Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Přehled trhu srpen I

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Přehled trhu srpen I

Cena Bitcoinu v srpnu zastavila parabolický růst a přišla výraznější korekce. Celkem se nakonec cena propadla o 35% od posledního high. To prozatím značí “zdravý” vývoj ceny. Právě výraznější korekce byla dlouho očekávána tradery, kteří upozorňovali na to, že trh se zdá být tak zvaně přepálený.

Trh se momentálně nachází ve stavu konsolidace. Mírně klesající tendence je vyznačena červeným kanálem. Ten značí, že jsme stále v downtrendu a  to již 50 dní za sebou. Trh nyní tvoří nové supporty a rezistence a zatím se zdá, že 9000 je velmi pevný support, pod který se již BTC nechce dostat. 10 000 je také kritická hladina a pokud se pod ní BTC podívá, tak vždy jen na chvíli. To si vysvětluji tím, že stále hodně velké množství investorů má připravené peníze na investice a pod psychologickou hranicí 10k je cena lákavá.

BTC graf

Bílá, přerušovaná čára je znakem trendu z posledních měsíců a ten je stále silně namířen směrem nahoru, ačkoliv lehce ztrácí na síle. Jedna z věcí, kterých si můžete všimnout, je silně klesající volume (modrá linie). To obvykle značí blížící se masivní pohyb ceny, který je označován jako breakout.

V krátkodobém horizontu se MACD obrací opět směrem nahoru a tak se dá očekávat krátkodobý růst. Odhadovat delší budoucnost je ovšem ošemetné. Můj osobní názor je, že tyto ceny jsou druhou fází akumulace než přijde opět další postup směrem nahoru. K tomu jsou tři hlavní důvody. Instituce stabilně přináší peníze do prostoru kryptoměn, sentiment směrem ke kryptoměnám je extrémně pozitivní a nakonec i mediální pokrytí kryptoměn je rozhodně na vzestupu. Je jen otázka času, kdy se davy opět začnou hrnout do kryptoměn a až se to stane, tak je lepší být připraven.

Bakkt spouští v září

Bakkt je platformou pro trading a správu kryptoměn. Bakkt je primárně určen pro institucionální investory, což znamená, že má vysoké standardy jak na systém, tak i na bezpečnost a ochranu majetku investorů. Institucím se tak 23. září otevře nejstabilnější a nejbezpečnější kanál do světa kryptoměn. To samo o sobě může mít extrémně velký vliv na kryptoměny a jejich cenu.

Bakkt je totiž výtvorem ICE (Intercontinental exchange), což je největší společnost na tvorbu burz. ICE např. provozuje NYSE (New York Stock Exchange), která je jednou z největších na světě.

Bakkt přinese dvě kritické inovace. První jsou fyzicky kryté futures. V podstatě se jedná o futures kontrakty, které jsou ale vyrovnávány přímo v BTC, což je rozdíl např. od CME, které vyrovnává konrakty v dolarech. Fyzické vyrovnávání v BTC znamená, že každý, kdo bude chtít obchodovat BTC futures musí doopravdy BTC vlastnit a v případě zisku také BTC dostane.

Druhým je regulační rámec. Americký trh má tak první, plně regulovanou entitu, která obchoduje s kryptoměnami. A právě regulace umožní snadný přístup institucím, pro které redukují rizika spojené s obchodováním kryptoměn. Díky tomu, že Bakkt také poskytuje správu kryptoměn, tak klienti v podstatě nemusí nic dělat. Bakkt vše zařídí za ně a to včetně bezpečného ukládání kryptoměn.

Coinbase CEO - Instituce přeřadily na vyšší rychlost

Dobré zprávy plynou i od společnosti Coinbase, která je pravděpodobně druhou největší společností, co nakládá s kryptoměnami po Binance. CEO Coinbase Brian Armstrong oznámil, že každý týden přiteče do jejich systému přibližně 200-400 milionů dolarů od institucionálních investorů.

A právě proto je Armstrong optimistou vzhledem k vývoji ceny. Díky stálému přísunu peněz vidí budoucnost velmi pozitivně. Coinbase se díky tomu stala také největší společností poskytující služby na držení kryptoměn. Coinbase je oblíbeným úložištěm, protože jako jedna z mála společností má dostatečně pojištěné vklady proti krádeži. Klienti se tak nemusí obávat selhání systému.

Altcoiny se loudají pozadu

Stále se mluví o tom, že altcoiny jsou na kraji propasti. Obvykle, pokud přijde taková nálada, se dá očekávat, že se jedná o klid před bouří. Momentální ceny altcoinů se pohybují na příznivých úrovních pro nákup. Riziko je u altů obecně velmi vysoké, protože nikdo momentálně nemůže vědět, které z altů nakonec budou úspěšné.

BTC graf

Altcoiny se momentálně nachází velmi blízko dlouhodobé trendline, která značí, že je jejich cena relativně nízko. Bohužel se rozhodně nejedná o křišťálovou kouli a trend se vždy může zlomit. Pokud se v následujících týdnech a měsících altcoiny odrazí od spodní hranice, tak se máme na co těšit.

Prozatím jsou ovšem altcoiny v mírně vstoupající tendenci a snaží se držet krok s BTC. Pokud přemýšlíte o nákupu altcoinů, tak bych rozhodně zvážil chytré platformy jako je ETH, Cardano, Algorand, Cosmos a potenciálně NEO. Za zmínku také rozhodně stojí burzovní coiny jako Binance Coin či Kucoin shares, které se prokazují relativní stabilitou a dá se očekávat, že o ně bude v budoucnu zájem.

Tento článek není finančním poradenstvím, nýbrž názorem kryptoměnového analytika. Předvídat cenu kryptoměn je vždy ošemetné, ale zdá se, že prostor se rozhýbal, volatilita se vrátila a bull market již započal.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.