Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Listopad II 2020

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Přehled trhu - Listopad II

Bitcoin prorazil hranici 18 000 dolarů

Spanilá jízda BTC pokračuje. Za poslední měsíc jsme mohli vidět nezvyklý vzestup. Posledních 12 týdnů roste cena BTC prakticky bez přestávky. A to se často nestává. Celkově cena BTC za posledních 12 týdnů vzrostla přibližně o 70%.

Jak je vidět na týdenním grafu, tak se cena výrazně vzdálila klíčové úrovni 20 WMA (20 týdenní plovoucí průměr). Ten funguje jako support ceny v býčím trhu, ve kterém se nyní už s velkou pravděpodobností nacházíme.

To znamená, že nyní se nacházíme v pozici, kdy je podstatně rizikovější nakupovat. V bull marketu je totiž běžné, že případné korekce dojdou právě k hladině 20 WMA. Pokud se nyní měla přijít taková korekce, tak by to znamenalo pokles ceny o 33%.

To, že Bitcoin zaznamenal další raketový vzestup, má jeden primární důvod. Hlavním hnáčem trhu jsou nyní instituce. Jak další a další investoři z institucionálního světa oznamují nákupy digitálních měn, tak také přichází i noví investoři, kteří kopírují úspěšný model.

V praxi to znamená, že když např. Paul Tudor Jones jako legendární investor oznámí, že jeho fond drží nezanedbatelné množství BTC, tak ostatní investoři z institucionálního světa budou chtít kopírovat kroky ikony investičního světa.

Z praktického hlediska je nyní vidět, že se cena nachází poměrně daleko od 20 WMA (modrý plovoucí průměr), což značí, že je cena na rizikové úrovni a dá se počítat s korekcí. Nikdo ovšem nezažil institucionální FOMO a tak je velmi těžké předpovídat, co se stane.

Citibank předpovídá Bitcoin za 300 000 dolarů

Další důvod k optimismu přišel ze strany velké banky a to konkrétně Citibank. Hlavní analytik Citibank na počátku listopadu rozesílal informace a predikce o vývoji trhu s BTC. Tyto informace byly určeny pouze pro akreditované investory a institucionální klienty banky.

Analytik Citibank Tom Fitzpatrick ve zprávě investorům predikuje možnost, že Bitcoin v následujícím cyklu může dosáhnout až na hranici 320 tisíc dolarů za jeden Bitcoin. Jedná se nicméně o velmi optimistický odhad a spíše horní hranici potenciálu nynějšího cyklu.

Co je nicméně důležité je fakt, že i bankovní sektor velmi bedlivě sleduje vývoj ceny Bitcoin a dalších hlavních kryptoměn. Jsou to totiž banky, které dávají signály právě institucionálním investorům o tom, jak nakládat s novým druhem majetku, kterým Bitcoin je.

Zapojení velkých institucí je tak na vzestupné tendenci a dá se očekávat, že tento trend jen tak nezmizí, protože si každý chce ukusnout z koláče jménem Bitcoin. Instituce do BTC primárně investují proto, že očekávají, že se bude chovat jako tzv. úložiště hodnoty.

Kvůli krizi spojené s koronavirem začíná růst míra inflace hlavních světových měn. A přesně proto instituce hledají druhy majektu, kam mohou své finance bezpečně uložit, aniž by ztrácely hodnotu v průběhu času. Bitcoin se tak stává žádným finančním instrumentem.

Hardfork Bitcoin Cash

Bitcoin Cash, největší fork originálního Bitcoinu, prošel v minulém týdnu dalším hardforkem. U BCH se vytvořily dva tábory, které prosazovaly svou vizi na další rozvoj sítě. Jednalo se Bitcoin Cash ABC a Bitcoin Cash Node.

Tábor ABC prosazoval, aby část poplatků v síti šla rovnou na konto vývojářů, čímž se podle nich mělo zajistit financování vývoje sítě. Tábor Node se ovšem postavil proti tomuto “upgradu” BCH sítě. A tak se blockchain BCH rozdělil na dvě oddělené verze.

