Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Srpen II 2020

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Přehled Trhu Srpen I.

Bitcoin útočí na 12 000 USD a jsme svědky nové altseason

Bitcoin je od propadu způsobeného koronavirem na vzestupné tendenci. A nyní útočí cena BTC na 12 000 USD. Dolarová hodnota BTC se tak blíží k předchozí vrchní hranici 14 000 USD z roku 2019.

>BTC/USD

Jak je vidět na předchozím obrázku, tak cena BTC se chystá na retest HIGH hodnot z roku 2019. Jak je vidět na grafu, tak prozatím nepřichází ani větší cenové korekce po vzestupech, což značí bullish náladu na trhu.

Zajímavostí je, že s nynějším vzestupem se pojí výrazný pokles BTC dominance, což reflektuje vzestup ceny altcoinů. Nyní před sebou máme tzv. altseason. To v podstatě znamená, že velká většina altcoinů iracionálně cenově roste.

pokles BTC

Za poslední měsíc sme při rostoucí ceně BTC mohli sledovat i pokles dominance BTC, což vedlo k výrazně vyššímu vzestupu víceméně většiny altcoinů. Což je právě dobrá definice tzv. altseason.
v po

Zde je vždy potřeba radit k opatrnosti, protože altseason je sice lákavá vyššími zisky, nicméně je to také vysoce spekulativní a nejisté období, kde se investor může jednoduše spálit.

Stablecoiny na pokračujícím vzestupu

Stablecoiny jsou jedním z hlavních indikátorů množství peněz, které přitékají do prostoru kryptoměn. Od propadu v rámci koronavirové krize, který postihl prakticky všechny trhy, je celková kapitalizace stablecoinů na vzestupu.

Růst celkové kapitalizace stablecoinů po propadu přešel na vyšší rychlost. V posledních měsících jsme tak svědky bezprecedentního vzestupu množství stabilních mincí. Zatímco 1. března byla kumulativní tržní kapitalizace stablecoinů přibližně 6 miliard dolarů, tak nyní je celková hodnota stablecoinů na 15 miliardách dolarů.

hodnota steblecoinu

Tento vzestup v posledním měsíci akceleruje. Od prvního července až k dnešnímu dni vstoupla kapitalizace stablecoinů o celé tři miliardy dolarů. To značí, že do prostoru kryptoměn nadále pokračují investice jak ze strany retail investorů, tak i ze strany institucí.

Banky v USA mohou klientům držet kryptoměny

Kontrolní úřad pro dohled nad měnami v USA (OCC) nově povolil lokálním bankám poskytovat služby na držení kryptoměn. To v podstatě znamená, že banky v USA nově mohou klientům nabízet kryptoměny a jejich uchování.

Jedná se o další z pozitivních zpráv z USA ohledně regulací kryptoměn. Tento krok významně přiblíží kryptoměny mainstreamovému užití, protože jsou to právě bankovní systém, který tvoří páteř klasického finančního systému.

Nedá se ovšem očekávat, že banky začnou služby nabízet okamžitě, protože je potřeba nejprve vybudovat adekvátní infrastrukturu na držení kryptoměn pro klienty. Do budoucna se ovšem jedná o důležitou zprávu pro adopci kryptoměn a signál, že USA přijímají vstřícné regulace.

V Jižní Koreji jsou ještě dále. Do prostoru kryptoměn nedávno vstoupila jedna z největších tamějších bank KB Kookmin Bank. Ta následovala příkladu NongHyup a NH Bank, které na počátku července spustily obdobné služby.

Grayscale fond po národní reklamě oznámil nejlepší výsledek v historii

Fond Grayscale, který patří mezi největší kryptoměnové fondy, pustil do národních televizí v USA reklamu na nákup kryptoměn. Ta se setkala s masivní kritikou v prostoru kryptoměn, nicméně fondu přinesla nejlepší týden v jeho historii.

https://twitter.com/barrysilbert/status/1294351696752185346?s=20

“Je mi potěšením sdělit, že Grayscale zažil nejlepší týden ve své historii. Nové investice do našich fondů dosáhly 217 milionů dolarů. Zdá se, že se vám reklama líbila”, řekl Garry Silbert, CEO Grayscale.

Ethereum Classic čelilo dalšímu 51% útoku

Za poslední měsíc proběhly dva úspěšné 51% útoky na Ethereum Classic, což je fork Etherea, který vznikl po kauze DAO hack. Ethereum Classic se nakonec stalo méně oblíbenou verzí Etherea.

6. srpna oznámil těžební pool Ethermine, že identifikoval druhý 51% útok za krátkou dobu. Tento útok reorganizoval na 4000 bloků a útočníkovi se tak podařil doublespend (dvojí utracení mincí). Celkově se jednalo o částku přes 800 tisíc ETC, což je v přepočtu na dolary přibližně 5.6 milionů.

Útok celkem stál 192 tisíc dolarů, kdy si hacker pronajal dostatek výpočetní síly, aby ovládl 51% sítě. Tím se celý blockchain ETC prakticky destabilizoval a burzy nyní hrozí, že jej delistují. Burza OKEx již oznámila, že pokud ETC výrazně nezvýší svou bezpečnost, tak nebude mít jinou možnost, než ukončit obchodování oblíbené kryptoměny.

“ETC by mělo urychleně přejít na model Proof of Stake, aby se zabránilo dalším útokům. I když má komunita averzi k PoS, tak je to stále bezpečnější než nynější model”, řekl Vitalik Buterin, který stojí za síti Ethereum.

Cena ETC se i přes katastrofální útoky drží na úrovni okolo sedmi dolarů, což je pro experty v prostoru kryptoměn překvapivé. ETC nicméně již není možné považovat za bezpečný blockchain.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.