Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Listopad 2020

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Bitcoin prorazil 14 tisic - historická měsíční svíce

Bitcoin prorazil hranici 14 000 USD, i když jen na krátkou chvíli a pak opět přišla korekce ke 13 tisícům dolarů. To značí, že investoři si zvykají na vyšší cenové úrovně a prozatím se neproběhla větší korekce.

Pokud se podíváme na týdenní graf, tak uvidíme, že klíčová hranice, která značí býčí trh, pevně drží cenu. Jedná se samozřejmě o 20 WMA.

Jak je vidět na grafu výše, tak cena se bezpečně drží nad 20 WMA. Od této hranice se v předchozích týdnech odrazila a nyní zůstává v bezpečné vzdálenosti od 20-týdenního plovoucího průměru.

To je signál, který ukazuje důvěru investorů, kteří již pod hranicí 20 WMA nechtějí prodávat a naopak je dotek s 20 WMA brán jako tzv. dip, který je příležitostí pro nákup. RSI se také drží na historických úrovních značících bull market.

Pokud se podíváme na měsíční graf, tak zjistíme, že se odehrála poměrně zajímavá událost.

Jak je vidět, tak měsíční svíce zavřela svou cenu na úrovních, které jsme viděli naposledy v hypu z roku 2017. Od té doby se měsíční svíce této úrovni ani nepřiblížily. To je z technického hlediska extrémně optimistická zpráva.

Korekce samozřejmě může přijít kdykoliv, nicméně důvěra investorů v růst ceny, zdá se, je silná. Vyrovnání historických maxim značí, že se postupně trh blíží k době, kdy můžeme opět čekat manickou fázi.

Prozatím větší nákupy oznamují pouze instituce, ale i retail zájem postupně s vývojem ceny roste. Brzy se tak můžeme dočkat doby, kdy se opět strhne tzv. Fomo, kdy lidé nakupují na nesmyslných cenách, aby jim neujel vlak. Tento cyklus ovšem vstupují do prostoru i instituce a je těžké předpovídat, jak moc změní celý prostor.

BTC dominance na vzestupu -> Altcoiny krvácí

Předchozí měsíc byl rájem pro altcoiny, které často vykazovaly několikanásobné zisky. Nyní jsme svědky dvou událostí, které mimo jiné ženou cenu BTC nahoru. Pokles kapitalizace altcoinů a rostoucí cena BTC ukazuje, že investoři přehazují své alty do BTC.

Jak je vidět na předchozím grafu, tak BTC dominance se nachází v klesající tendenci. Klesající BTC dominance je obvykle známkou rostoucí kapitalizace altcoinů. Momentálně se BTC dominance nachází na 65%.

Nyní před sebou máme obrázek, kdy nové peníze přibývají primárně do BTC a BTC zároveň “vysává” hodnotu z altcoinů. Tyto trendy se obvykle střídají podle toho, jakou míru rizika jsou na sebe ochotní investoři vzít.

Pokud jsou investoři ochotni podstoupit vysokou míru rizika (obvykle v manické fázi trhu), tak rostou altcoiny. Pokud jsou investoři nejistí ve vztahu k budoucnosti, tak naopak stahují své finance do bezpečného přístavu, kterým je právě Bitcoin.

Paypal vstupuje do krypta

Spekulace kolem Paypalu jsou u konce. Gigant platebních sítí vstoupil do světa kryptoměn. Respektive postupně vstupuje. Ze všech uživatelů sítě Paypal má nyní cca 10% přístup k nákupu a prodeji kryptoměn.

Paypal tak postupně do své infrastruktury zahrnuje právě digitální měny. Pro začátek zvolil Paypal 4 kryptoměny, které lze na platformě nakoupit/prodat.

Jedná se o BTC, ETH, LTC a BCH. Ty jsou klasičtí matadoři na trhu s kryptoměnami. Vstup Paypalu do prostoru se setkal s pozitivní odezvou trhu a to specificky u ceny Bitcoinu (ačkoliv je určitě těžké určit, co přesně mělo největší vliv na růst ceny).

Na počátku roku 2021 chce Paypal integrovat také možnost plateb pomocí krypta. To umožní platit kryptoměnami ve všech obchodech, které mají integrovaný Paypal do svého businessu.

Jedná se o velký krok, který může přinést nové uživatele do kryptoměn. Celkem má Paypal přibližně 400 milionů aktivních uživatelů za jeden kvartál. To znamená, že tito lidé brzy získají extrémně snadný způsob, jak nakoupit kryptoměny.

