Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Květen II 2020

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Trh s kryptoměnami má za sebou devět skvělých týdnů. Od obrovského dumpu z 12. března, kdy se Bitcoin kvůli panice kolem koronaviru propadl na 3700 $, jsme zaznamenali růst o téměř 170 % a návrat na hodnoty před vypuknutím pandemie. Po halvingu se inflace Bitcoinu snížila na polovinu, což je v době, kdy FED tlačí nové dolary jako na běžícím pásu a denně stimuluje ekonomiku miliardami inflačních dolarů, nejsilnější dlouhodobý bullish signál, jaký si můžeme přát.

BTC/USD Bitstamp 5/2020

Bitcoin se potýká s dlouhodobým downtrendem

Bitcoin se aktuálně obchoduje za cca 9500 $ a potýká se s dlouhodobou klesající trendovou linií, která nás v posledních třech letech omezovala v růstu. S touto rezistencí bojuje již třetí týden a očekáváme, že za měsíc by již mělo být rozhodnuto.

Dokáže Bitcoin v době celosvětové ekonomické krize a rostoucího politického tření překonat klesající trend a nastartovat tak nový růstový cyklus? Odpovědět s naprostou jistotou na tuto otázku je nemožné, avšak mnohé tomu nasvědčuje.

Miliardy dolarů proudí do trhu s kryptoměnami

Stále více miliardářů, institucí a hedge-fondů z Wall Streetu začíná nakupovat kryptoměny. A stále více se jich k tomu hlásí. Podle nedávného průzkumu se rapidně navyšuje i množství kapitálu v kryptoměnových hedge-fondech. Přibyla 1 nová miliarda. Očekává se, že odvětví krypto hedge-fondů "výrazně poroste" společně s cenou BTC. Šéf Galaxy Digital, Mike Novogratz, prohlásil, že v tomto roce očekává růst Bitcoinu na 20 000 $.

Rekordní růst stablecoinů v době krize

O masivním přílivu peněz do sektoru kryptoměn svědčí i růst kapitalizace stablecoinů. Není to tak dávno, co byly v oběhu necelé čtyři miliardy Tetheru. Nyní je v oběhu devět miliard a toto číslo roste tak rychle, že ho nestíhá aktualizovat ani coinmarketcap a neustále ukazuje nesprávná data.

Tether je aktuálně třetí největší kryptoměnou (podle kapitalizace) a překonal tak i XRP. Rostoucí kapitalizace stablecoinů je pro kryptoměny velkým bullish signálem. Historicky totiž vždy se zpožděním korelovala s kapitalizací celého trhu.

Hashrate Bitcoinu po halvingu klesá

Minereům se po halvingu již nadále nevyplatí těžit Bitcoin, a tak hromadně vypínají své stroje. Po několika dnech se to projevilo i na samotné síti. Podle odhadů na stránce blockchain.com padl hashrate bitcoinové sítě ze 136,1 exahashů na současných 90. Historického maxima BTC hashrate bylo dosaženo v březnu tohoto roku - 136,3 exahashů.

Hashrate po halvingu klesá

Tato situace se dala po halvingu očekávat. Pro mnohé těžaře je nyní těžba Bitcoinu ztrátová, protože za elektrickou energii zaplatí více, než získají z odměn. Nově se totiž v každém bloku generuje pouze 6,25 nových Bitcoinů (plus poplatky za transakce zahrnuté v bloku).

Bitcoin v roce 2020 ziskovější než akcie

Aby si Bitcoin vybudoval a udržel dobré jméno mezi institucionálními investory, musí být dlouhodobě ziskovější než akcie. To se mu v době této krize krásně daří. Rychleji rostl na začátku roku a rychleji se také zotavil po propadu, který způsobila pandemie koronaviru.

Navíc k tomu nepotřeboval neustálé finanční injekce od vlády a centrální banky, jak je tomu v případě amerických a evropských indexů. Tato "pomoc" ekonomice navíc pouze oddaluje nevyhnutelné. Akcie za poslední dekádu nezdravě narostly a na trzích se vytvořily obrovské bubliny, které COVID-19 praskl. Fed se je snaží zaplnit inflačními dolary, ale to nebude fungovat. Vývoj akciových trhů absolutně neodráží reálný stav ve světě.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.