Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Prosinec II 2020

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Bitcoin útočí na 20 tisíc dolarů

Bitcoin prošel velmi mírnou korekcí, která měla opravdu jepičí život. Hned poté začal BTC opět atakovat hodnotu 20 000 dolarů. Vytvořila se nám tak velmi zajímavá formace na denním grafu.

Předchozí graf sleduje denní vývoj ceny BTC a jak je vidět, tak se nám utvořila formace stoupajícího trojúhelníku. První korekce po masivním růstu šla na úroveň přibližně 16 tisíc dolarů. Druhý propad pak dosáhl hranice 18 000 dolarů za Bitcoin.

V době psaní článku je BTC na úrovni 19 700 USD a opět se tak testuje předchozí ATH a psychologická hranice 20 000 dolarů. Momentálně nás tak dělí přibližně 300 dolarů od vstupu do neprobádaných cenových vod.

Pokud se podíváme na týdenní graf, tak jsou vidět tři jasné věci. V první řadě máme před sebou obrázek extrémního trendu, kdy Bitcoin v podstatě 2 měsíce v kuse rostl. Trend je tak vysoce bullish, i když MACD již signalizuje mírný obrat.

Druhým poznatkem je pásmo korekce. Korekce v Bull marketu se obvykle dostávají na hodnotu 20 WMA. To je na grafu vyznačeno zelenou linií, které reprezentuje hodnotu přibližně 14 000 USD. Pokud by přišla opravdová korekce, tak budeme testovat tento plovoucí průměr.

Třetím zajímavým faktem je rychlost, se kterou se kupují tzv. dipy. To jsou propady, které reprezentují knoty svíček. Na týdenním grafu tak máme jasně viditelný obrázek trhu, který okamžitě skupuje všechny propady a to i na těchto relativně vysokých hodnotách.

Výsledný obrázek je následující. Na trh vstupují velcí hráči s dostatkem kapitálu. Ti se snaží nakoupit BTC ještě před tím, než jeho cena překročí ATH a tudíž berou propady jako příležitost k nákupu.

Pojišťovna MassMutual vstupuje do kryptosvěta

Jedna z největších amerických pojišťoven udělala historický krok. Massachusetts Mutual Life Insurance Co. je instituce stará téměř 170 let a zajišťuje pojištění pro přibližně 6 milionů američanů.

MassMutual se rozhodlo do svých rezerv nakoupit BTC a to hned za 100 milionů dolarů. Tento krok je poměrně přelomový, protože se jedná o společnost s hlubokou historií a vysokou mírou stability.

A právě to je onen velký krok. MassMutual není technologická firma, není to firma pracující na vývoji software, nýbrž se jedná o společnost, která je stabilním gigantem pojišťovnictví. Fakt, že takovéto společnosti nakupují BTC, je obrovským přínosem pro kryptoměny, protože je legitimizují v očích ostatních společností.

To okomentoval i známý kryptoměnový býk Mike Novogratz z Galaxy International. Podle něj se jedná zatím o největší krok k institucionální adopci kryptoměn. MassMutual tak může otevřít dveře mnoha novým institucím, které zvažují investici do BTC.

Celý prostor teď žene kupředu narativ o tom, že Bitcoin je digitální zlato. Majetní lidé a společnosti hledají způsoby, jak uchovat a ideálně zvětšit svůj majetek. Narativ o úložišti hodnoty je tak extrémně hodnotný.

Microstrategy vybralo dalších 650 milionů na nákup BTC

Ze strany institucí přichází i další zpráva. Microstrategy, softwarová společnost, udělala vlny ve světě kryptoměn, když na počátku roku oznámila, že své úspory v hodnotě 450 milionů dolarů promění na Bitcoin.

Nejnovější zprávou ze strany Microstrategy byl výběr financí na další nákup BTC. Celkově firma od investorů chtěla vybrat 650 milionů dolarů na další nákupy BTC. To se velmi rychle podařilo a právě nyní Microstrategy nakupuje další Bitcoiny.

Samotná operace nákupu by měla trvat podle odhadů odborníků přibližně jeden měsíc a je to jeden z důvodů, proč cena BTC roste. Jen ze strany Microstrategy je nyní připraveno na 600 milionů dolarů k nákupu.

Podobné zprávy nicméně přichází od hlavní společnosti na institucionální trading BTC. Grayscale za poslední kvartál tohoto roku nakoupil okolo 100 tisíc BTC a nově vlastní 3% všech Bitcoinů v oběhu.

Skrze Grayscale do prostoru kryptoměn vstupují tradiční instituce. Ty obchodují akcie Grayscale fondu, v jehož držení je pouze konkrétní kryptoměna. V tomto případě Bitcoin. Grayscale nicméně nedávno oznámilo, že vidí velký nárůst hlavně mezi investory do jejich fondu postaveném na Ethereu.

Glassnode predikuje fascinující ceny

CTO analytické společnosti Glassnode, Rafael Shultze-Kraft, přišel po dlouhé době s predikcí. Dle jeho slov naznačuje vše, že Bitcoin se chystá na cestu, kdy jeho cena vzroste přibližně 10x od nynější ceny. Tím by se dostal Bitcoin na hranici 200 000 dolarů za jednu minci.

Glassnode je nejznámější analytickou společností s největším renomé a jejich analýzy rozhodně mají velkou váhu ve světě kryptoměn.

Rafael Shultze-Kraft publikoval sérii analytických metrik, které ukazují, že se nacházíme na počátku bullrunu a historie říká, že relevantní vzestup v nynějších podmínkách je přibližně 10x.

“Podle jednotlivých metrik nejsme ani zdaleka u hodnot z roku 2017. Pohyb do strany nebo dolů je nicméně naprosto reálný.” Říká CTO Glassnode. Bitcoin se tak nachází na hranici nového bull cyklu, ale stále je velké riziko korekce či dlouhodobějšího propadu.

Závěr

Cena kryptoměn je nadále hnána velkými institucemi, které se rychle snaží nakoupit, než cena přejde do manické fáze bull runu. Ta bude charakterizována masivním přílivem retail (běžných) investorů.

Retail investoři přichází obvykle až v pozdní fázi tržního vývoje, kdy se informace o ceně BTC a dalších kryptoměn objevují v novinách, televizi a obecně v běžném mediálním světě. Jsou to právě retail investoři, kteří nakonec vyženou cenu do nesmyslných výšin, což vytvoří bublinu.

Z technického hlediska se tak vše odehrává přesně podle předpokládaných pravidel. Smart money nakupují před bull runem, čímž vyženou cenu a přitáhnou retail. Je zde ale také potenciál pro velkou změnu.

Brzy bychom mohli být svědky něčeho, čemu se říká institucionální fomo (fear of missing out). Pokud by se strhla lavina institucionálních investic, tak se budeme nacházet v naprosto bezprecedentní fázi trhu a bylo by těžké předpovídat, jaké zemětřesení by to na trhu s kryptoměnami mohlo způsobit.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.