Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Květen II 2021

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Trh s kryptoměnami má za sebou šílené týdny. Většina altcoinů vytvořila zajímavé procenta a pokračovala v růstu i poté, co Bitcoin klesl pod hladinu 50 000 dolarů. V květnu trhu vládlo Ethereum, které zaznamenalo největší bullrun ve své historii.

Od začátku května udělalo zisk 1600 dolarů a aktuální historické maximum je na ceně 4400 USD. Bohužel, zdá se, že růstové období prozatím skončilo.

Ethereum v roku 2021

Ethereum v roce 2021

Ethereum vs. Bitcoin - Dočkáme se do léta flippeningu?

Hodnota Etherea za poslední tři dny klesla o téměř tisíc dolarů z 4150 na 3150 USD, což je propad o 25 %. ETH klesá v tandemu s Bitcoinem, který včera vytvořil nižší minimum na ceně 42000 dolarů.

Hodnota Etherea vyjádřená v Bitcoinu je však stále velmi vysoká a drží se blízko tříletého maxima. Naposledy se jeden Ether obchodoval za 0,07 BTC v letech 2017 a 2018.

ETH/BTC – Graf za posledné štyri roky

ETH / BTC - Graf za poslední čtyři roky

Kolem této hladiny se nachází silná rezistence. Bude zajímavé sledovat, zda se Ethereu podaří ji překonat. Pokud ano, je vysoká šance, že se konečně dočkáme flippeningu. Jde o událost, při níž kapitalizace Etherea překoná hodnotu všech Bitcoinů v oběhu.

Flippening nastane kolem hodnoty 0,17 BTC. Ethereum má nyní skvělou šanci dostat se na první příčku a začít dominovat trhu s kryptoměnami. Má jednoznačně nejsilnější období. Slibný technologický vývoj sítě, vzkvétající defi ekosystém a ve prospěch Etherea hraje i NFT mánie.

Po přechodu na Ethereum 2.0 platformu, což nastane na přelomu let 2021 a 2022 jistě mainstreamová média nezapomenou podotknout, že nová síť založená na staking mechanismu je mnohem ekologičtější než Bitcoin, který funguje na základě těžby.

Elon Musk kritizuje vysokou spotřebu energie na fungování Bitcoinu

Těžba Bitcoinu je totiž v posledním roce díky vysoké ceně tak lukrativní, že celkový výkon sítě stoupl na téměř dvojnásobek. Bitcoin na své fungování spálí více energie, než všechny domácnosti v Česku a na Slovensku dohromady.

https://twitter.com/elonmusk/status/1392602041025843203

Tento aspekt Bitcoinu nedávno na twitteru kritizoval i Elon Musk a uvedl to, jako hlavní důvod, proč Tesla přestala přijímat platby v BTC. Dokonce se začíná spekulovat, že v rozvaze Tesly za druhý kvartál 2021 už Bitcoin vůbec nebude a automobilka všechny mince prodá.

Bitcoin klesá a potvrzuje krátkodobý downtrend

Právě Elona Muska kryptoměnová komunita viní z nedávného propadu Bitcoinu. Po krátkozraké kritice tohoto excentrického miliardáře totiž jeho cena klesla pod 50 000 dolarů a včera dokonce dosáhla nového lokálního minima. Bitcoin se včera chvíli obchodoval za 42 000 USD. Tuto cenu poprvé prorazil ještě v lednu 2021.

1D BTC/USD – Bitstamp

1D BTC / USD - Bitstamp

Nové čtyřměsíční minimum na grafu Bitcoinu opravdu nevypadá dobře. Potvrzuje se tím lokální downtrend, který bude trvat minimálně celé léto. Po něm by mohlo dojít k obnovení růstového trendu.

Elon Musk spolupracuje s Dogecoin vývojáři - Chystá vlastní kryptoměnu?

Elon Musk za poslední rok pro svých 54,5 milionů fanoušků často tweetoval o DOGE, ale až donedávna to bylo víceméně s humorem. Ale to všechno se změnilo, když publikoval svůj poslední DOGE tweet. Prohlásil, že pracuje s vývojáři Dogecoinu na vylepšení této kryptoměny a vypadá to velmi slibně.

https://twitter.com/elonmusk/status/1392974251011895300

Je to pravda, nebo zase Trollí celý internet? A je možné, že Tesla bude v budoucnu přijímat platby v DOGE? Toto jsou otázky, které se nyní ženou hlavou každého obchodníka a spekulanta.

Je dost možné, že Elon Musk v příštích měsících představí fork Dogecoinu, kterým navrhne zcela změnit celou síť. Mohlo by to být podobné, jako Ethereum, které v tomto roce prochází z Proof-of-Work na Proof-of-Stake algoritmus.

Vitalik Buterin spálil Shibata tokeny za 6,7 ​​miliardy dolarů

Tvůrce kryptoměny Ethereum Vitalik Buterin udělal něco, co v historii nemá obdoby. Spálil 410 241 996 771 871,89 Shibata (kryptoměna Shiba Inu) tokenů. Hodnota těchto kryptoměn v době pálení dosahovala neuvěřitelných 6,7 miliardy dolarů. Jde o největší pálení digitálních mincí v historii.

Spálil tokeny, které dostal jako dar od tvůrců kryptoměny Shibata a od jeho fanoušků. další miliardu v Shibata daroval na charitu.

Tether Holdings Limited poprvé zveřejnila rozvahu svého majetku

Tether Holdings Limited se těší ve světě kryptoměn velké popularitě díky stablecoinu Tether (USDT). 31. března zveřejnila společnost rozpis až 75,85 % prokázaných rezerv. Tvoří je peněžní prostředky, ekvivalenty, krátkodobé vklady a cenné papíry.

Tether tak poprvé v historii zveřejnil rozvahu majetku, kterým kryje své USDT tokeny. Objem Tetheru v oběhu za poslední rok stoupl o více než 1000 %. Aktuálně je na burzách a v různých peněženkách téměř 60 miliard mincí.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
1,0000 BTC 29.3.24
Výkup
0,0120 BTC 26.3.24
Výkup
0,0229 BTC 21.3.24
Prodej
2,3374 SOL 20.3.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.