Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Leden II 2020

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Začátek nového roku se nese v pozitivním duchu. Po dlouhém a únavném poklesu zde máme první vlaštovky, které napovídají, že se cena BTC chystá obrátit a zlomit tak padající trend.

Od června 2019 jsme byli v klesajícím trendu. Jak je známo, tak Bitcoin s sebou bral i všechny ostatní altcoiny. Nyní se zdá, že jsme našli dno klesajícího kanálu. To je na úrovni 6 300 USD a dorazili jsme na něj 18. prosince. Od té doby jsme přibližně 45% up.

Jak je vidět na obrázku, tak cena prorazila nad úroveň klesajícího kanálu a to poměrně jednoznačně. Prozatím ovšem není úplně důvod k oslavám, protože průraz je potřeba potvrdit i na týdenní svíci, která se prozatím formuje. Nicméně se zdá, že jsme na dobré cestě zvrátit trend.

Pokud se podíváme na týdenní graf, tak uvidíme ještě zajímavější věc a to specificky na indikátoru RSI. RSI se totiž blíží k hodnotám bull marketů. RSI má na týdenním grafu specifické hodnoty pro bull market a bear market (Zelené zóny bull, červené zóny bear). V roce 2019 se odehrála bezprecedentní situace, kdy RSI přešlo do bull teritoria a následně se vrátilo.

Graf Leden 2020 BTC

Jak je vidět, tak momentálně RSI útočí na hodnoty býčího trhu a to je jistě dobrá známka pro cenu BTC a celý kryptoměnový prostor. Vzestup na 14 000 se tak zdá jako naprostá anomálie, která mnohé zmátla, protože se stále nacházíme v oblasti akumulace, která je opepřena většími výkyvy.

K tomu připojíme ještě jeden obrázek, který ukazuje, jak by vypadal trh bez propadu na 3 000 a následného růstu na 14 000. Pokud by se tyto výkyvy zprůměrovaly, tak bychom dostali graf, kde bude akumulační zóna mezi 6-8 tisíci. V podstatě se tak jednalo o klasickou akumulaci, která ale byla narušena pravděpodobně manipulací a následným Fomem od retailu. Jedná se ovšem pouze o spekulaci. BTC trh je nicméně tak malý, že jeho manipulace je rozhodně možná.

Graf Leden 2020 BTC a

Mini Altseason

Při posledním vzestupu BTC jsme mohli vidět zajímavou situaci. Při posledním, velkém vzestupu Bitcoin předbíhal naprostou většinu altcoinů s výjimkou Chainlinku a Binance coinu. Nyní již při vzestupu dominance BTC klesala a altcoiny získávaly vyšší zhodnocení. Obzvláště překvapivý byl pohyb forků Bitcoinu. Ty si vedly extrémně dobře v čele s Bitcoin SV. Zde se ovšem nedá říci, že by šlo u udržitelný růst. On-chain analytiky totiž napovídají, že se Bitcoin SV prakticky nepoužívá a podobně je tomu i s variantami Gold a Diamond. Jediný fork, který vykazuje větší a stabilní aktivitu je Bitcoin Cash.

Graf Leden 2020 BCH

Instituce postupují dále

Bakkt nedávno spustil options na své platformě. K podobnému kroku se rozhodla i burza CME. Options jsou v podstatě kontrakty, které jsou odvozeny od původních derivátů na obou burzách. Options tak v podstatě nabízí rozšířené možnosti traderům. BTC Options u Bakktu a CME jsou výhodné například pro těžaře, kteří získávají možnost zajistit se proti budoucím fluktuacím ceny a prodávají dané produkty ostatním hráčům na trhu.

To má fakticky vliv na stabilitu prostředí. Díky tomu, že se těžaři mohou zajistit dopředu, bychom před sebou mohli mít nástroj, který pomůže stabilizaci ceny. Než se tento efekt projeví, tak musí trh ještě ujít poměrně dlouhou cestu. Momentálně je totiž tak malý, že jej velcí hráči mohou manipulovat.

Co čekat v roce 2020

Server Cointelegraph se nedávno ptal expertů z oblasti kryptoměn, co čekají od roku 2020. Většina z nich odpovídala, že budou sledovat postup druhé největší sítě Ethereum, které se blíží přechod na verzi 2.0. Mnozí odpovídali, že budou věnovat svou pozornost národním, digitálním měnám a obzvláště digitální verzi čínského juanu.

Příchod tzv. CBDC (Central bank issued digital currency) může výrazně zamíchat s kartami v digitálním prostředí a může z něj profitovat i Bitcoin a ostatní kryptoměny, protože jejich využití v krypto prostoru by mělo být velmi snadné. Podobně na tom jsou také korporátní stablecoiny. Většina expertů zmiňovala také Libru od Facebooku.

Můžeme se také (ne)těšit na postup regulací a profesionalizaci celého odvětví. V neposlední řadě je také důležité zmínit, že pracovní, sociální síť Linkedin vydala prohlášení, že pro rok 2020 je nejžádanější “hard skill” programování blockchainu, což svědčí o tom, jak rychle kryptoměny pronikají do mainstreamu.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
0,0787 BTC 26.7.24
Prodej
0,1090 BTC 26.7.24
Prodej
40,0000 LTC 26.7.24
Výkup
0,0300 BTC 26.7.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.