ethereum je již tak velké a má tak neskutečný potenciál, že roste i v době, kdy Bitcoin stagnuje.

Technologické inovace v podobě Optimistic rollup, stakingu, shardingu, silný defi a NFT ekosystém a největší komunita programátorů prostě dělají své. Investoři v Ethereu vidí obrovský potenciál a očekávají, že bude růst. A možná i v případě, že by Bitcoinový bullrun úplně skončil.

Tesla prodala 10 % BTC

Automobilka Tesla nedávno překvapila celý svět, když v prvním kvartálním reportu tohoto roku mezi zisky uvedla i prodej kryptoměn. Konkrétně se zbavila 10 % svého portfolia ($ 270 milionů). Z prodeje vykázala čistý zisk více než 100 milionů, díky čemuž měla sedmý ziskový kvartál v řadě. Nebýt tohoto prodeje, byla by ve ztrátě.

Investoři mají rádi dlouhodobě ziskové firmy s vyváženými rozpočty. Tesla tvrdí, že zbytek mincí chtějí dlouhodobě držet a akumulovat další Bitcoiny prodejem svých elektromobilů. Pokud je to pravda, prodej 10% portfolia považujeme za krátkozraký.

CEO společnosti Tesla Elon Musk tvrdí, že zatím žádné své kryptoměny neprodala, pouze nakupuje.

Satoshi Nakamoto je již více než dekádu neaktivní

Nedávno tomu bylo deset let, co tvůrce Bitcoinu publikoval svůj poslední příspěvek. V něm komunitě ohlásil, že jeho práce skončila a rozhodl se pracovat na dalších projektech. Před svým odchodem ze světa kryptoměn přenechal vývoj Bitcoinu svým následovníkům.

Vláda Louisiany uznala přínos Bitcoinu a ocenila jeho tvůrce Satoshi Nakamoto

Bitcoin má za sebou neuvěřitelných dvanáct let. Za poslední dekádu se z něj stalo zdaleka nejziskovější aktivum. V roce 2010 lidé tuto internetovou měnu považovali za dobrý vtip, resp. o Bitcoinu ani nevěděli. Krátce na to jeho kapitalizace dosáhla milionu dolarů. A dnes? Dnes je doslova milionkrát výše a hýbe světovou ekonomikou.

"[..] Sněmovna reprezentantů zákonodárného sboru v Louisianě tímto oceňuje tvůrce Bitcoinu Satoshiho Nakamoto a uznává jeho přínos celosvětové hospodářské bezpečnosti."

Dokument s tímto prohlášením byl podle lokálního magazínu The Hill podepsán ve čtvrtek. Pochvala anonymnímu tvůrci Bitcoinu Satoshimu Nakamotu přišla hned po uznání úspěchu Bitcoinu, jako prvního bilionového (bilion = 1000 miliard) decentralizovaného aktiva.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.