Kryptoměny - snadno, pohodlně a bezpečně!
(+420) 777 439 677

Zajímavosti o bitcoinech, které vás překvapí

Články ze světa kryptoměn.

Autor: FreeCoin.cz

Bitcoin je digitální měnou, která vznikla již před deseti lety, a od doby svého vzniku se rozšířila do celého světa. V současné době patří mezi vyhledávané způsoby pro investování a zhodnocení svých financí. Víte však o bitcoinu všechno?

Název bitcoinu

Název vznikl z anglického slova bit, což v překladu znamená kousek nebo také nejmenší jednotka informace. Slovo coin také pochází z angličtiny a znamená doslovný překlad slova mince.

Proč bitcoin vznikl

Na otázku, proč bitcoin vznikl existuje nespočet odpovědí, mezi nimi například, aby existovala měna, která nebude podléhat centrálním bankám a nebude kontrolována. Stěžejním cílem tohoto nápadu bylo, že hodnotu bitcoinu a i jiných krypoměn tak určí samotní lidé a jejich zájem o digitální měny.

Riziko investování

Je obchodování s bitcoiny rizikové? Každá investice může být riziková, pokud je neuvážená a daná osoba se neorientuje na trh s digitálními měnami. Cenové výkyvy nejsou neobvyklé, zároveň však hodnota bitcoinu stále roste, a to bude trvat do doby, než bude tato měna vytěžena. V současné době je 70 procent bitcoinů již v oběhu a o zbývající procenta této virtuální změny narůstá zájem.

Nejvhodnější způsob získání

Bitcoiny se dají koupit, směnit nebo těžit vyřešením velmi obtížných matematických rovnic. Mezi nejjednodušší a nejrychlejší způsob získání bitcoinu je však jeho nákup v digitální krypto směnárně. Bitcoiny tak můžete nakoupit z pohodlí vašeho domova. Již za okamžik tak můžete mít v digitální peněžence uloženy kryptoměny, které se dají krátkodobě nebo dlouhodobě zhodnotit.

Kuriózní platby bitcoiny

Zajímavostí je, že čím více roste zájem o bitcoiny a platbu pomocí virtuálních peněz, tím více zemí a obchodníků umožňuje platbu pomocí kryptoměn. Mezi nejzajímavější případy, kdy bylo pomocí bitcoinů placeno, patří například školné v řecké univerzitě, cesta kolem světa napříč třemi kontinenty nebo třeba platba plastické operace.

Hádka o nápad

Vznik bitcoinů se pojí s japonským jménem Satoshi Nakamoto. Existence potencionálního zakladatele kryptoměn nebyla však ověřena a k autorství bitcoinu se dokonce přiznal podnikatel Craig Wright z Austrálie. Otázkou tak nadále zůstává, kdo ve skutečnosti přišel s tímto nápadem a stojí za vznikem jedné z nejrozšířenějších kryptoměn.

Bitcoin nebo drahé kovy

Těžba a obchodování s bitcoiny bývá často srovnáváno s obchodováním s drahými kovy. U těžby stříbra a zlata je možné sledovat dlouhodobý vývoj trhu a předpokládat, jestli bude hodnota klesat nebo stoupat. Stejně tak to platí i u bitcoinů, kdy kryptoměny mají nadále tendenci zvyšovat svou hodnotu.

Připojte se k našim spokojeným zákazníkům Poslední realizované obchody
Prodej
2,0000 SOL 18.4.24
Prodej
1,0000 ETH 18.4.24
Výkup
0,0372 ETH 17.4.24
Prodej
0,1239 ETH 15.4.24
CHCI TÉŽ INVESTOVAT NEBO PRODAT

Zaujala Vás naše nabídka a rádi byste investovali do kryptoměn a nebo již kryptoměny vlastníte a rozhodli jste se je prodat a získat tak finanční prostředky? Neváhejte nás kontaktovat na níže uvedené kontakty a nebo využijte formuláře výše.