Krátce po rozdělení sítě se nicméně ukázalo, že pouze minimum těžařů podporuje verzi BCH ABC. ABC tak brzy přišlo i o těch málo těžařů, kteří začali těžit novou verzi blockchainu. Hardfork tak proběhl, ale ABC verze blockchainu během jednoho dne zkolabovala.

Bitcoin Cash je dlouhodobě podstatně méně využíván než originální Bitcoin. To jasně vyplývá z nízkého počtu transakcí na síti BCH.

Jak je vidět na předchozím grafu z Coinmetrics, tak BTC síť odbaví přibližně 350 tisíc transakcí denně, zatímco BCH síť dělá v průměru 15 tisíc transakcí denně a tudíž je na tom podstatně hůře.

Bitcoiny mizí z burz

V kryptoprostoru nyní můžeme sledovat zajímavý úkaz. Z centralizovaných burz poměrně rychle mizí BTC.

Na mizení BTC z burz upozornil analytický web Glassnode a jejich spolupracovník Willy Woo. Zatímco těžaři na burzy posílali v průměru 11 BTC za hodinu, tak 214 BTC za stejnou dobu v průměru z burzy odešlo do soukromých peněženek.

V posledním týdnu se rychlost výběrů BTC z burz ještě zrychlila a to na 328 BTC za hodinu. Vyvádění BTC pryč z burz signalizuje, že investoři chtějí BTC bezpečně skladovat na soukromých peněženkách a nechystají se v brzké době prodávat.

Na burzách tak ubývá BTC, což logicky vede ke vzestupu ceny, kterého jsme nyní svědky. Jak je vidět na předchozím grafu, tak i přes radikálně rostoucí cenu stahují investoři BTC do soukromých peněženek. A to značí, že investoři čekají na vyšší ceny. Z krátkodobého hlediska to je dobrá zpráva pro Bitcoin a vývoj jeho ceny.

První americká senátorka vlastní Bitcoin

V rozhovoru pro Fox News (a další velké americké televize) informovala nově zvolená senátorka Cynthia Lummis, že vlastní Bitcoin a ráda by na půdě senátu USA zahájila národní debatu o tom, jak se postavit ke kryptoměnám.

Lummis byla správkyní pokladny státu Wyoming, který je znám tím, že má již hotové kryptoměnové regulace (z velké části). Wyoming nedávno také udělil první dvě licence pro vznik kryptoměnových bank v USA. Jednu obdržela známá burza Kraken.

Fakt, že Lummis v celonárodních televizních kanálech mluví o tom, že vlastní Bitcoin, je další bullish znamením. Její snaha o vytvoření debaty o Bitcoinu na federální úrovni je rozhodně pozitivní známkou pro rozvoj přijatelných regulací pro kryptoměnové firmy v USA.

Bitcoin je tak v posledních dnech v hledáčku médií nejen kvůli rychle rostoucí ceně, ale také kvůli tomu, že významné osobnosti informují o vlastnění BTC.

Závěr

Cena kryptoměn roste v posledních týdnech primárně díky zájmu ze strany institucí. Jak se zdá, tak se nyní předhání jednotlivé společnosti o to, komu se ještě podaří BTC nakoupit, než cena překročí předchozí All time High hodnoty.

Bitcoin a kryptoměny opět získávají pozornost i v mediálním světě, což je obvykle spouštěč tzv. retail FOMO. Čím více se v televizi bude mluvit o rostoucí ceně BTC, tím více běžných lidí začne nakupovat.

Radikálně rostoucí cena nyní vytvořila z technického hlediska velmi nebezpečnou situaci a může přijít i silnější korekce. Z dlouhodobého výhledu se ovšem zdá, že stojíme na počátku bull runu, jehož průběh budou udávat primárně institucionální investoři.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.