Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Prosinec II

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Přehled Trhu - Prosinec II

Prosinec se nadále nese ve znamení postupného sestupu. Kanál, který se vytvořil po propadu ceny BTC ze 14 000 dolarů, stále drží. Momentálně cena testuje spodní hranici klesajícího koridoru (modré linie). Poslední měsíc roku tak prozatím nedělá držitelům BTC velkou radost. S poklesem BTC klesají i altcoiny, které další propad zasáhnul silněji. To znamená opětovný růst BTC dominance, která se šplhá k 70%.

Prosinec historicky signalizuje lokální bottoms a highs a prozatím se zdá, že i nyní bychom mohli v prosinci dosáhnout lokální low. Cena BTC se totiž přiblížila supportu z předchozího roku. Ten se tvořil mezi hranicí 6 000 USD až 6 800 USD. Poslední odraz proběhl na 6 500 USD, což je přibližně v polovině support zóny.

Bitcoin klesl o 53.8% od konce června, kdy cena BTC dosáhl 14 000 USD. To je hodnota, na kterou mnozí analytici čekali. BTC se tak momentálně nachází na úrovni přibližně 50% korekce a naráží na support, který se tvořil v podstatě celý, předchozí rok. To znamená, že se tvoří podmínky, které by mohly znamenat obrat trendu a červené období se může pomalu blížit ke konci.

Trhy je ovšem prakticky nemožné předvídat a tak si pojďme představit dvě potencionální situace, jak by se mohl Bitcoin zachovat. V případě, že se trend otočí a půjde se nahoru, tak nás nejbližší rezistence čeká na úrovni 8 000 USD. Následující rezistence budou na úrovních 9 500 USD , 10 800 USD , 12 000 USD a 14 000 USD. Pak už je víceméně otevřena cesta ke 20 000 USD.

V případě poklesu, který by prorazil hranici 6 000 nás čeká plovoucí support. Tím je 200 weekly moving average. Od 200 WMA se odrazila cena při kapitulaci z konce předchozího roku. Na následujícím obrázku uvidíte, jak 200 WMA fungovalo jako silný support a cena se od něj odrazila. Tento silný support se v nynější době nachází na úrovni 5 000 USD.

Co již s jistotou můžeme říci je, že nynější cyklus je do velké míry nepodobný tomu předchozímu. V rámci předchozího cyklu a bull marketu fungovalo 200 Day moving average (zelený, plovoucí průměr) jako support a to prakticky bezchybně. Cena BTC se nyní nachází hluboko pod touto hranicí a ukazuje se tak, že nynější cyklus bude mít jiné charakteristiky, než měl ten poslední.

 

Prosinec by měl být ve znamení poklesu a hledání lokálního dna. Jenže se jedná o Bitcoin. Ten dokáže úplně všechny překvapit a zdá se, že pod povrchem se děje něco opravdu velkého. Bitfinex, který je znám pro cenové manipulace pomocí stablecoinu tether, vykazuje opravdu extrémní čísla. Longy na Bitfinexu naprosto nekompromisně prorazily ATH (all-time high) a dále pokračují strmou jízdu směrem nahoru. Jak uvidíte na grau, tak se jedná o naprosto bezprecedentní situaci.

Bitfinex longy nepřetržitě rostou již 26 dní v kuse. Za necelý měsíc se počet longů zvýšil o 90%. To je opravdu situace, která na Bitfinexu nemá žádné obdoby. Jasně je také vidět, že jak růsty, tak i poklesy, byly vždy přerušované. Poslední růst je ovšem prakticky nepřetržitý i na hodinových grafech (Graf na obrázku je denní).

Stále více se tak rojí spekulace o tom, co to vlastně znamená. Doopravdy ovšem nikdo nemá žádnou přesvědčivou odpoveď. S největší pravděpodobností se ovšem bude jednat o manipulaci, protože ostatní burzy vykazují převahu shortů a prakticky žádné, výraznější pohyby.

Nový cyklus bude mít svá specifika. Mezi ně bude patřit hlavně profesionalizace prostředí, vstup institucionálních investorů, vznik reálných aplikací (DeFi, NFT tokeny, IEOs a další) kryptoměn a radikální rozvoj infrastruktury (Krypto ATM, zvýšení kapacit blockchainů, second layer kanály jako LN, Plasma, Rollups a další). Čeká nás nové, neprozkoumané období a prozatím se zdá, že to bude divoká jízda.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.