Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu Září II.

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Přehled trhu zaří II.

Pokud se podíváme na cenu BTC, tak je vidět, že ačkoliv je nestabilní, stále se pohybujeme ve stejném, cenovém rozmezí již od počátku července. Z technického hlediska se tak v podstatě nic nemění. Následující graf je 4 hodinový.

Důležité ovšem je, že se chýlíme ke konci formace klesajícího trojúhelníku. Zde jsou tři klíčové body, které právě konec formace implikují. V první řadě je vidět i okem laika, že se blížíme ke konci trojúhelníku, který s velkou pravděpodobností bude končit breakoutem (utržení se ceny na jednu či druhou stranu).

Druhou důležitou částí je pak klesající volume. To jasně signalizuje blížící se breakout a vzhledem k tomu, že pokles volume obchodů je opravdu masivní, tak se dá očekávat i podobně velký breakout.

Třetím bodem je pak pravděpodobnost. Již minule jsem psal o tom, že EMA 21 na týdenním grafu ( žlutá čára) byla supportem celý, předchozí bull market a doteky ceny s EMA 21 signalizovali tzv. dipy. A cena je velmi blízko EMA 21. Zároveň i RSI signalizuje blízkost supportu, který podporoval celý předchozí bull market.

Předchozí znalost je také nutné spojit s tím, kolik longů a shortů se na trhu nachází. Long znamená, že tradeři sází na vzestup ceny a short je pravým opakem. A právě nyní je možné vidět podstatně větší dominance longů. Většina traderů tak vidí budoucnost bitcoinu pozitivně.

Jenže právě převaha jednoho či druhého vede k tzv. squeezům. To znamená, že najednou radikálně klesne (v případě že je hodně longů) a tím se tyto pozice likvidují. Momentálně bych viděl největší pravděpodobnost v tom, že přijde krátkodobý long squeeze, který spálí velkou část longů. To by znamenalo, že přijde falešný breakout směrem dolů a následně se cena odrazí od EMA 21. A podle rapidně klesajícího volume se brzy dočkáme radikálního pohybu. Jak ovšem nakonec bude vypadat, to není jasné.

Klíčová, spodní hranice je momentálně okolo 8800 a po ní zbývá již hranice 6000, která by měla tvořit velmi silnou podporu. To bychom ale klesli hluboko pod EMA 21 a to se nedá moc očekávat. Velká rezistence je okolo 14 000 a pokud ji překročíme, tak je cesta ke 20 000 v podstatě volná.

Zprávy ze světa kryptoměn

Nejdůležitější novinkou ze světa kryptoměn je fakt, že dceřiná společnost ICE známá jako Bakkt otevřela své úložiště a momentálně fungují deposity a výběry. Bakkt je tak na dobré cestě 23. září spustit obchodování futures, které budou fyzicky výrovnávány.

To fakticky znamená, že kryptosvět bude mít první, velké futures kontrakty, kde bude probíhat vyrovnávání v BTC a ne v dolarech. Obchodníci na platformě Bakkt tak budou dostávat reálné Bitcoiny a to je rozhodně dobře pro cenu BTC. Nedá se ovšem očekávat radikální změna. Vstup pro institucionální investory do prostoru rozhodně přinese nové peníze, které budou s velkou pravděpodobností hnacím motorem dalšího bull runu. Ten obvykle trvá 2-3 roky.

Situace u altcoinů je stále neveselá. Komunita nemá jasno v tom, jak si dále alty povedou. Osobně jsem ovšem optimistou. V následujícím bull runu se totiž dá očekávat růst ceny altcoinů primárně s přílivem nových peněz od malých investorů. Bitcoin bude pro nováčky “moc drahý” a tak budou zkoušet štěstí s jinými mincemi.

To nakonec povede k opětovnému nafouknutí bubliny, která s největší pravděpodobností opět praskne. Blockchain technologie zatím stále nejsou připraveny na globální adopci, ačkoliv se o to snaží opravdu velké množství týmů.

VanEck a Solidx, společnosti usilující o schválení svých ETF, našli skulinku v rámci regulací od SEC. A nyní se již obchodují v úsporném režimu. ETF těchto společností, které jsou kryté Bitcoinem, nemusí být schváleny od SEC, protože jsou přístupné pouze velkým investorům jako jsou banky či investiční fondy. Prozatím se zdá, že reakce na ETF v této podobě je poměrně vlažná. Omezený přístup vede pouze k malým investicím. SEC mezitím oznámil, že se nechystá v brzké době změnit své stanovisko ohledně BTC ETF.Čekání na opravdové obchodování ETF na burze se tak může ještě protáhnout.

Technologičtí giganti vstupují na trh

Apple oznámil, že pozorně sleduje vývoj kolem kryptoměn a zároveň vidí dlouhodobý potenciál v blockchain technologiích. Víceprezident pro Apple Pay se k tématu kryptoměn vyjadřoval již vícekrát a média začínají spekulovat, že Apple, podobně jako Facebook, by mohl již brzy začít s vývojem své vlastní kryptoměny.

Podobně jako Apple i mnoho dalších gigantů bedlivě sleduje svět kryptoměn. Největším z nich je Samsung, který do svých nově vyráběných telefonů vkládá integrovanou blockchain peněženku a dokonce si nechal patentovat svůj vlastní, blockchain hardware a software, který má zajistit delší životnost peněženkám v mobilu.

Čím dál větší zájem institucí momentální není doplněn zájmem mediálním, ale nacházíme se jen krůčky od situace, kdy Bitcoin a ostatní kryptoměny opět zaplní obrazovky televizí i počítačů. Brzy na to se již může strhnout lavina nově přichozích retail investorů, kteří poženou cenu nahoru.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.