A to je pro adopci kryptoměn dobře. Paypal patří mezi progresivní společnosti a brzy se dá očekávat, že i banky začnou nabízet služby spojené s kryptoměnami. Ačkoliv patří Paypal mezi globální platební řešení, tak podle objemů transakcí je až na 21. místě v USA za velkými bankami.

Evropská centrální banka chce feedback na digitální Euro

Prezidentka Evropské centrální banky na svém twitteru vyzvala občany EU k tomu, aby aktivně připomínkovali návrh digitální verze Eura. Digitální euro by bylo založeno na blockchain technologii, ačkoliv by se nejednalo o decentralizovanou měnu, nýbrž o digitální měnu ovládanou centrální bankou.

Tomu se říká CBDC (Central Bank Digital Currency). CBDC jsou v podstatě kombinací státem vytvořených fiat peněz a kryptoměn. CBDC si zachovávají vlastnosti klasických peněz, kdy zůstává kritická vlastnost a tou je centrální řízení bankou (v tomto případě Evropskou centrální bankou).

Nejdále je s CBDC Čína, kde již nyní běží testování digitálního juanu ve 4 velkých čínských městech. Tento týden Čína oznámila, že pomocí digitálního juanu proběhlo za 400 milionů dolarů transakcí.

CBDC mají potenciál přinést více pozornosti právě k decentralizovaným technologiím, které jsou výrazně odlišné v rámci fundamentálních vlastností. CBDC jsou ovšem často viděny také jako velká konkurence pro decentralizované měny díky tomu, že budou mít silnou oporu právě ve státních útvarech.

Paul Tudor Jones chválí BTC

Legendární investor Paul Tudor Jones v květnu tohoto roku oznámil, že jeho fond (22 miliard dolarů) nakupuje BTC Futures jako ochranu proti inflaci. Ačkoliv Jones nerozkryl přesná čísla, tak řekl, že se jedná o jednotky procent majetku fondu.

1% je 220 milionů dolarů a dá se tak dopočítat, že rozmezí nákupu se muselo pohybovat mezi 220 miliony dolarů a 2,2 miliardy dolarů investovaných do BTC.

V nedávném rozhovoru pro CNBC řekl Jones, že pevně věří ve světlou budoucnost Bitcoinu. Podle něj se jedná o podobnou investiční příležitost, jakou bylo investování do Applu či Amazonu na počátku jejich existence.

“Co jsem zjistil a co mě také překvapilo, je fakt, že Bitcoin má kolem sebe neuvěřitelnou spoustu úžasně inteligentních a schopných lidí, kteří v něj věří. V rámci ochrany proti riziku inflace není jiného majetku, který by měl takové vlastnosti a tak vysokou koncentraci chytrých lidí. “ řekl Jones

Závěr

Vstup Paypalu, podpora ze strany legendárního investora, zájem států o technologii a stoupající cena. To jsou momentálně recepty na světlou budoucnost kryptoměn. V podstatě se ale nicméně potvrzuje dlouhodobý trend, kdy se Bitcoin šíří mezi institucemi a zbytek světa se postupně probouzí do technologického pokroku ve finančním sektoru.

V nejbližší době cenu kryptoměn v čele s BTC mohou ovlivnit tři hlavní faktory. Jednak jsou to americké volby. V případě vítězství a klidného předání moci můžeme očekávat pozitivní vliv. V případě, že by stávající prezident Trump soudně napadl výsledek voleb, čeká nás období nejistoty, které může strhnout k zemi jak klasické trhy, tak nepřímo i trhy kryptoměnové.

Další faktorem je samozřejmě Covid. Momentálně cítíme dopady druhé vlny infekční choroby. Pokud by se ekonomika začala zastavovat, či by se jednotlivé státy ocitly ve výrazných problémech, dá se očekávat paniky a krátkodobý pokles ceny.

Třetím faktorem je inflace. Kvůli stimulačním balíčkům se do ekonomiky žene hodně nových peněz, což zvyšuje inflaci. A to je dobrá zpráva pro BTC, protože právě Bitcoin se bude nakupovat v následujících letech jako pojistka proti inflaci.

Vstup Paypalu je pak pro cenu naprosto revolučním krokem. Okolo 400 milionů lidí získá most na vstup do kryptoměn a to je síla, se kterou se prozatím ani nedalo počítat. n class="c0">

listop2
Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.