Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Srpen 2020

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Do trhu s kryptoměnami se v posledních dnech opět vrátil život. Po rychlé pumpě Bitcoin překonal hranici 10 000 $ a aktuálně se již obchoduje za 11 250 $. Letošní maximum 11 400 $ dosáhl v pondělí 27. 7. Fanoušci kryptoměn se tak po třech měsících stagnace konečně dočkali sladké odměny. Volatilita na trhu se zvýšila, altcoiny také ožívají a příležitostí k výdělku je mnoho.

BTC/USD graf

Kdo nyní nakupuje Bitcoin?

Nová studie od Cornerstone Advisors odhalila, že 15 % dospělých v USA už vlastní nějakou formu kryptoměny - o něco více než polovina z nich investovala do kryptoměny poprvé během prvních šesti měsíců roku 2020.

V průměru tito noví investoři získali kryptoměny přibližně v hodnotě 67,5 miliardy dolarů, přibližně 4 000 dolarů na osobu. Samostatně uváděná hodnota kryptoměn jako Bitcoin a Ethereum pro Američany, kteří vlastnili tato aktiva před rokem 2020, je přibližně 111 miliard dolarů nebo téměř 7 000 dolarů na osobu.

Výše poplatků za transakci BTC vzrostla šestinásobně!

Poplatky na BTC síti jsou momentálně relativně vysoké. Průměrný poplatek za transakci mezi burzami je kolem 5 USD. V případě, že odesílání mincí nespěchá, je možné nastavit menší prioritu. Délka transakce se tak sice prodlouží, ale cena výrazně poklesne.

Bitcoin median transaction fee

USA se zase „zachraňují" - Vytisknou si peníze na nejbližší měsíce

Republikáni navrhli nový balík opatření ke zmírnění koronakrize. Počítá se s druhým kolem plateb, které bude ve stejném objemu jako první. Podle ministra financí Stevena Mnuchina bude nový balík „přesně stejným návrhem, jaký byl schválen ještě na začátku krize".

Půjde o jednorázovou platbu pro každou domácnost postiženou krizí. Pokud jde o to, kolik dostane každá osoba, ve více zpravodajských sděleních bylo zveřejněno, že nový návrh bude zahrnovat kontrolu stimulů ve výši 1 200 USD.

Používáte Ledger? Jejich stránka byla hacknuta! Unikly informace o klientech

Po hacku webové stránky společnosti Ledger unikly informace o více než milionu zákazníků. Hesla a kryptoměny jsou v bezpečí.

Firma své zákazníky informovala o hacku dnes (29. 7.) prostřednictvím e-mailu. Ledger se o díře ve svém systému dozvěděl 14. 7. od bezpečnostního výzkumníka. Následně bylo zjištěno, že tuto díru 25. 6. využila autorizovaná společnost, která se přes API klíč dostala k marketingové databázi obsahující více než milion e-mailových adres. Rovněž unikly informace o jménu, příjmení a adrese 9 500 zákazníků.

Stříbro nejdražší od roku 2013

Hodnota stříbra narostla na komoditních trzích na úrovně z roku 2013. Během posledního týdne šlo o nárůst téměř 18 %. Investoři však nepoptávají pouze stříbro, ale i zlato, které míří také na rekordní úrovně.

Důvodem nárůstu je hlavně očekávání investorů, že centrální banky a vlády budou aplikovat další ekonomické stimuly. Investoři se bojí, že druhá vlna pandemie bude minimálně podobně závažná jako ta první. Z tohoto důvodu očekávají i reakci vlád a bank.

striebro grafHodnota stříbra od roku 2011 - weekly graf

DeFi boom vystřelil poplatky za transakce Etherea na dvouleté maximum!

DeFi boom vytváří obrovský tlak na Ethereum blockchain. Síť nezvládá zpracovávat množství transakcí a ve výsledku tak poplatky vyletěly na dvouleté maximum. Podle stránky bitinfocharts.com momentálně za poslání Etherea zaplatíte 0,56 $ (medián). Naposledy se poplatky tak vysoko vyšplhaly v létě 2018.

Ethereum median transaction fee

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.